Saturday, 9 February 2013

Masalah blogger

Sekarang kan I bukan tak nak update kerek kerek ( acap acap) belog tapi I takut tak ada benda sangat nak sembang dan end up entry jadi macam entry ibarat melepas batuk di tangga. Sekadar nak ada je , informasi sepatah haram tak ada. Kenapa gua cakap I oh saja je sebab nak nampak macam retis plus orang bandar sikit. Huahua.

Besok, lusa, tulat, tubeng ada orang kenduri. Semua kawan kawan, kawan kawan umi pun ada. Aku kena pergi jugak, aku kan suka mendengn umi. Agak agak berapa kilo naik berat aku lepas nie. Aku sebenarnya sepanjang aktif blogging, aku ada satu masalah dengan bloggers. Ada s di belakang maksudnya lebih dari seorang blogger. Aku punya masalah dengan blogger sombong. Aku nie selalu BW selalu singgah dan bagi komen di setiap entry yang bloggers nie buat. Tapi haram diorang nak revisit balik.

Honestly memang mengharaplah diorang datang singgah balik baru lah sillaturahim akan terjalin.  At least jenguk lah. Oh nie lah blogger Fifie yang selalu comment di blog aku. Haaa biar kenal. Kalau yang famous macam Yuyu Zulaikha, Fatin Liyana, Maria Elena ke tak kisah pulak aku. Dah followers pun kalau ditukar ke ringgit malaysia boleh buat beli kereta MyVi cash. Ini yang followers ala ala aku je. Entah lah aku, sama ada diorang tak perasan atau buat buat tak perasan.

Yelah orang bukan kita boleh scan fikiran diorang ye dop. Nie haaa blogger famous macam Hazwan Hairy, Boni Kacak, Aina Roseberry (ena), Lyeen cupcakes syok je lepak di blog blog orang. Hai masalah masalah.

40 comments:

  1. haah kn..kdg2 kita beria komen kt blog diowg, tp jarang diowng jenguk balik.. xpew.. think positif...mybe busy kottt.. huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee maybe lah kan Fiq, sabar jelah

      Delete
  2. Haih.. Masalah masalah.. Diorang tak sempat la tu kowt nak revisit.. Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai masalah maslaah dah macam masalah dunia kan Anis. Kikiki

      Delete
  3. Lol, yes.. Exactly what I thought. Not even a single hi!! As you said, kalau femes blogger tak kisah la, ni follower baru 300+ je. Mcm berlagak pn ada kan!! Huhuu. Rasa cam rugi je follow blog dorang! Huhhh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tu lah pasal Vee, tapi nak unfollow balik malas. Kena belek satu satu

      Delete
  4. Yes yes yes, masalah bloggers macam tu la. Tapi, mungkin terlalu banyak followers yang perlu di revisit sampaikan saki baki yang lain tak sempat. Mungkin lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak lah awak kan, kalau dah following pun 3K mana sempat nak BW semua. Huhu

      Delete
  5. Haha..tu la kan fie..tgk kt..dgn cra cmni bru la terjln peraahabatan..bukan takat nk jd glamer cmtu je..kalau nia la fie..kalau dh dia xnk singgah nia pn xsinggah balik.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha memang pun nia, fie buat macam tu lah. kuikui. jahat tak fie?

      Delete
  6. alamarqz terasewnyer sayer.. nanti kitew komenzzz qatz blogz fifie yerkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah kenapa tulis macam budak budak baru nak up? Hahhaha

      Delete
  7. nama kita ade.. hehe betul tu kak fie, ena lebih suka terjah blog orang yang nak berkawan dengan ena, rapat dengan ena.... Am happy, tapi ena ni tak adalah faymous mana.. huihuihui

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah ena, fie pun suka terjah belog orang yang rapat je. Tapi nak rapat tu harus lah ada cipta persahabatn. Two way communication orang kata. Hehe

      Delete
  8. Bila kita ramah kat dunia 'sebelah sini' dapat ramai kawan kat dunia 'sebelah sini'
    Walaupun cuma kenal kat dunia 'sebelah sini' jer tapi erat nye macam dah kenal lama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul nana. kadang kadang kalau difikir dunia sebelah sini lagi bagus dari dunia realiti. Hehe

      Delete
  9. dia orang tak tau nak komen cemana kut, kadang2 sebab tajuk.
    Aku pun tak pandai nak komen kalau tajuk tu tentang hal2 perempuan, atau bab-bab remaja ni... ye la, aku jantan tua, bagi nasihat boleh la... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha alahaiii lame reason. Kalau yang soal soal biasa tak akan tak dapat nak komen kot Nizam. kalau kau aku faham lah wey. Selalu je melepak kat sini.

