Wednesday, 20 February 2013

Bobel is babbling

Pertama sekali nak minta maaf seribu kali dengan korang semua. Memang dah agak lama sangat aku tak update blog dan tak blogwalking ke blog blog korang. Ya Allah baru aku rasa masa itu agak pantas berjalan sekarang. Tengok tengok jam eh dah pukul 4.30 petang benda banyak lagi tak cover tengok tengok lagi eh dah 6.30 petang. Masih di tempat kerja

Betul lah orang cakap, kerja bank nie sibuk. Sibuknya tak pura-pura. Empat hari bekerja aku tak tengok sorang pun lagi geng back office yang merewang kokse, main facebook pun tak. Tekun dan fokus je kerja, sampaikan aku nak keluar rehat atau balik awal pun malu. Diorang bukannya keluar rehat pun, bagi masa rehat sejam keluar makan belakang office setengah jam terus sambung buat kerja. Lepas magrib baru balik rumah.

Tapi aku tak kisah, sibuk macam mana pun. Orang tengah gila kerja. hahaha. Lama wey rehat di rumah, segala benda yang belajar dulu habis lupa tapi sekarang dah dapat recall balik sikit sikit. Memang betul apa yang di apply oleh students, kita belajar semata nak pass exam je bukan untuk kerja. Memang betul lah. Aku rasa dalam 30% je apa yang aku belajar dulu aku apply dalam kerja. Memang lain terus. Tak sama. Pagi pagi datang kerja tak ada boss tanya, fifie apa itu Bank Guarantee, apa itu Trade Finance, apa itu BancaTakaful. Nope yilek. Kau hanya perlu tahu macam mana nak buat benda tu semua. Settlekan dokumen tu semua, step by step nak kena belajar.

Dulu kalau suruh buat akaun aku akan nangis sebab aku pening tengok uwang merata, tally lah apalah. Sekarang amek kau fifie. Kena buat. Sobs. Nasib baik seniors sudi tunjuk ajar ku sifu.Sekali lagi maaf, ada masa aku update. Selalunya aku akan update pagi buta, bangun pagi bersiap semua dah sampai tempat kerja sebelum briefing awal pagi aku akan ambil masa untuk lawat blog kalian. Tapi hari nie memang tak sempat, tambah tambah line celcom buat hal. Memang lah memang lah nak kena dengan aku.

40 comments:

  1. xpo fie. mek cah pehe. kijo molek deh. sedak nyo leh kijo doh.:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah cah pahnie boleh ah kijo jugak kea habis tahun nie kea.

      Delete
  2. waaaa..alhamdulillah..fie dah kijeeee..kite belum ada rezeki lagi.uhuhu..doakn utk kite ye fie..doa kwn ni makbul tau.hahah..
    yup..kt study utk lulus..bkn ready utk kja.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.kann biasa ah jarg sgt student yg belajar utk hidup most of us belajar utk lulus exam. hehe insyaAllah ni tak lma lg dapat lah. jgn lupa sllu hantar resume

      Delete
  3. wah, busy nye..btw, jangan lupa makan walaupun busy

    ReplyDelete
    Replies
    1. fie makan je diorg je yg lupa makan. kiki

      Delete
  4. da ctau nak bebel mende bila lama blogging

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa betul tp.klu benda sama je org mesti bosan jugak kan

      Delete
  5. Its ok dear, kami faham tuntutan masa dan keringat kamu demi mencari sesuap nasi kerabu. Nnt2 rileks la skit bila dah biasa ngan schedule kerja tu sumer ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiiii sebut nasik kerabu teringat dekat nasik kerabu yati ayam percik.omnomnom

      Delete
  6. bestnya fie dah keje...wish u all d best...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe syukur awak rrzeki fie. thank you babe

      Delete
  7. its ok fie.
    slow slow.
    masa muda ni kena keje btl btl kan. cr duit. lps gaji.
    enjoyyyyyy
    yeah
    hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiiii 6bulan pertama kerja nie duit memang kena save lah lyaaa utk kawrn. pahtu bru kita enjoyyyyyy. okay saponk buat personal loan contact i. kikiki

      Delete
  8. xpe,utamakan kerja..bila free singgah la :)) apa-apa pun kerja 1st k :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you saila faham fie. rindu sgt dekat blogs korang korang.

      Delete
  9. Replies
    1. Thanks Rina, mengade je fie nie.

      Delete
  10. .... dan hujung bulan adalah kemuncak kesengsaraan...
    kawan2 bank selalu ngeluh kalau hujung bulan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha of course Nizam sekarang dah rasa bahang nya

      Delete
  11. gud luck sis.. semoga berjaya dgn kerjaya baru.. insyallah everything will went well... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Naz, InsyaAllah semoga dipermudahkan segalanya

      Delete
  12. takpe fie kami semua faham :) selamat berkerjaaaaaaa :)

    ReplyDelete
  13. goodluck kerja. selamat mendalami ilmu pekerjaan, lepastu kawennn ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aummmmm kawen 4 bulan lagi. hikhik

      Delete
  14. lek ah kak fie . nt bile bile masa free blogwalking ah blog kita olang semua :p
    btw , jaga kesihatan elok elok jgn keje kuat sgt sampai kesihatan diri terabai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu InsyaAllah dik, rasanya tak. Sebab kfie suka makan. haha

      Delete
  15. wow!!!!! diowng tekun bekerja? mantap!!! btw, chaiyok fie! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Fiq, takut nak keluar rehat awal. Takut orang chop fie nie jenis malas.

      Delete
  16. xpe xpe. bg komitmen pd keje itu penting =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe thank you zek. Nanti tak busy sangat fie balas hutang kunjungan

      Delete
  17. jiran sebelah umah hana ni keja bank umo 25. best je tengok org keja.huhu

    ReplyDelete
  18. Kat Kedah ke Kelantan hana? Huhu apa best, busy balik lewat malam Hana

    ReplyDelete
  19. mentabah ye fie. wanita bekerjaya begitu lah gamaknye. kikiki.. :)

    ReplyDelete
  20. kijo molek fie..awal2 ni boleh la kelik lewat sokmo,dey ado hubby ngan anak2,tak leh nak lewat sopmo dh..fie kijo bank area mano?

    ReplyDelete
  21. haaa..exactly..belajar tu memang untuk exam jer..sbb bila dah kerja, tak semua apa yg kita buat tu adalah apa yg kita belajar..maybe macam fie cakap, 30%..or maybe lagi sikit..

    bila kerja, kita seolah2 belajar benda yg baru..seolah2 benda tu kita xpernah buat, dan belajar untuk buat..:D

    ReplyDelete
  22. Ever wanted to get free Google+ Circles?
    Did you know that you can get these AUTOMATICALLY & TOTALLY FOR FREE by getting an account on Like 4 Like?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...