Thursday, 23 August 2012

Lebaran 2012

Assalamualaikum dearest readers,

So how was your lebaran? I bet it must be really awesome, I have a great lebaran this year. Alhamdulilah. Raya pertama selepas sembahyang raya terus ke rumah atok sebelah ayah since yang sebelah umi dua-dua pun dah tak ada. Tahun ini kami ambil gambar our bigg family for the first time ever. Memang ohsem habiss la. Selalunya we only took our pictures with family je, tapi yang nie ambil gambar dengan atok dan nenek sekali dengan uncles and aunties. Selesai je semua program dengan family ayah kami balik rumah, pergi ke kubur both of my late grandparents. Balik rumah sempat la aku tidur 10minit, terus ada orang datang. Sentap. Haha. Tetiba kena bangun tidur terus hidang-hidang makanan. 

Hari pertama umi buat laksa penang dengan rendang dan lemang. Buat tak banyak, orang kata bersederhana itu lebih baik. Haha. Padahal takut tak ramai yang datang, rupa-rupanya ramai giloss. Nasib baik cukup untuk semua tetamu. Konklusi raya pertama, aku tak sempat ke mana-mana tak sempat nak jenguk si kucing dua ekor itu, tak sempat ke rumah sahabat handai, tak sempat ke mana-mana lah.

Hari raya kedua both of us tak plan nak buat apa, ayah pun tak ada bagi any suggestion. Kitorang rileks jelah dulu, until 11am maksedara sebelah umi call nak bagitahu nak datang. Alamak, we are not ready and we have nothing to serve them. Belek-belek barang kat dapur, semua cukup nak buat chicken chop kecuali ayam je. Terus ambil kunci kereta, ke supermarket berhampiran beli ayam. Umi kat rumah buat kuah chicken chop je. Jadi hidangan raya kedua chicken chop with mango salad. Yang nie memang lah tak cukup, umi kena tambah lagi ayam dengan kuah. Perghhhh ramai gilos tetamu. Tapi baguslah begitu.

Raya ketiga have nothing to be served, kitorang tutup rumah. Harus ke rumah aunty pasal sepupu nak bertunang. Cess, asyik-asyik orang aku entah bila.*sigh. Tema tahun nie pink ye kawan, terkebetulan tersama pulak dengan family PM kita, ehem. 



The Sazuki's family

Umi, sister, besfriend-she's my all

Ayah and his children

Achik, ayah and baby

22 comments:

  1. selamat hari raya fie. bestnya jalan raya dapat makan chicken chop. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam lebaran ain. hehe. Next time, you should come to my house :) Boleh kenal rapattt lagi.

      Delete
  2. Selamat hari raye pipix n femily.semoga pipix bahagia d hari raye dan hari2 kemudian..ayat skema skali skalo dessss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Selamat hari raya pepek and family jugakkk. Ayat skema melambangkan kita nerd.

      Delete
  3. fifie,sy bloglist blog awak eh.jgn marah.hehe

    salam perkenalan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai puteri, tak marah pun suka lagi adaaa.

      Sama-sama kenal :)

      Delete
  4. Laksa penanggggggg! Chicken chopppppp! sedapnyaaaaaaaa... papepon, selamat hari raya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah mr doktor tak datang rumah kita. Hehe.

      Salam lebaran (:

      Delete
  5. cantiknya baju raya..

    selamat hari raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dani. Salam lebaran jugakkk

      Delete
  6. fie kata anak tunggal ?
    btw selamat hari rayaaaa !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggal perempuan sayanggg. hehe.


      Salam eid fitr bunga :)

      Delete
    2. ouhhh haha . baruu tahuu . cakaplah anak tunggal perempuan . kite ngat awk tkde adik beradik lain ! hehe

      Delete
  7. slmt hari raya cik fifie..!


    cntik warna pink ni...cik fifie pn cntik..

    puji byk2, bole dpt duit raya x..? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala cik senget tak boleh la. Fifie tak kerja lagi.
      Hikhik

      Nanti kerja cik fifie bagi deh. Heee

      Delete
  8. Awww, cantiknya sis... sungguh menawan.. happy family,nanti kirim salam to ur beauty mom key... selamat hari raya.. nak datang beraya, tapi jauh sgt..kelantan kan umah sis???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee. Thanks ena. InsyaAllah nanti fie bagi tahu. Rumah jauh sangattt kan, kalau dekat2 boleh kita jalan-jalan. Bestt. Rumah ena dekat mana ?

      Delete
  9. selamat hari raya..warna merah jambu..hheehe

    ReplyDelete
  10. meriah nyeee pinkkk tuuu. gojes woooo ;)jambu-jambu semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn. Nasib baik si jejaka nak ikut tema. Hehe.

      Delete
  11. pix tuu..Selamat hari Raya maaf zahir batin ;D jemput lah dtg rumah. haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...