      Delete
  10. sedikit terasa,tapi lepas ni aie rajin2 kan diri jenguk balik kawan2 yg singgah belog aie..eratkan ukhwah yg terjalin walau hanya dialam maya,ceewah...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe hakikat dunia blogging aiez, fie pun ada buat silap. Sama je nie pun pesanan untuk diri sendiri.

      Delete
  11. maybe drg revisit, tapi xtau nak komen apa. kot la =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu pasal rin fie pun rasa macam tu. Huhu. Macam fie dulu dulu, segan kot.

      Delete
  12. kadang2 datang singgah and lupa nak komen pape. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee jangan segan segan awak :)

      Delete
  13. haaaaaaaaaaaaaaaaa kite tak revisit kak fie sometimes sebab kite busy . but then bila kite dh singgah semua entry yg kite tk baca lagi kite baca ! hiks

    ReplyDelete
  14. bloggers yg x appreciate pembaca n pengomen blog dia mmg x lama.
    at least bls la blk visit tu kan.
    even tulis icon smile pun dah cukup..huhu
    tnpa pembaca dan pengomen, tak kemana kita.

    ReplyDelete
  15. pengomen lagi penting dari follower :D

    ReplyDelete
  16. samalah situation kat sini. Jenuh laa komen tetiap entry tapi menyombong jugak laaa si polan tu haa.. kalau yg mmg betol pemes gilaa tu takpe, ini pemes suam-suam kuku je haa.. komen jugak laa next entry nak tgk revisit ke tak, non hado.. at least tinggalkan 1 jejak so kita tau laa dia dah dtg kan? ni takde pun.. haa panjang betul aku ceramah kat sini :p

    ReplyDelete
  17. hehee. btol. hana setuju. at least tinggl la jejak cket kan ;) blogger msti la peramah, baru senang nak feymes ;) hehee

    ReplyDelete
  18. erkk..aku ke yg sombong tu fie? mintak mahap..mintak mahap..aku kebizian la..:D

    ReplyDelete
  19. EHEMM EHEM.,.MCM DA XSUKA KE BLOG NA JEE XDE PUN MENTION NAME NA

    HHAHAHHAHAHAHA

    ReplyDelete
  20. jangan sedih. dorang busy tuu.

    macam kite dah berapa minggu kurang berblogging. nak menstabilkan diri dengan suasana baru lah katakan. heheee

    ReplyDelete
  21. sometimes saila busy yg amat (tipu) hehe ;D mcm mana pun cari gak point utk revisit balik kan..kesian org dh singgah blog kita,siap tinggal komen xsampai hati lak biar mcm tu je..huhu..penah gak saila singgah,tinggal komen tp xberjawab..its ok huhu..as long entry dia best saila tabah singgah n komen..xpe la fifie,kita ikhlas kan jelah eh,eh :))

    ReplyDelete
  22. haha abang Boni Kacak dengan Hazwan Hairy? diorang sememangnya blogger famous :D

    ReplyDelete
  23. Erk! Fifie. Agak tersentap gak ni sbb lately ni macam bz err sebenarnya malas & cam takde mood blogging sgt. So, Liyaa Mf ke salah sorang blogger yg dimaksudkan? Harap2 tak laa. Ntah2 Fifie tak pasan pun kalau Liyaa Mf tu dah lama tak datang sini :P

    Pernah gak rasa camni tp tak pada ramai blogger la. Sentap bila kita komen kat hampir setiap entry dea je. Okey, maybe bz. Utk satu jangka masa tu, boleh la faham. Tp kalau dah lebih 10 entry dea update kita komen, & then dea tak pernah jenguk balek, hmm mmg patut sentap kan? End up dah tak pernah masuk belog dea :P

    Fie, kalau Fie tersentap ngan Liyaa Mf tu, inilah bayarannya, komen kat entry Fie banyak2. Hahaha! Taktau pun psl entry ni mula2. Mmg terseronok pulak lepak sini & komen banyak2. So, nak bgtau blogging ni mmg ikut mood. Tetiba mood baek camni, abes sume entry asa nak komen. Kahkah! Muhun tak rasa semak :P

    ReplyDelete
  24. Can you tell us more about this? I'd like to find out more details.

    Also visit my web blog ... anyone

    ReplyDelete
  25. There is certainly a great deal to know about this issue.
    I love all the points you made.

    my blog; learn

    ReplyDelete
  26. My partner and I stumbled over here coming from a different web page and thought I should check
    things out. I like what I see so i am just following you.
    Look forward to going over your web page again.

    Review my web site: click through the up coming website ()

    ReplyDelete
  27. My brother recommended I might like this web site. He was entirely right.
    This post truly made my day. You cann't imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

    my website - Visit Homepage

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...