Thursday, 22 November 2012

Help me, pleaseeeeeee




Semalam blog aku telah direview oleh CikFie, huuuuu terima kasih sangat sangat. Tak sangka ada jugak blogger retis sedar kehadiran blog picisan milik Fifie ini. Hukhuk. ( susah jugak nak taip bila nama sama ye). Di entry review tersebut cikFie ada suggest untuk aku supaya guna Simple Template as now I'm using Awesome.inc template. Eheemmm sebenarnya malu nak mengaku, setelah hampir setahun bergelumang dalam kancah membelog ini template tu pun aku tak tahu macam mana nak tukar. Huahua. Jadi please anyone bagi tahu aku mana nak tukar template supaya nampak lebih kemas, untuk kesenangan korang jugak. Hewhew.

By the way cikFie terima kasih sangat sangat untuk review tersebut dan untuk semua para bloggers yang banyak tolong saya yang buta huruf ini. Hari nie kita tulis sikit je, kita nak tolong umi masak. Nampak tak betapa rajin nya saya disitu. okay bai.


***update : oh okay satu lagi mana button like FB aku hilang ? Siapa yang curi. ceittt

41 comments:

  1. Okay nampak!!!
    Tp lagi nampak rajin klau Fie masak utk Na makan mlm
    Cewahhhh lapar ni!!
    Skrng ni Na masih di office

    Regard
    Best staff
    Sigh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaa. Meh la makan kat rumah fie na, malam nie buat sup tulang. Sedapppp hingga menjilat jari. Alahaii tuan boss, sila dengar rintihan anak buah mum ini.

      Delete
  2. pegi kat template lepastu click customize, lepastu sampai lah kat blogger template designer, ada template, b/ground, layout, widths, advanced tu semua boleh la edit di situ ye cik fifie ;) selamat mengedit edot fie ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh kat situ eh. orait2 nanti fie try. heee. TQ nana

      Delete
  3. dah lama tak main coding ni. serius dah lupa sikit.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie kalau coding tiru tutorial orang jelah dani, tu pun slow slow baru dapat tangkap. haha

      Delete
  4. eh, ena rasa blog sis dah okay tau.. senang je nak baca.. tak serabut...btw tahniah, tak lama lagi jd blog yg mantop!!!

    ena ada share link sis kt fanpage ena haritu, ramai org bace... lupa nak minta izin dari sis.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee, TQ for support ena. Oh no hal, amek je apa apa asal jangan ada yang amek untuk tujuan tak elok sudah.

      Delete
  5. tahniah blog kene review... cik fifie yg comey jom join contest ni, klik je kat sini :)

    ReplyDelete
  6. Senang jer. Taip ON TUKAR dan hantar ke 33999 :|

    ReplyDelete
  7. <-- budak nie guna simple template..
    hehewk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus blog awak encik Daus :) Kita nak tiruu

      Delete
  8. bagi jaa blog ni dah ok. semuanya sgt2 okey... x perlu ubah apa2 dah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huuuu Thanks jaa, in shaa Allah fie kekalkan kekemasan ini :)

      Delete
  9. ain suka la belog fifie..comel je..kemas..tak rimas..boleh lagi bernafas la senang cerita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee thank you Ain. Blog ain pun fie suka, tambah dengan gaya penulisan ain yang memang superb.

      Delete
  10. pg dkat tmpt cik nana ckp tu lpstu awok search je tutorial utk tgk2 coding dy. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang malas sebenarnya cik Mee, fie nie bangsa tak berapa nak rajin. heee

      Delete
  11. comey doh blog fifie ni.
    x payah ubah template..buat sakit kepala je..huhu
    cuma kalo bole sidebar kat tepi tu ade garisan keliling.
    baru bole beza skt ngan kaler background yg hmpir nak sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa tu lah fie rasa benda yang sama. dia napok pale dih. Orait insya Allah akan cuba usahakan :)

      Delete
  12. sya akan sentiasa menyokong blog fifie..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. :') *terharunya. Terima kasih hanif

      Delete
  13. Fifie! Nak header free tak? Tengah free dan bosan skrg. Kalau nak fy boleh designkan for free! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisyyyyyy, ada pulak taknak dah orang offer. Heee. Nak nak. nanti fie komen di blog fyfy ye

      Delete
  14. kite lg tak reti
    janji boleh baca
    dh puas hti
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal lyaa, fie nak haram tak tahu pasal blog.
      Yang fie tahu bukak blog, tulis entry publish. Lepas tu BW blog orang lain.
      heeee

      Delete
  15. pakai simple template je fie .
    yg skrg ni pung ok jugak . senang je nak baca . loading pun cepat . blog fie tk berat so okay :>

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah fie dah check berat blog hari tu. Masih okay lah, Heee.

      Orait lah kan nie. Simple

      Delete
  16. tapi yang ni pun sangat menarik tertarik akak tengok
    sweet macam oranngnyer juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auuuu. Blushing. heee. Simple senang sikit nak tengok kak, lagipun fie nie tak reti nak letak widget banyak banyak.

      Delete
  17. yg penting kucing kt atas tu sgt comel..
    seriusly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann. tengok mata dia sayu je. Eh memang cat's lover eh ? heeee, fap fap fap sama dengan fie.

      Delete
  18. erm... skrang ni hana pun xtau. taemplate hana ni jenis apa? kalau nak tukar, efek x segala widget2 dan code2 yang ada.hehe erk.. tumpang entry ye.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Effect hana, tu yang fie malas nak tukar. nanti kena buat coding one by one balik. Tu malasssss. Huhu

      Delete
  19. awak.. ni cara tukar templet.. --> http://easy-xs.blogspot.com/2012/10/tutorial-tukar-template-blog-interface.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huwaaaa, terharunya. Baik sungguh hati bang boni bagi link terus. orite nanti fie usha. Thanks :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...