Friday, 20 July 2012

Satu ramadhan duaribuduabelas

Assalamualaikum readers,

Tomorrow will be the first day of ramadhan and I feel bless as I'm still alive and given opportunity to celebrate this fasting season. Amin. First and foremost, I would like to apologize for all my wrongdoing, misbehave and hurtful words. That's all out of my intention. Have a blessed Ramadhan dearest.

Nie aku nak share few benefits of Ramadhan.

  • Bulan keampunan yang penuh berkat untuk hamba-hambaNya yang tidak pernah lari dari kesilapan dan dosa.
  • Diturunkan satu malam yang istimewa iaitu Lailatul Qadar dimana malam yang lebih baik daripada 1000 bulan. Digandakan pahala amalam pada malam tersebut.
  • Diturunkan petunjuk bagi manusia iaitu Al-Quran pada bulan Ramadhan.Oleh itu kita digalakkan untuk memperbanyakkan serta menggandakan bacaan Al-Quran beserta maksudnya di bulan Ramadhan nanti.
  • Ditutup pintu neraka dan dibukakan seluasnya pintu syurga.
  • Syaitan tidak dapat menghasut manusia pada bulan Ramadhan.Namun jika masih ada kejahatan yang dilakukan ia berpunca dari nafsu diri sendiri.Mohonlah keampunan Ilahi di bulan Ramadhan yang mulia itu.
  • Kegembiraaan orang yang berpuasa dengan ikhlas ketika Ramadhan ialah bila tiba waktu berbuka puasa kerana dia dapat menghalang dirinya daripada melakukan kejahatan.


p/s : puasa jangan tak puasa, sekeh nanti.

18 comments:

  1. salam ramadhan al mubarak
    selamat berpuasa yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ramadhan cik eyla. Puasa jangan tak puasa. hehe.

      Delete
  2. betul tu sis... nice entry dear.. by the way, selamat berpuasa sis comey... salam ramadhan al mubarak kepada sis sekeluarga serta buah hati sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auuu~ malu malu. heee. Thank you ena, selamat menjalani ibadah puasa jugak

      Delete
  3. Thanks for sharing the info yaa..may god bless all of us in this month.Salam ramadhan al-mubarak to u and beloved family..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Ety :D Selamat menyambut bulan ramadhan.

      Delete
  4. selamat berpuasa juga si cantik! :)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Kalau takut kena lah puasa. huhu

      Delete
  6. salam ramadhan al mubarak fifie....semoga keberkatan bulan ni milik kita semua...:)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah, masih rajin untuk tarawih dan baca Quran. tapi petang2 dah mula rasa penat. huhu. selamat berpuasa fifie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang dah tak boleh teraweh, mengaji Quran pun harus pelan2 baca. Hehe. Selamat berpuasa jugak budak kechik :)

      Delete
  8. Thanks kak, sharing is caring. kekeke =D Mubarak Ramadhan.

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/three-things-in-one-e.html

    ReplyDelete
  9. fifie: lupa nak ucap selamat menyambut bulan ramadhan...poso jgn tok poso..nati keno sekeh..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Nie hanis poso ke dok nie ?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...