Tuesday, 13 November 2012

Instagram

Sejak memiliki smartphone nih kemain over aku angkut handphone, most of the time handphone dekat tangan. Kalau dulu toksah cakap lah, handphone selayaknya di bawah bantal jelah. Tahu kenapa kegilaan aku sebegitu. Aku macam ada penyakit berbahaya, kalau orang kampung panggil busybody tapi yang nie lebih class iaitu stalk. Hikhik. Maaf gua tak stalk orang biasa atau exboyfriend atau bekas kawan atau bekas musuh lalu mengumpat prengpongpreng dengan teman seangkatan, maaf zaman itu sudah lama lama berlalu. Gua stalk public figure je you know. Hikhik.

Kelebihan instagram, mudah nak tengok gambar gambar retiss yang vogue ayu dan menawan dan ohsem lagi cantik. Perghhh terdetik dalam hati kenapa gua tak kurus macam dia, kaki panjang macam dia, dressing hebakk nak mati macam dia. Ahhh mula melalut ke laut. Sebetulnya selain senang nak ikut perkembangan retis tu yang paling aku fun bila main IG nie ialah baca komen komen die hard fans mahupun haters si retiss. Kikiki. Part nie tersengih sorang sorang gua. Kadang kadang setuju dengan komen si pengomen kadang kadang tak setuju kadang kadang rasa lucu kadang kadang ahh bodohnya aku buang masa begini. Baik layan Gossip Girl.



Baru baru nie aku stalk instagram si Tiz Zaqyah, ada lah dalam banyak banyak gambar dekat instag dia tu ada gambar dia dengan abang Awie dan sorang lagi retis. Gua lupa dah siapa. Yang paling tak diterima akal, Awie nie pakai t-shirt dari Christian Audigier which brand Ed Hardy tapi dekat t-shirt dia tertulis Christian di atas Audigier di bawah macam bentuk melengkung gitu. Dan most of the commentators di instag Tiz marah marah dengan Awie, siap ada yang cerca dia like 'tahu lah rock tapi pakai baju tu macam tu elok ke takkan dah lupa dosa pahala kot'. Aku yang tak die hard fan Awie pun rasa apa ke benak nya si pengomen ini. Tidak kah tahu yang Christian Audigier tu hanyalah nama sepertinya pakai barang Christian Dior atau Christian Laubotin, tak ada haramnya. Aduhhhhh pelik dengan mereka mereka yang terlalu suka judge orang through pemakaian. Kalau tak tahu duduk diam diam tangan jangan gatal nak bagi komen macam tu. Kesiann sama luu lepas tu melantak KFC dan MCD jugak. Ceitttt

Yang nie bestttt, aku stalk instagram Nabila Huda tapi kat instag guna nama kupukupu. Abil nie memamg sempoi gila aku rasa, ada part dia upload gambar yang muka dia gelupas gelupas kulit lepas tu ada darah darah which the truth is gambar tu adalah one of the scene untuk drama terbaru dia Rebah Taubat i guess, lepas tu ada sorang mamat nie komen like ' nie mesti baru balik party Halloween bla bla bla' dan memang tak sangka lah si Abil reply Halloween tengkorak kau aku tengah kerja lagi nie. Haaaa kan dah kena, padan muka lu. Haha. Memang aku sengih sorang sampai telinga lah.

Sumpah best stalk instagram public figure nie, macam macam komen die hard fans yang sokong retis pujaan mereka tak lupa jugak komen komen kritikan pedas dari haters si retiss. Eh maaf lah aku tengah bosan itu pasal aku isi masa dengan benda tak semengah nie. Haha

p/s : I love Marion Counter and her instagram, she's really adorable and lovely woman.

51 comments:

  1. yeahhh.. sy pon suke berinstagram.. HIKS!!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh name awak, nanti fie follow. Heeee.

      Delete
  2. Replies
    1. Ahhh malu rahsia sudah diketahui. haha

      Delete
  3. kite stalk nora danish n fajura jer :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua dua pun sudah. haha. Eh lawa gila kakak Nora Danish tu, nadia danish. Cantikkk macam Maya Karin

      Delete
  4. xpernah stalk retis punya insta

    ReplyDelete
  5. erkk..hahaha..memang seronok pun baca komen2 fans dgn haters retis ni..yg sokong tu sokong melampau..yg kutuk pulak kutuk melampau..siap bergaduh2 pun ada..padahal si retis tak apa2..kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun. haha. Kadang kadang kesian diorang yang over, retiss tak kesah pun

      Delete
  6. yang part nabila komen tu lawak. haha kan kena sejibik. hamikk kau. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Nabila memang garang sorang lagi yang suka reply komen haters is Elfira Loy.

      Delete
  7. hehehe ena tak ada instagram ni even guna smart phone ni.. ngeeeeeeeeeeeee nanti tak terlayan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Ala ala dload lah. Nanti boleh kita sama sama follow.

