Wednesday, 13 February 2013

Cari makan sendiri

Thank you everyone for the warm wishes, umi's condition is getting better she has her nice rest here and she's under good supervision.




I've been keeping this to myself for about 3weeks after i received calls from Bank Islam informed that I get the job,awwww malas lah kan nak heboh heboh bila tak ada hitam putih lagi. Takut kang tak jadi ke apa ke malu ioll.

Alhamdulilah thank you Allah swt thank you umiayah thank you kawankawan thank you everyone yang doakan kejayaan saya. For the first interviewed I attended to the last Alhamdulilah. I went through only small difficulties perhaps not the diffilculties I guess cuma perlu travel ke Kuala Lumpur je untuk attend second interview. Tu pun aku rasa susah biasalah budak tak pernah hadapi satu kesusahan pun.

Ahaaa another good news is aku ditempatkan ke branch BIMB Pasir Puteh. Hahaha semua orang gelakkan aku gila uolls 3minit je dari rumah. Aku sendiri pun bila tahu Ya Allah tak tahu apa nak rasa.  sesungguhnya aku syukur sangat, umi suggest lepas nie beli motor pasola haha sebab tak worth bangun awal pagi panaskan enjin kereta pun dah 10minit tempat nak tuju 3minit je dari rumah. Takpelah lepas ne tak perlu senak fikiran nak fikir nak bayar minyak, tol, rumah sewa, duit makan. Omnomnom

Terlebih rajin pergi lapor diri hari nie supposed 17hb. kuikui

34 comments:

  1. congrats dear;)
    ada hikmah di sebaliknya.boleh fifie teman umi kat rumah kan..syukur tau dapat tempat dekat gitu.bukan senang nak dapat.fifie dapat position apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah awak syukur sangat dapat dekat dengan rumah. huhu. fie dapat back office, management team. hehe

      Delete
  2. congrats fie. happy working. untunglah dpt keje dkt ngn umah. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee takpelah rin pun dapat di semenajung je kan intern klu dapat sabah sarawak haaa berpisah lah kejap

      Delete
  3. Replies
    1. hehe thank you fiq, syukur sangat

      Delete
  4. dapat keje dah? tahniah ^^
    *boleh belanja FD makan lepas ni :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. thabnk you FD, insyaAllah nanti kenduri kawen fie. hikhik

      Delete
  5. Nk ckp thniah kt sni pulok,hehe
    Rindu nya dunia blogging, byk entry fie yg terlepas ni, nk g khatam metaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tulah lyaa busy kot takpo kita catch up things everyday through instagram. heee

      Delete
  6. alaa... nak tengok maklumat yang kat bawah-bawah surat tu.... hahaha

    ReplyDelete
  7. Congratulations dear. Best la serba jimat, sempat blaik umah untuk lunch pun. Excited yer hahahhaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. excited sangattttt sis pasal dah lama tunggu chance nak jerja, lastly dapat dah tu nearest to my house pulak. huhu

      Delete
  8. wahhh..akhirnya fie! congrats!!!! tumpang hepi utk fie! xcited lak..haha. tapi best sungguh dpt keje yg btol2 dkt ngn rumah, mmg save habes lah! bhgia la nnt bab shopping ni fie!! indah doakan smuanya elok2 blaka and hopefully ur umi pun cepat2 lah sembuh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeeee thank you indah fie pun tak sangka dapat dngan rumah ingat dapat jauh jugak. huhu apa apa pun syukur lh. insyaAllah esok klu takde apa apa umi dh boleh keluar ward. huhu

      Delete
  9. bertuah badan ye fifie hehehhe tahniah =)

    ReplyDelete
  10. tahniah fifie! kan dah kata fifie mesti bole punya! ^^

    ReplyDelete
  11. It is the best time to make some plans for
    the longer term and it's time to be happy. I have read this publish and if I may just I want to suggest you some interesting issues or tips. Maybe you can write next articles regarding this article. I desire to learn even more things approximately it!

    my web blog: vapornine
    Also see my site :: http://www.vapornine.com

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah...tahniah...
    nanti boleh la g jumpa fifie kat sana dih..hehe

    ReplyDelete
  13. betul kata umi tu naik motor je HAHAHHA!

    ReplyDelete
  14. taniah Fie...nanti leh la open table bila abg long lalu pasir puteh na...hihihi

    ReplyDelete
  15. TAHNIAH! Fifie berada di tangga PERTAMA anugerah cemerlang cikgu fiq.. Penerima Anugerah Cemerlang Subjek English...huhu :)
    http://cikgufiq.blogspot.com/2013/02/top-10-penerima-hari-anugerah-cemerlang.html

    ReplyDelete
  16. congratz fieee !
    at last dapat jugak tempat yg dekat dgn rumahh .
    tak payah susah - susah fikir psl transportations , rumah sewa , bil itu bil ini etc . hihi

    ReplyDelete
  17. congratzzzzzzzzzzzz..
    untung dpt keje dkt uma save bajetttt hihi

    ReplyDelete
  18. wahh d dpt kerja ye? alhamdulillah tahniah3! :)

    ReplyDelete
  19. nak cucuk duit kat bank islam pasni konpem jumpa fie..hahah

    ReplyDelete
  20. Untungnyaaa tempat kerja 3 minit je drpd rumah? Bape punya dekat tu? Hahaha! Jalan kaki ke takleh? Lagi jimat Fie. Plus, boleh exercise kuwakan peluh. Pastu lunch hour hari2 leh makan kat umah. Segala2nya jimat :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...