Saturday, 24 November 2012

Kawan alam maya

Aku sebenarnya nak join contest anjuran BuasirOtak tapi entah sekarang macam mood tidak berapa elok, barangkali bulan ini bulan mood para bloggers tidak equilibrium jika dicerna dari segi ekonomi. Hari tu si kesayangan ini yang mood nya tidak elok, malam ini giliran aku pulak. Bukan bukan sebab orang ketiga mengganggu gugat hubungan aku dengan wanrRafiq tidak jugak aku terganggu dengan berita kehamilan Diana Danielle, tapi ini sebab seseorang.



Malas lah aku nak hurai lanjut pasal benda nie semua, yang pasti someone itu adalah orang terdekat dengan aku. Benarlah kata kesayangan, terkadang sahabat yang baru kita kenal yang mungkin hanya berjumpa di alam maya tanpa pernah bersua muka adalah  lebih kenal kita secara luar dalam berbanding yang sudah  kenal sekian lama.

Entah lah attack aku dari segi pekerjaan sudah aku bilang bukan tidak ingin bekerja bukan malas tapi bayang lah gaji ditawarkan tak memadai dengan monthly expenses aku. Kalau dikira dicongak aku akan mengalami deficit setiap hujung bulan. Bosan bosan aku jawab camnie je, ayah aku mampu tanggung lagi malas ah nak kerja. Suka hati lah kau nak simpulkan macam mana. Yang penting aku rasa bosan amat dengan kau. Tawar hati sudah untuk persahabatan yang dulu aku rasa cukup manis. Let time heal the wound. Susah wey luka dihati memang susah nak ubati.


**We have two ears and one tongue, we should listen twice as much as speak. Jangan nak cakap banyak sangat pasal aku, ada jugak yang makan penyepak aku nanti. Huahua

47 comments:

  1. Replies
    1. uik..gawangnye teacher ni..hehehe

      kadang2 kan, bila dgn kawan yg betul2 rapat dgn kita tu, perkara yang paling remeh pun akan buat kita terasa..sebab dia kawan rapat kita, so kita harap something yg menyakitkan tu bukan dtg drpd mulut dia..

      H pernah alami semua ni..dgn kak yan tu la..sampaikan 3-4 bulan dia merajuk sebab H salah cakap..then baik seminggu, kemudian tersalah cakap lagi, merajuk 2-3 bulan..zzzzz

      muhun teacher jangan bad mood lama2..nanti anak murid takut nak belajar..:D

      Delete
    2. Hahaha, takpe tahun depan baru jumpa balik dengan anak murid. hahaha. Tapi H seriously kawan nie dah berubah, cara cakap pun lain. Sebenarnya bukan sebab kerja je, banyak benda lagi. Tapi malas nak hurai kat sini. Huhu

      Delete
  2. pernah rasa macam tu. macam2 kata2 negatif singgah dekat lubang telinga ni. dan memang rasa nak penyepak laju2.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha. Memang pun dani, fie yang jenis cool pun boleh terasa. Sebab banyak kali dia asyik menyalak benda yang sama.

      Delete
  3. Na da rasa Fie..kita sama okay..Tapi xyh sedihhhhh sbb kita masih ade kawan di Alam Maya yg sgt AWESOME!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan na, boring betul dengan kawan jenis macam nie. Betul lah kata umi fie, walau dah kenal 10 tahun belum tentu kita dah kenal dia luar dan dalam.

      Delete
  4. ekhem , hai kitelah kawan yg awesome tuuuww :>

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohmai ohmaiii. seronoknya awak jadi kawan kita yang ohsem tu. Hewhew

      Delete
  5. hana pun dalam proses nak join contest buasirotak. jgn pk apa2 jom join contest tu.. cayok2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala...kalau setakat pendrive 8gb apa la sangat....boleh beli kat kedai kot....banyak pilihan pulak....

      Delete
    2. Hana : Fie pun tengah pilih entry mana yang jadi kesukaan fie. jom kita join :) Support para bloggers.

      Delete
  6. hai...boleh kenal? boleh saya panggil awak nyonyot? sebab awak kiut macam kucing saya...kucing saya nama nyonyot sebab dia suka nyonyot jari saya...

