Thursday, 16 August 2012

Iftar season 2

Assalamualaikum readers,

Aippp tinggal dua hari je lagi sebelum Ramadhan 2012 melabuhkan tirai, entah punya masa atau tidak lagi untuk meraikan Ramadhan di akan datang aku tak tahu. Tadi sempat lagi aku dengan keluarga berbuka puasa di New Pacific Hotel, Kota Bharu dan yang istimewa adalah kali ini disertai oleh wan rafiq. Ehem ayah aku jenis susah ye, susah yang amat nak berkenan dengan mana-mana kawan lelaki aku, tapi yang ini entah apa sudah dibomoh ayah. Berkenan habis la kot. T_______T

Actually I went to Kota Bharu early in the morning to shop till drop with him. Dan dah planning dengan family nak jumpa diorang dekat hotel je. Banyak jugak lah hasil rembatan tadi, kempis kot purse aku. Nasib baik dapat pow ayah banyak banyak. Hakhak. I bought a scarf for first hari raya, two blouses and two novels. Susah sangat aku nak buang tabiat beli banyak-banyak novel lepas tu simpan baca enam bulan kemudian. Stok ketika bosan.

We were heading to hotel at 6.30 I guess, saja je pergi awal sebab aku tahu sangat dah situasi jalan KB dekat-dekat nak raya nie. Kalah KL. Kereta dengan semut pun boleh tertukar. Sampai kat sana, sembahyang asar kejap dan terus masuk dining hall. Terus aku ambil kuih muih, lauk pauk, air minum, dan etc. Saja malas nak berlaga bontot dengan orang lain. 

The foods there is so-so, banyak pilihan tapi tak sebanyak waktu aku datang last year and last two years. Mungkin sebab tak ramai orang sangattadi jadi diorang masak ikut bajet yang mencukupi lah. Bagi aku makanan sedap, aku tak makan nasi semalam aku ambil mee chambo, macaroni keju, mushroom with salad dressing, kerabu mangga, dan banyak lah lagi. haha. Nampak je tak makan nasi tapi aku replace dengan benda lain yang ohsem.

Harga kira okay lah tak mahal sangat, RM63++ for person, adult ke kids aku tak tahu. Tapi kalau nak try kat sini memang boleh sangat-sangat. Banyak pilihan makanan dari pencuci mulut hingga makanan berat, minuman pun sama ada lima jenis kot. Kembung perut minum, burrrpp. Oh oh satu lagi tadi waktu tengah asyik lahap makanan kan, tetiba two of Kelantan's football player Indra Putra  and Azlan entered the dining hall. Mula-mula semua buat cool, buat derk. Lepas habis je makan-makan, terus diserang nye Indra, lansung terpaksa lah wife dia tercongok menunggu di depan. Nasib la ada laki public figure kan. 


Ini mee cambo yang tak berapa cambo.

kuih dan muih beranake jenis yang hampir habis di ngap pengunjung

The Wan Rafiq and his lady

Ehh nie bukan aku punya. 

20 comments:

  1. untungg nyee wan rafiq dapat fie yang cantekkk. ehem-ehem fie dah tak lame lah tuuu. ;) eh mi cambo tu mcm mihun soto ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya tak pun nana, entah apa kes dekat hotel nie macam nak sama dengan soto. haha.

      Delete
  2. Thanxxxx for the invitation pipix..heeee..kenyam sapa tertido after back home..haaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Doh makan banyak sangat. Hehe.

      Delete
  3. wewitttt..sempat lagi berbuka bersama..best btol! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee. Untuk kekasih tercinta. Haha.

      Delete
    2. hahaha. haruslah nk highlight part 'kekasih tercinta' tu kan fie..ni leh kasi org jeles ni! tp tak jadi sbb indah pn smpat jgak berbuka skali with my mister ;p

      Delete
  4. Rm 63 lebih tu not bad la... ena tak pernah makan kt hotel, tak reti.. hahahaha.... well, sedapnya makan2nya.. ya Allah, terliur gila ni..T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kalau bulan puasa nie of course lah terliur sangat kan even makanan tak ada lah best.

      Delete
  5. hello sista. hehe.

    selamat menikmati detik2 terakhir ramadhan ye sis.. hotel mana ni kak???

    well, selamat hari raya juga! i already invite you for open house, check it out ya whether u free or not on third day raya:)

    take care sistaaa!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hotel New Pacific fifiey. Yang dekat butik Jantique, forgot which road. Heeee

      InsyaAllah ada kesempatan fie pergi rumah awak

      Thank you for inviting and selamat hari raya :)

      Delete
  6. selamat hari rayaaaaaaaaaa fifie ^^.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya jugak bungaaaa :)

      Delete
  7. mee cambo...hmm kat mana aku makan sampai 2 pinggan ..lupa...hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mee cambo memang sedap kalau pandai buat, yang nie tawar kena tambah sambal dengan garam. haha.

      Delete
  8. Replies
    1. ala nak cakap macam mana eh. tapi mee cambo nie fames dekat Kelantan je.
      Rasa hampir sama dengan mee sup, yang beza ada bebola daging.

      Delete
  9. first time dengar nama mee cambo.

    selamat menyambut raya !! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee. nanti boleh try lah.

      Happy Eid Mubarak dani :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...