      Delete
  8. hahahahaha...garang betul si nabila tu ye??hehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang garang sangat boni plus dia jenis sempoi. Memang tak kisah apa orang nak kata

      Delete
  9. Oh kite ada hobi yg same.
    bila bsn time cuti kat rumah
    satu hr boleh dok stalk ig retis
    hahahaha
    yg best baca hater fauziah gous pn ada.
    mcm mcm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke. Fauziah tak pernah lagi, nanti boleh la stalk. hahahha.
      Best gila lyaa, boring2 layan benda nie

      Delete
  10. yang Nabila tu memang garang balas cenggitu... hehe...
    OE pun tak pernah jugak buat macam nie, stalk2 artis.. hehe... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti boring boleh try. haha. Nabila memang garang tapi fie suka dia. Dia jenis tak kisah apa orang nak cakap.

      Delete
  11. nabila huda yg penuh kontroversi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee tapi dia tak kisah dengan apa orang kata.

      Delete
  12. hahaha 2-2 pun kawan jna
    tiz yg blur 24jam abil yg mmg gamble..
    tp pix abil tu sbnrnye mase pg burfday dye..
    mmg tema burfday party kawan dye Halloween nyte ..
    Tapi ape kate fie bg acc instagram fie..
    bole nkkk follow fie ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan jna ke. Alaaaa please kirim salam. teheeee.
      Search fifiesazuki. hikhik. Memang pun fie dah tahu yang tu tema bufday kawan dia bukan nya dia pergi celebrate Halloween ke apa, tapi some people nie sangat sangat judgmental. Tengok je camtu terus nak jump to conclusion.

      Delete
  13. heheh.
    nak ada instagram jugak lah macam tu.
    nak stalk retiss.
    kehkehkeh.

    wan beli bb ni kan.
    tak guna pon.
    huhuhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BB tak dapat lah wan, takde app nie. Fie dulu pakai BB langgan BIS jelah. Ada bbm, boleh la text free dengan kawan kawan

      Delete
  14. rileks je si abil reply comment. rock betul. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kannn dia memang rock gila fae. Suka tengok dia.

      Delete
  15. kite selalu stalk maria elena . oppppsss hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sama, fie pun sama. Eh nak nama bunga, nanti boleh follow memollow.

      Delete
  16. Replies
    1. Salam maal hijrah TA, semoga sentiasa diberkati Allah hendaknya.

      Delete
  17. suke tgk gmbar2 tiz sbb gmbr die sume kreatif :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann, dia memang jenis kreatif dan penuh idea kot. Tengok gambar semua lawa.

      Delete
  18. ely pun suke stalk retiss.hik hik.instgrm fifie name ape?nk follow :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. fifiesazuki ely, nanti jangan lupa follow saya tau. heee. Fie pun sama, kalau boring boring tu lah kerja sehari hari. haha. Macam loser pun ada.

      Delete
  19. henset jaa norkiah cikai jah...xdop instagram bagai..huhu..sedih...sob..sob... :(

    p/s : jaa memey ore kelate sejati la fifie... ooo kalu gitu fifie ore kelate jugok ekk? hari tu jaa ada buat pjumpaan kecik kat kbmall kalu tau fifie ore kelate pong jaa buleh ajak..hehe...

    http://jaakechik-e-niaga.blogspot.com/2012/11/hang-out-with-gegurl-2.html

    ReplyDelete
  20. jaa dah letak blog ni dalam bloglist kelate jaa..happy blogging ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huuuu thanks jaa, A'ah fie orang kelate jugak. Fie nie susah sikit nak detect blogger tu datang dari mana, yelah sini semua guna bahasa baku kalau ada ciri ciri Kelantan tegar je baru tahu. hehe

      Delete
  21. akak tak derr pun instagram..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis sila dload, boleh follow memollow. Heeee

      Delete
  22. Replies
    1. Alahhhhh, takpe takpe pujuk mak suruh beli smartphone. Heeee

      Delete
  23. amboi.. stalker kat retiss sahaja.. memilih yer.. hahaha... naseb baik xde instgrm... x reti nak mulakan... lagi pon xnak lah byk sgt sosial network ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, alahhh kalai stalk orang biasa mesti dicop busy body kalau retiss nie biasa lah kan. Nak tahu perkembangan retis. Hikhik. Fie ada fb, blog, dengan instag je. Yang lain macam tak best je

      Delete
  24. Wahhh citer pasal IG pun seyes dah gempak... Anyway IG memang sangat best kan... Sy pun dah sgt menggilerkan nya wakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn, IG dah menghantui kita semua. Lepas nie jangan tak update blog ye mana tahu dah lupakan blog sejak IG hadir. heeee

      Delete
  25. tak guna smart phone, so tak tau sangat instagram ni :)

    ReplyDelete
  26. zaman sekarang org dah tak layan fb dah..low claarrss...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...