Monday, 4 February 2013

Semakan Keputusan Permohonan BR1M 2.0

Tadi tengah online facebook lepas tu terbaca status kawan tentang BR1M 2.0 nie lepas tu terus terdetik dalam hati agaknya bila lah kerajaan nak bagi duit BR1M nie ye dop. Walaupun hanya RM250 tapi bagi orang macam aku heyyy boleh buat shopping beli baju beli kasut. Aummmm bestnya bestnya. *sambil tepuk tangan ibarat budak boleh cakelat. Siapa tak nak duit free uolls.




Dengan terkinja kinja terus aku google semakan keputusan untuk BR1M, alahhhh paling awal pun 10 febuari 2013 baru boleh tahu dapat ke tak, maksud dapatnya bukan berjaya ke tidak berjaya. Tapi bila kita akan dapat duit BR1M tu. Keputusan akan diberitahu melalui pos secara berperingkat-peringkat dan akan diberitahu kat mana nak ambil baucer tersebut. Nie yang aku malas, mesti kena dengar ceramah dulu. Lepas tu beratur panjang panjang ikut giliran ambil duit tu. Kalau ikut nama mesti aku antara yang terawal, sejak di sekolah sampai universiti haaa aku antara pelajar nama terletak 10 teratas. Hebat kan. Hahaha

Korang juga boleh call hotline ini 1-800-222-500/1-300-88-3010 mulai 11 febuari 2013 untuk mengetahui bila korang akan dapat duit BR1M ini. Tapi apa apa pun moleklah jika anda semua check jika permohonan anda itu berjaya atau tidak. Korang boleh buat dua cara sama ada telefon talian hotline diatas atau email di br1m2@treasury.gov.my. Aku baru je email itu pun abg Phat yang bagitahu. Huihui.

Harap harap dapat lah, boleh buat beli kasut baru. yeay yeay yeay. Imma happy girl.

*sadly i'm not qualified to get BR1M. Sobs Tak tahu kenapa. Huaaaaaaaaaaaa :'(

39 comments:

  1. semua teruja nak dpt BR1M 2.0 ni..hehe..kasut baru? alahai,dh lama xbeli kasut *tetiba* hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom beli kasut saila, omnomnom. Hehe

      Delete
  2. Replies
    1. Jomlah kita sama sama berkongsi kesedihan. Sobs

      Delete
  3. lyeen plak tgh tggu baucer buku..semoga layak..hahaa..sama2 borong..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baucer buku orang kata March kan Lyeen?

      Delete
  4. why not qualified? single belum married dpt kan? saya pun tak check lg dapat ke tak? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu lah Moss fie baru hantar email tanya sebab. Nangis :(

      Delete
  5. Replies
    1. Ala akak memang lah dah kerja. hehe

      Delete
  6. hope jaa dapat BRIM ni...boleh tampung mana2 yg x cukup...heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee sama lah jaa tapi fie nie dah tak dapat. Jaa cuba lah check dulu

      Delete
  7. Tak sempat apply pun haritu. Sobs kalau dapat best jgk leh shopping kehkeh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myza mesti tak dapat jugak sebab dah kahwin cik abang boleh tanggung. Heeee

      Delete
  8. hehehe ena tak dapat kot.. tak apply pun,... huuuu.. memey tak layak lagi nak dapat benda ni.. huaaaaaaaaa tahun dpan insyaAllah boleh.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ena tak dapat ke baucer buku tu?

      Delete
  9. Replies
    1. Tak lagi sayang dia cakap akan diberitahu melalui pos.

      Delete
  10. Not qualified?? Pesal pulak fie. Heeeee..nia yg xsuka ni..nia nk hntr jgak la.uhu..org tnm anggur xnk bg plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal kesian kita kan. Sobs sobs.

      Delete
  11. tak qualified sebab tak cukup umur kut.. hahaha
    jangan marah eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak cukup umur ke lebih umur. Baik cakap elok elok. Hahaha

      Delete
  12. Baru nak mintak banje, not qualified pulak ke? Tumpang sedihhhh :'(

    Nama mula ngan huruf A ke? :P

    ReplyDelete
  13. tak qualified? xder rezeki kotttt...
    klu xboleh fie beli kasut..huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sebab nak beli kasut kot tak dapat, kerajaan suruh beli buku ke.

      Delete
  14. assalamualaikum fifie...seronoknya kalau dpt duit BRIM tu yer...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam mama, memang seronok. Dapat lah fie beli apa apa guna duit tu. Heee tambah duit poket

      Delete
  15. napa tak qualified? ada kaitan dengan gaji ke? huuu~
    ehhh! lupa nak bgtau,boleh panggil saya 'wanie' :)
    hehehe~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah wanie, fie nie tak kerja pun lagi. Entah sebab apa, rasanya maybe sebab fie ada pakai kereta lah. hehe.

      Delete
  16. rajin pulak ye org tu layan jawab emel sorang2.
    Fie apply dulu pakai on9 ke ape?
    Hihi nama start huruf A awal lah awak. hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha fie rasa dia dibayar untuk jawab emel tu, tu yang rajin Nana.
      Fie apply on9 je, nana dengan apa ? Eh nama nana apa ?

      Delete
    2. Nana isi borang hantar kat pejabat MCA. haha ntah apa jadi tak tahu.
      Nama kite Nur Ilyana. Fie, Afidatul eh? macam dulu pernah terbaca Fie tulis.

      Delete
  17. First time dpt ke? hehe

    Done follow..
    Blogwalking from http://beritaremajaonline.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. ehem2.. bolehlah belanja saya makan lepas ni kan?hehehe :P

    ReplyDelete
  19. seronok lah dapat duit BR1M. FD tak cukup umur lg. huhu T__T

    ReplyDelete
  20. tp nape fie disqualified plak?
    huhuu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...