Sunday, 18 November 2012

Teacher feeling lebih



Throw back eleven years ago, my heart can't stop beating that was the day when I first got my result for my big exam, UPSR. And now today, my heart beating in so not normal tempo and my adrenalin goes crazy. My students got their UPSR's result today. Alhamduliah eventhough we can't achieve our goal which is 65 students got straight A's but 40 is a big number though. ( our school got first place in our district )

Tahniah untuk semua pelajar yang berjaya mahupun yang tidak. Terima dengan senyuman walau apa pun keputusan yang dapat, 5A ke 4A ke tak ada A ke, perjalanan hidup masih lagi jauh. Yang ke depan depan tu masih panjang dan lebih penting. Lupakan yang berlalu, mulakan yang baru. InsyaAllah teacher pray for you successful on future onward.

Sayangs you have made you parents proud of you, they will told all their colleagues, friends, neightbour,aunties, uncles, grandparents ahhh even to the whole world about your victory. Back then aku tak rasa apa apa pun, aku rasa kenapa parents nie excited sangat nak gempur situ sini pasal kecemerlangan anak diorang. Tapi sekarang aku faham apa diorang rasa, bukan pasal aku ada anak tapi pasal aku cikgu diorang, aku dah besar, aku dah mula rasa naluri itu. Diorang bukan nak show off ke apa, diorang cuma nak share their happiness. Don't misunderstood their act. 

Oh congratulations to my cousins, two of them managed to get straight A's while the other one got 4A 1B. Wuhuuu ramainya students saya dapat 5A.

41 comments:

  1. tahniah dekat anak2 murid Fie. satu kebanggaan. bagi yang kurang menyerlah, takpa, boleh terus berusaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Tc yang melebih, In syaa Allah dani perjalanan diorang nie masih jauh cuma yang nie adalah first step diorang

      Delete
  2. tahniah cikgu!! tahniah!! errr..moga cikgu sebarkan tahniah tu kat anak murid..kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eheeeee nanti ye cikgu bagi tahu diorang, esok nak p makan KFC. Eh tu Yahudi jugak ke eh ?

      Delete
    2. hehe..entah..bab makan ni jgn kritikal sgt..yg penting halal..niat kita makan bukannya sebab nak support israel ke ape ke kan? Allah tu Maha Mengetahui..:D

      Delete
  3. banyak lagi ujian di depan kan.. ni baru permulaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah hana, kita perlu tiup semangat bagi yang down nie. hehe

      Delete
  4. Tahniah di atas kejayaan anak2 murid fifie..

    ReplyDelete
  5. tahniah kerana berjaya mendidik sampai mendapat A itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. usaha fie sikit je, usaha diorang dan cikgu cikgu lain yang banyak. Alhamdulilah, terima kasih :)

      Delete
  6. terima kasih awak.. disebabkan awak, saya berjaya mendapat 5A di dalam upsr..eh.. tiba2 je kan.hehehhee

    tahniah tau awak..awak berjaya mendidik anak bangsa kita mendapat kejayaan yang cemerlang... semoga lepas ni akan lebih ramai bakal pemimpin negara dapat dilahirkan.. InsyaAllah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sama adik boni, haha. Alhamdulilah, kejayaan mereka kejayaan fie jugak even hanya picisan. hehe

      Delete
  7. tahniah kat ank2 murid u :) dan tahniah jgk kat cikgu yang dah mendidik mereka ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeeeee, terima kasih iiima. usaha fie sikit je sempat ajar diorang kejap je.

      Delete
  8. mesti rs best je kan fie? i would feel the same thing too :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestttttttt sangat Indah, couldn't describe how I feel. heee. Eh Indah tak pergi eh sekolah diorang ?

      Delete
  9. i notice, kid nowadays baru sek ren dah pandai stress sebab nak skor 5A. kadang2 macam kesian pun ada. but what to do, right?

    semoga mereka tidak kecewa. yes, youre right fie. perjalanan diorang masih jauh. terlalu jauh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah ain, fie rasa mungkin desakan faktor sekeliling yang memerlukan diorang pandai dan skor high demi nak compete untuk meletakkan diri mereka di tahap selesa. hehe.

      Delete
  10. skng ni students yg dpt 5A konpem dpt rm 500 pastu laptop lagi..masa saya dulu2 la 5A baru dpt RM 50..rasa nak amik balik la UPSR..huhu

    p/s :pernah jmpa jugak blogger yg malas nak komen dan lawat blog kita..kita ni je yg beria2 komen entri dia..padahal status blogger tu lebih kurang sma cam kita je..haha..macam2 la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn bro nick, fie dlu dapat 5A dapat rm100 lepas tu dapat pergi makan makan dengan family je. Budak sekarang, aisyyyyy nak ipad je tak pun BB.


      p/s : Lama2 kita rasa malas nak komen dekat blog diorang pasal diorang macam sombong je. Baik buat kawan dengan mana yang nak berkawan, ye dop. heee

      Delete
  11. Replies
    1. Tapi menurun dari tahun lepas bunga. Sekolah fie pun menurun.

      Delete
  12. xpe kalau xde A kan fy..5B pon cukup baik.. ^_^
    boleh teruskan usaha lagi..ms ambek result UPSR nia nanges2..cikgu dh tlg pujuk..aigo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 5B pun okay, 5 jugak kat depan. heee. tapi benda nie hanyalah langkan permulaan perjalan masih jauhhh. Ramai je yang dapat 5A tak dapat masuk ipta. hehe.

      Delete
  13. ramai dapat 5 A's tahun ni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ramai sangat D kalau compare dengan last year. hehe

      Delete
  14. tadi tgk dekat berita ckp mcm merosot sikit ... huk

    ReplyDelete
  15. byk nyer A. pandai cikgu ni. but overal merosot kan

    ReplyDelete
  16. Congrtz teacher fify!sonok nyee.rindu plak zaman sekolah lame2 dulu:-)

    ReplyDelete
  17. wahhhr~ tahniahhhhhhhh..
    semakin ramai adik2 pintar kan fie!

    ReplyDelete
  18. Ramai budak2 skrg pndai2.. jelly! ahakx.. tahniah bagi mereka yg dapat markah yg mantap... bg mereka yg tak berjaya, tahniah juga sebab dah berjaya melalui upsr dengan jayanya... hehehe...


    Cikgu fify, doakan ena berjaya jadi doktor nanti ye, lg 5 tahun.. hehehehehe

    ReplyDelete
  19. hehe...tahniah2...sekolah aku pling tinggi 4A 1B...aku berharap dia dpt 5A..atleast ade jugak rekod 5A kt skolah

    ReplyDelete
  20. tahnbiah...pandai dia. adik jaa ada gak yg amik upsr. dapat 3A je. tp tetap dah bsyukur. :)

    ReplyDelete
  21. budak2 sekarang tak macam dulu..5A celah gigi je kot...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...