Saturday, 25 August 2012

For spm candidates

Assalamualaikum,

Puasa sudah. Raya sudah. Duit pun dah dapat. Makanan yang enak-enak pun sudah ditelan. Jadi ada rasa macam senak-senak dada  atau pening-pening kepala atau ada sesuatu yang membuatkan kamu resah gelisah. Ahaks. Kepada pelajar-pelajar tingkatan 5 yang bakal menduduki peperiksaan penting hujung tahun ini, aku rasa mesti ada lah waima sebesar kuman perasaan berdebar-debar nak hadap big exam kan.

Perasan tak perasan banyak benda sekeliling kita yang dapat tolong kita enhance ilmu yang kita ada, dapat meningkatkan lagi knowledge kita dalam suasana santai dan menghiburkan. Great things have been invented. Can you just imagine, sitting in front of television while eating junk foods eh tak while eating ketupat you can still gain something valuable and knowledgeable. Bagus tak bagus dunia sekarang. Zaman aku ? Mana nak ada nya benda alah macam tu.

Astro Tutor Tv di saluran 603 menawarkan korang pelbagai jenis mata pelajaran dari Bahasa Melayu hingga lah Biologi, di samping tu ada jugak lah video yang disajikan untuk korang yang boleh la korang tonton mungkin untuk lebih memudahkan proses pemahamam korang. Kalau yang jenis susah nak paham atau pending yang macam aku nie, disediakan jugak sesi bertanya soalan untuk korang. Memang baguskan, orang kata bila sesat jalan jangan malu nak bertanya. Jadi kalau dah tak paham jangan bodoh sombong malas nak bertanya. Tanya lah, it wont harm you though.

Aha part nie best. You have your own report card which you can see your progress every week or each time you do the exercises. Best kan macam tu. Kira tak perlu lah susah-susah nak tunggu tiap-tiap bulan lepas exam baru dapat tengok report card dari cikgu. Lepas tu kena dengar parents dengan cikgu membebel pasal report card tak menunjukkan sebarang improvement.



Don't miss the golden chance sayangs. Good luck for the spm trial. Tick tock SPM is only 67days from you. You still not late to boost up your knowledge before the day arrive.

8 comments:

  1. adoi fie,cerita pasal repot kad,itu isu sensitip tu.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. sama sama. Report card yang tak tahu apa, malu nak tengok balik. haha.

      Delete
  2. hai saya calon SPM 2010 . HAHA . berzaman dah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya calon SPM 2006. Lagi ketuaan. Ah malu. Haha

      Delete
  3. minggu depan dorg trial erk??? wahhhh... ena candidate 2009... zamn tok kaduk dah sy.. hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari selasa nie Ena. Ikut kata diorang lah, kalau ena zaman tok kaduk fie apatah lagi. Haha.

      Delete
  4. comel betul pemilik blog ni.. ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh. Thank you :) Salam kenal.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...