Thursday, 14 February 2013

Tempat pertama

Dari pagi tadi aku cuba nak online, nak godek instagram nak browse facebook nak blogwalking pun tak boleh. Entah apa kes aku pun tak tahu padahal gua bukan pakai wifi tak berbayar yang dah tersedia kat sini gua dah subscribe mobile internet kot. But still it doesn't work. ceittttt

Magrib tadi cuba online weyyy laju lah laju lah, yeay yeay. Boleh lah BW kan, aku tengah bosan gila nie malam nie ingat nak seludup keluar umi dari ward nak ke KB Mall kejap then heading to Wakaf Che Yeh. huahua. Lagipun makan an kat sini tak sesedap dulu aku tanya nurse dia cakap memang ramai yang komen pasal kualiti makanan since tukar contract dengan syarikat baru nie.



Eh eh tak sangka tahu tak aku dapat first place pengomen tegar blog cikguFiq siap dapat sijil lagi as a token of appreciation. heee. Thanks a lot fiq, tujuan utama aku selalu komen kat situ pun bukan sebab gilakan sijil atau reward apa apa pun tapi atas dasar kawan kawan blog. Orang update aku baca then aku comment apa yang patut. Aku letakkan aku di
empat dia ditempat bloggers lain, kalau kita update tapi tak ada yang komen mesti rasa tak best kan.

Another good news is umi dibenarkan balik esok. Yeayyyyy, Alhamdulilah Allah dah kurangkan sikit kesakitan umi, she is able to walk and her knee and leg dah tak bengkak macam dulu. Hasil fisioterapi, ultra sound (bukan yg scan babby tu) and injections di lutut untuk keluarkan cecair kotor. Moga miga lepas nie umi akan sihat macam dulu, insyaAllah.

44 comments:

  1. tadi dah masuk blog cikgu fiq tgk award yg dia bagi..huhu
    alhamdulillah la kalo umi dah boleh kuar hospital.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu thank you nick. harap lepas nie umi sembuh macam dulu

      Delete
  2. Alhamdulillah umi dah semakin sihat..
    fie, tahniah dapat kerja dekat pulak tu..
    akhirnyaaa, rezeki yang di tunggu2..yeayyy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Nana, memang syukur sangat. Dapat kerja yang dekat dengan rumah. Huhu. Thanks Nana

      Delete
  3. huhuhu.. thanks fie post pasal ni... btw, alhamdulilah umi fie makin sembuh.. seludup jerk terus bwk g wakaf che yeh.. tp klu mlm2, cam ramai org jerk kn? huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. WCY tu memang lah ramai orang tak kira masa, lebih lebih kalau waktu cuti sekolah. Jem jalan.

      Delete
  4. Fie memang rajin komen, wajar diberikan award hee.. btw, alhamdulillah for ur ummi.. jaga elok2 kay nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee ioll malu lah u cakap macam tu. Kuikui

      Delete
  5. Replies
    1. Sebab waktu sekolah jarang dapat sijil. Kuikui

      Delete
  6. hehhe tahniah dapat sijil, mmg best komen mengomen kan hahaha.
    and syukur umi u dah get better and boleh keluar soon. boleh la manja puas2 pasni yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeeee boleh lah kak Naz, dah tak sabar nak balik rumah. huhu. Memang selalu kaki sibuk di blog orang pun fie nie. Haha

      Delete
  7. alhamdullilah ummi dah sihat =) amboiii,dpt sijil tu. mmg patut pun fie dpt, fie mmg suka komen kat blog org. i loikee =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha habis semua bloglist fie komen, tu yang sakit jiwa kalau orang tak komen balik. Hahaha

      Delete
  8. Haha. Ni murid cemerlang cikgu fikri (not me) ni. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha fiq tengok nie ada orang mengaku anak murid fiq.