    ReplyDelete
  7. camni ye rasa org lepas graduate?? ena mungkin temph suatu hari nanti... sabar ye sis... rezeki setiap org lain2kan sis.. tak molek la org tu cakp kt sis camtu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak molek ? Hahaha. seriously ena dah macam orang Kelantan bila guna perkataan tu. Biasalah ena, orang tak duduk tempat kita. padahal dia pun pernah macam fie, malahlebih teruk tapi sebab tengah di atas makanya dia lupa untuk tengok di bawah.

      Delete
  8. jangan sedih sedih, pasal someone tuhh, iarkan dia , carik kawan yang lebih memahami.l :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huuuu thanks sha, sebab memahami. :)

      Delete
  9. siggah
    http://nurulnamasaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you ain, nanti fie visit balik :)

      Delete
  10. dah follow back blog ni..nice blog anyway,..

    ReplyDelete
  11. fie .. bawak bertendang *bertenang* .. aumm .. cmane eh . sabar k? jangan marah2 . period ke? errr .. hehe :D pergi tgk tv puas2 sanee ... jgn pk lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Period lambat lagi. hahaha sebab dia asyik ulang benda sama je kot tu yang rasa naik angin tuh. haha. Alah fie dah cool dah :)

      Delete
  12. hmm,xsume org fhm kite eh.Even dah kenal betahun pun, still ada je yg kurang dlm hub tu.:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu rin, sekarang baru kenal yang mana kawan yang mana lawan

      Delete
  13. betullah.. kadang2 kawan alam maya lebih lebih kita kenal dan memahami sebenarnya.... apa2pun, awak bersabar tau.. sabar tu kan separuh daripada iman.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie dah selalu bersabar bro boni tapi sebab kadang kadang kita kan manusia bila acap kali orang menyalak benda sama kita rasa nak marah. huhu

      Delete
  14. kenkadang susah nak akui kawan yang kita kenal dr alam maya tu jadi penawar saat luka tertoreh..ewahh..tp hakikatnya kebanyakan dr kita lebih kenal kita dari org yg dulu mcm isi dgn kuku ngn kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah ida, bila jadi macam nie bila fie minta tolong pun susah macam macam alasan bagi fie dah mula rasa. Dia ke yang kita panggil BFF ?

      Delete
  15. abaikan je lah kata2 dari seseorang tu fie..org kadang kurang peka isu isu sensitip pasal kita even dia lah manusia terdekat ngn kita, yg kita harapkan phm dgn situasi kita..jadi abaikan je lah fie..chill keyh? wat xtaw je lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu Thanks Indah. Fie memang abaikan je, fie nie time marah tu memang cakap sesuka hati je tapi bila dah cool fie okay je. Sekarang bagi fie pendapat dia tak penting pun, pendapat parents yang lagi penting.

      Delete
  16. suka sangat qoute fie tu..sebab musabanya ain teka..kawan maya lebih kenal kita based on penulisan kita yang datang dari hati...tapi kawan realiti kita yang kenal kita dari hati hanya beberapa saje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Ain biasalah ain orang tak de di tempat kita mana nak tahu apa yang kita rasa.

      Delete
  17. relak kwn..buat bnde bole tenangkn hati..cm g nonton wayg ke..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde panggung lah di kelantan. Sobbings :'( Kita nak tengok breaking dawn

      Delete
  18. setuju sangat 'ayah aku mampu tanggung lagi malas ah nak kerja'..org mulut jahat kepoh2 cili je mulut dia. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha geram sangat nana oiiii. Hanya yang berada di tempat fie je yang faham

      Delete
  19. fie tak yah r kawan ngan orang kata camtu.
    kawan-kawan kat blog msh ramai lagi.
    friend forever :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. memang sekarang tak rasa pun nak berkawan dengan dia, putus harapan kot bro nick. hehe

      Delete
  20. susah nk faham hati manusia skunk ni..Orang yg macam tu,lbh baik tak payah kawan..pape pun,kena pndai pilih la kwan alam maya,ada yg just suka2 kadang2..pray for ur happiness sys..:)

    Jom singgh kalau sudi:
    http://chot91.blogspot.com/2012/11/date-our-first-meet.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. chot kita selalu singgah blog awak lah. hehe. payah kalau jenis kawan nie talam dua muka, asyik nak berlawan dengan kita je kerja.

      Delete
  21. abg long kan ada......hahaha....friends hingga ujung nyawa....kelas gitu...hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...