Monday, 16 July 2012

kerja oh kerja

Salam readers,

Yesterday I've received a call from BIMB Pasir Puteh asking me to attend an interview session today. Can you imagine it ? Dapat call petang pukul 2 macam tu, banyak kot benda kena buat. Itu ini kena cover, karang nampak macam bodoh je depan interviewer kalau tak mampu jawab apa yang dia tanya. So I've made some revisions on Bank Islam, baca pasal management bank, apa yang bank offers, produk-produk bank, hafal organization chart. Dan aku rasa aku dah cukup ready la nak hadapi hari ini.

Alih-alih masa interview, the interviewer only asked me two questions. First is what is my expectation to this position. Kacang je, banyak la aku goreng. Of course la I want this position sir, I went through all the challenging moment during studies and I want all my hard work and sacrifice being paid. Hewhew. Bajet good-good kan. The other question is you tak kisah ke kerja bank, balik lewat malam, kerja pukul 8am balik kadang kadang 9pm. Huk aloh, aku yang gedik nak ambil banking course dulu mesti lah aku dah get ready untuk semua tu. Takkan ambil banking dan jadi doktor pulak ye dok. Jadi aku jawab, oh mesti lah tuan. Saya tak kisah pasal saya muda lagi dan single as in tak berkahwin lagi kan. Jadi I can give my 100% focus on my work and I'm willing to travel anywhere. Biasa lah ayat waktu interview harus lah melambangkan yang kita nie good-good baru lah orang akan kagum dengan kita. Huahua.

And within 15 minutes my interview session end. Memang syukur sangat-sangat la pasal Allah dah tolong aku memudahkan urusan pada hari nie. Alhamdulilah. Now what I need to do is waiting and tawakkal kepada Allah. I've done my best, I've given my best shot and all I need to do is praying and hoping I get this position.

20 comments:

  1. terbaik punya answer lah.. mantap... hehehe.. Alhamdulillah sis, ena akan lalui sebegini juga.. warghhhh takutnyaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tulah kalau bab2 menggoreng memang juara. Heee. Ala jangan takut, aina kan pandai. Eh pelik la, tadi visit blog aina tapi jadi unfollow, this is second times.

      Delete
  2. insya Allah fie dapat punya lahhh!
    doakan ain pulak dapat kerja nanti ehhh syg?

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah Ain. Of course dapat punya. Sabar ye ain.
      Fie pun tak tahu la dapat ke tidak nie.

      Delete
  3. wah bestnya. semua dh involve dlm dunia kerja ni. ni yg rasa tak sabar nk kerja. tp grade pun belum. huhu

    *semoga ak berjaya. dan semoga kamu berjaya dapat kerja tu! amin.

    ReplyDelete
  4. hee..wahh hbtnya jwpn..sya pun baru intrvw utk pelajaran isnin lps..jawapn pun nk good2 jer..hope kamoo dpt yer..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Harap la kan. Chot pun sama :D

      Delete
  5. Replies
    1. Hye ore tumpat :p Satu geng la kita.

      Delete
  6. semoga kamu berjaya dalam interview tu dan dapat kerja...
    blog awak pun comel..cuma kalau boleh,awak dapat tukar font yg curly ni,eka rasa lagi menarik.salam kenal ya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaALLAH cik eka, thank you for the suggestion :D

      Delete
  7. goodluckk fifiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! ^^

    ReplyDelete
  8. kita datang follow awak..:)
    gud luck okies.:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...