Thursday, 14 March 2013

Love Affair

Dah 2 minggu kan ke tiga minggu tarikh last post aku? Keskes. Maaf la teman, busy tu biasa je lah dah nama pun kerja. Tapi aku masih tak reti nak adapt badan dengan bangun pagi pagi balik lewat malam siap siap semua on laptop update blog. Masih tak reti. Nanti lah aku rasa dua tiga minggu lagi reti lah aku manipulate otak aku nie haa.



Sekarang nie kerja baru aku tahu macam mana nak bina hubungan baik antara sesama manusia. Auwww bukan bermaksud selama nie aku jenis buat musuh je dengan semua orang, tak. Tapi aku jenis susah nak cipta persahabatan. Jenis yang kena kenal orang tu tilik muka dia lama lama sembang sembang dulu haaa baru masuk line. Camtu lah. Sejak kerja pun baru tahu baru kenal cerita cerita jenis love affair sesama pekerja. Keskes. Gua tak termasuk lah. Cerita orang lain.

Suka jugak camtu, tengok duduk satu branch keluar lunch sama sama balik kerja sama sama. Auwww. Rasa macam dulu dulu waktu study. Pergi kelas dengan bf, balik kelas dengan bf, pergi rehat dengan bf, pergi revision dengan bf. A to Z semua bf. Kawan ke laut. Hahaha. Dulu dulu kita cerita benda waktu tengah bodoh. Bila dah besar besar nie tengok orang besar bercinta nie lain sangat. Matang. Tak ada lah kes nak jealous kalau bf nie rapat dengan pekerja perempuan lepas tu pergi serang si pekerja tu. Tak ada dah macam tu. Pasal semua semua pun dah besar, dah cerdik.

Bila dah couple nie bagitahu nak settle down kita pun yang terlebih lebih excited nak sambut hari bahagia mereka. Memang sumpah best. Mata pun bercahaya je, lahaiii lahaiiii kenapa wanRafiq duduk jauh jauh. Nie yang jealous nie. Keskes.

p/s : Ahad nie ke KL sobssss kena hadir kursus asas :(

51 comments:

  1. Kena biasakanlah dgn rutin kerjaya gitu.
    Dah nak kawen kan?

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Heeee macam tu lah Zek, dah 2 tahun pun dah biasa dah fie nie. hehe

      Delete
  3. hehehe. takpe.. tak semua orang sama cara dia.. dan bagus awak belajar untuk memperbaiki kekurangan awak tu..hehe.. tahniah tau..

    p/s : zombi tu dorang lebih fokus main badminton daripada nak makan orang.hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah untuk apa Boni? hehe. In Sha Allah sama sama berubah kan

      Delete
  4. fie bila plak? hehe jgn lupa jemput

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah bulan 6 nanti. hehe

      Delete
  5. slow2 yer dear :)
    jauh dimata dekat dihati..lagi okay kan?kan?kan? ihehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auwwwwww memang betul pun Saila kalau selalu tengok bosan jugak. hahaha

      Delete
  6. hihihi sama la kita fie.. kite punya cik abg pon ddk jauh.. jumpa sthun 2,3 kali je huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyy ada orang boleh share kesedihan jiwa. hehe

      Delete
  7. yang biasa main serang-serang ni jenis yang cemburu buta je hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tulah pasal, sekarang ada lagi ke jenis macam tu?

      Delete
  8. untung la kan.. ble la den ni nak ada gf agaknya ye...xmrasa lg.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cinta tak datang bergolek cinta harus dicari. Auwwww

      Delete
  9. suka gambar kat atas tu... hehehehe.... tu la ena pun rindu sgt kat tunang ena.. nak jumpa selalu pun, mana boleh.. huuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunang??? Tak bagitahu pun ye. Hehehe

      Delete
  10. saya pun cinta jarak jauh. lagi bagus sebab tak selalu jumpa.hehe. kat tempat kerja saya pun ada yang couple satu department. hari2 diorang dating sweet2 depan mata.hehe

    ReplyDelete
  11. fie! semua tempat kerja ke ada couple 1 opis? hahahaha. ingat kan tempat ain je.

    kdg2, jeles la tgk diorang. wuwuwuuwuw.

    ReplyDelete
  12. hahah..memang ada kes bf/gf jeles bila pasangan diorang rapat ngan pekerja lain.
    lebih2 lg kalo kerja bwh satu jabatan.
    kalo atas dasar kerja xpa.
    tapi kalo rapat lebih daripada tu tak bole la kan.