      Delete
  9. Oh sweet ;) Smoga umi semakin sihat lps ni. Dapatlah berkejar2 ngan cucu next time. Ehh?? :P

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Nanti boleh letak dalam resume. Hahaha

      Delete
  11. best nya dapat sijil tu.
    lya kdg kdg tak smpt nak update blog, nk bw. kat office dh bz ngn keje. blk rmh nk bw ngn hp mcm tak best. instagram syok le browse ngn hp...
    arggggh. rindu nak bw mcm dulu. bw sampai pagi.

    btw,

    alhmdullilah umi dh boleh keluar ward.
    sambung gosip ngn umi kat rmh pulak.
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha gossip pasal sapo lah eh. Fie rasa fie nanti kerja pun macam tu lah Lyaa, kerja bank busy kemain nak hadap fb pun malas dah lepas nie.

      Delete
  12. waaa.. tahniah Fie :)

    Alhamdullilah umi dah boleh kuar wad.. :)

    ReplyDelete
  13. allhamdullillah umie dh kuaq... wah tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee syukur cheida, kejap je umi masuk wad. Thanks Cheida <3

      Delete
  14. bestnyaa kak fifie dapat sijil tu.. wahhhhhh akk memang rajin pun blogwalking.. sangat berbangga dengan akk.. hehe

    Alhamdulillah mak akk dah kembali sembuh... syukur sgt2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ena lagi lah best, dapat 10 blogger terbaik. Tahniah ena dan terima kasih doakan kesihatan umi fie.

      Delete
  15. hahaha...comel...tahniah kak...dpt sijil pnghrgaan tu..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee maybe Fiq kesian kot sebab fie waktu sekolah dengan uni memang tak kutip sijil sangat

      Delete
  16. kak fifieeee mmg rajin jalan plus komen blog org punnggg . kite skrg tgh busy yg gila punya busy . bila online pun tk dpt blogwalking smua blog dlm satu masa . kena sikit sikit . dh penat baca sambung esok esok pulak . hehe .

    glad to hear your mom will be discharge tomorrowww :>
    kirim salam mak eh .

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah dik bunga. Heeee. Alah fie paham sangat kalau study memang susah la nak BW macam fie nie, fie nanti dah kerja tak tahu lah. Entah entah berkubur terus lah belog nie. Hahaha

      Delete
  17. wewittt tahniahhh.
    syukur untuk umi :)

    ReplyDelete
  18. apa yang fie fikirkan pasal ain? im just a simplest person ever....mihmih...

    lama betul tak singgah komen kat belog fie yang wajib ain terjah ni :), lately ain tataw apa masalah masa sebenarnya hingga ain just mampu kenyit2 mata baca post2 fie je..tak menyempat nak komen...okey girl! keeping blogging tau..umpama peribahasa kalau makan buah apple, jangan makan sekerat je..tapi makanlah sampai habes..hehew *with lep*

    ReplyDelete
  19. salam kenal fie. tahniah dapat pengomen terbanyak..

    ReplyDelete
  20. fieeee comel la tulisan headr fieeee

    ReplyDelete
  21. umi sakit apa dear? moga cepat2 smbuh ye.

    #ore kelate ko? hee.

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah umi dah sihat

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum ...tahniah ! ... alhamdulillah syukur ...

    ReplyDelete
  24. Wahhh! Pengomen tegar ya? Tahniah dapat reward untuk org yg rajen. Hehe.

    Yurp! Kita komen bukan untuk apa2 kan? Tp mmg sbb kita suka baca apa yg org tu tulis. Takpun sbb dah terapat dlm belog, automatic rasa nak komen setiap apa yg dea tulis. Kan? Happy blogging ya, Fie! :D

    ReplyDelete
  25. certain2 blog kan, aku memang xtau nak komen apa..baca mmg baca, tapi bila nak komen tu, aku jadi blur..

    ReplyDelete
  26. umi fie sakit ke rupanya... alhamdulillah, keluar dah dia. hehe.

    mak saya selalu sakit lutut and pegi inject apa entah kat klinik. sekarang dah tak lagi. hehe.

    wah dpt sijil woo. betul la.. seronok je ade orang komen, nak g blog dorang pon semangat. hehe.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...