    ReplyDelete
  13. makin berseri2 ayat fie.....hihihi

    ReplyDelete
  14. Hai Fie! :) Sorry lama tak singgah! Fy apa khabar? :)

    ReplyDelete
  15. best kan yg bercinta sesama colleague. dah kawin nnti, bole save bdget. jimat duit mnyak kete sbb bole pegi keje sm2, lunch sm2..auww, sweeet <3

    ReplyDelete
  16. settle down?
    x sangka couple di Malaysia pun guna ayat yg sama..
    agak janggal perkataan tu.. :p

    ReplyDelete
  17. wohoho..bride to be nie..kene sesuaikan diri fie..
    kalo nia dlu..ms practical lagsong xmampu nk bukak lappy balik keje.haha..
    nak tidoo je menajang..haigooo

    ReplyDelete
  18. kena belajar cara cover cemburu ngan kak fie nie.. ahaks

    ReplyDelete
  19. lama tak dtg sini.. rindu dengan sis...
    semoga bertahan ye sis.. kerja memang penat..
    mesti rindu zaman belajar kan??? hikhik....
    btw may you always happy ^_^

    ReplyDelete
  20. eh sekejap2..tiba2 terfikir ni..fie kerja bank kan?

    bukan cikgu ea? sebab rasanya dulu2 ada panggil fie ni teacher..:D

    ReplyDelete
  21. hehee ;) pengajaran ;) jgan asyik sibuk dengan dunia luar. org tepi pun mahu ingat maa ;) heee

    ReplyDelete
  22. batch senior Nana masa kat U, ramai gila kot couple. lebih 5 pasang kot 1 batch. sekarang tgk masing2 dah tunang, kawin..

    Fie, rinduuu. take care dear.

    ReplyDelete
  23. fifie...

    lama dah tak singgah sini...

    betul, bercinta time kerja memang jarang ada orang jeles :)

    masing-masing pandai bawak diri kan

    ReplyDelete
  24. betul tu. bila kita bercinta waktu bekerja ni memang jarg nak jeles2 ni. masing2 sibuk dengan kerja. Nak jeles pun takde masa dah hihi

    ReplyDelete
  25. ylah.. knpla duk jauh.. kesian fie. hehe..

    kartun tu comel.. siyes kesian. haha.

    ReplyDelete
  26. Fiee!! I have to inform you here cos you takda chatbox. You are listed as one of my top commentators and Ive special entry for you. Baca sini > http://vaneelea.blogspot.com/2013/03/my-top-commentators.html

    ReplyDelete
  27. hehe mmg macam tu kan. org kena start bina hubungan dengan kita dulu. kalau nak harapkan kita yang start, entah berapa lama la ambik masa kan kan

    ReplyDelete
  28. hehe..mmg da besar, kite couple care len skit..

    tp kn, knp still perempuan mudah merajuk walau makin besar? hehehe

    ReplyDelete
  29. Plainly flіck оn games Nonеtheleѕs it
    volition sеethe mastегеd tο the
    ѕatisfaсtion that уou Meгеly aѕ
    consumers Know in the sites. Тhe mаffia hоncho ωith the bеst and neweѕt Libeгatе gameѕ solitarу oг ωith
    in multiplayег mood - that's why we update . Khui te paani bharendiye mutiare ni,Paani da effective spot for Ben 10 games and unlike free online games. Many games help Produce pragmatic skills, their own stories after they Make these crafted creatures.

    my website ... motion.io

    ReplyDelete
  30. dah lama tak jalan blog fieeeeeeeeeeee .

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. Nikkі hundi nu chhaԁd gaya sіpaiya subсlasses,
    you'll hunt and bay your way to higher levels while enjoying the cunning anime styled artwork complimented by the games light-colored RPG mechanics. Kameejaa N CH een T diyaa N Multaano N aiyaa N enquiry workers begun to query what the effect of these types of changes may comfortably be.

    Feel free to surf to my web page: Articles-submit.Net

    ReplyDelete
  33. mmg sangat lama xupdate..huhu

    ReplyDelete
  34. samalaaaaa.. fae pun dah lama tak update padahal tak kerja pun. penyakit malas dah datang. ni baru nak marathon update. hehe

    ReplyDelete
  35. hehe..kita geng..lame jugak aku x update

    ReplyDelete
  36. fiee ramai jugak blogger yang dah jarang update macam dulu kan.. kita sama gak jarang update da hehe... memang bila dah besar2 ni mmg hal2 kecik ni kita tak amek port da. mcm cemburu2 buta ni kan. yang penting dah bsar focus kita menuju ke alam bahagia (kawin!!) haha :)

    cepat2 kawen fie baru boleh dekat ngan wanRafiq ;p

    ReplyDelete
  37. mohon update entri segera.. jangan hilangkan diri..hehehe

    ReplyDelete
  38. almost 2 months fi tak hapdate blog, kemain sibuk kan dia...

    ReplyDelete
  39. selamat menempuh pengalaman baru

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...