Tuesday, 20 November 2012

Kejadian baru !

Pusing kanan pusing kiri, regangkan urat urat yang telah berselirat halus. Arghhhh lega. Lenguhhhh wey lepas zohor tadi hingga sekarang waktu tengah menyusun ayat dalam kepala demi menaip sebuah karangan tidak rasmi untuk blog kesayangan nie aku telah bergelumang dengan APDM ( pengkalan data murid ) dan SAPS ( sistem analisis peperiksaan sekolah ). Cisssss hanya itu ayat terungkap. Demi dua orang pelajar yang belum didaftarkan gua terpaksa menanggung akibat ini. Naik berpinar butir mata, 5 jam depan laptop demi dua orang pelajar itu pun baru sahaja selesai didaftarkan. Good job education system.

Ahh lupakan kisah pahit, mari bercerita berita gumbira. Ohoiiiiiii tidak tidak aku tak kahwin lagi, tidak memiliki iphone 5 lagi malah tidak juga bulan jatuh ke riba lagi. Ini kisah gumbira tentang new social networking yang pada hemat aku baru sahaja trending sekitar 2,3 hari nie. Tidak ketahuan betul ke tidak, berita nie baru je kedengaran di telinga aku. Hukhuk. Social networking yang baharu saja ditubuhkan ini diberi nama YOUSAYS mungkin adalah pencabar terdekat kepada social networking kegilaan ramai remaja tidak kurang juga orang berkahwin pada masa kini iaitu facebook.

Apa yang aku lihat secara rough muka depan yousays nie lebih kurang sama dan hampir 95% sama dengan facebook yang beza nya ialah yousays berlatarbelakangkan warna hijau while facebook is in blue.Thus image yang digunakan facebook ialah huruf f dalam kotak cute biru beza dengan yousays bentuk nya agak sukar aku nak terjemahkan. Korang lihat lah sendiri ye nanti gua kasi link baik punyaaaaa. Encik Mark tidak kah anda rasa tercabar ?

Amacam ada rasa tergoda nak sign up tak. Mana lah tahu cepat korang boleh treding di benda baru nie. Hikhik. Gua tak ada rasa sign up lagi nanti dah beratus ketul orang sign up baru gua sign up. Aku kan ada alahan pada penerimaan benda baru, biasalah.





Tidak kesama ke dengan facebook, sama kan kan kan kan. Dah ini gua kasi link benda alah nie yousays. Rasa nak terokai benda baru boleh lah. Teheeeee. Cepat sebelum kehabisan stok.





46 comments:

  1. perghh serius sama dengan fb.. nak join tapi tapi, huaaaaaaaaa malasnyaaaa... insyaAllah, kalau fb dah kritikal, boleh la join..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama kann. rasa nya 99% exactly the same kot, mungkin isi dalam yang beza. Fie pun fikir sama. Nanti kalau facebook dah nazak dah boring terlampau boleh lah kot try yousays nie. Heee

      Delete
  2. haha. sama, beza pada warna je ha. macam buat fb akaun yang kedua gitu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. Tulah pasal lepas tu jumpa balik kawan kawan lama. Alahaiiii sama je semua

      Delete
  3. malas la nak sign up. fb pun tak terlayan ni pulak nak layan mende baru tak nak tak nakkk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, fie pun sama lah. FB pun kalau bukak check benda yang penting2 je. Lepas tu terus out

      Delete
  4. hahaha,dulu friendster,myspace,pastu facebook,lepasni yousays,lepas ni mcm2 lagiii...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun dan setahu fie annur banyak lagi social networking lain, cuma kita tak kenal pasal tak berapa nak famous kan. Hewhew

      Delete
  5. fie, sign up lah dulu nanti dapat jadi yg 1st ! haha nanti i folo ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. taknak taknak. Nana first. Haha

      Delete
  6. dah pegi tengok jap tadi..memang betul2 sama macam pesbuk..tapi sama macam fifie la, belum ada rasaa nak sign up..pesbuk yang ada sekarang ni pun dipandang sepi, inikan pulak nak tambah social network satu lagi..:D

    H sekarang ni fokus kat blog jer kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tapi macam tertarik jugak..sebab kat situ ada 'blog'..

      Delete
    2. eh yeke. Maksud nya kita boleh share blog ke terus lahkan. Huhuhu. Bagus nie tapi awak lah start dulu lepas tu review then baru fie join club jugak. hahhaa.

      Delete
  7. woahhhh !! kena sign up ni. haha. thank you for the info ye cik fifie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No hal ida. Heee. Sign up lah lepas tu please buat review fie nak tengok persamaan dan perbezaannya. Boleh ? Hhee

      Delete
  8. Assalamualaikum fifie....memang sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam mama, haah. Boleh cuba. huhu

      Delete
  9. Replies
    1. cuba lah nanti jangan lupa update tau. heeee

      Delete
  10. ad jugak yg ac mizal buat . mFace . haha macam2 ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mFace fie tahu dah hari tu tapi tak try survey langsung. Heee

      Delete
  11. trending baru lepas nie..habeslah facebook.muahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Tapi tak tahu lah ambil masa berapa lama nak boleh tandingi FB nanti.

      Delete
  12. wakakaka mark zuberg ley saman org ni sbb ciplak idea asl.. ahahha
    boley nk try niii wehaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal cheida, fie rasa boleh saman kot. Too muh exactly sama dengan FB. haha. eh nanti try sila buat review.

      Delete
  13. buat masa ni tak berminat lagi . HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesamaan wahai adik sayang. hahaha

      Delete
  14. byk sgt wat account kdg2 lupe ng pasword fie..haha
    nnti da bosan ng FB sign up sini plak..ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun fie yang fb pun jarang jarang bukak nie kan pulak nak buat akaun lain. haha

      Delete
  15. blog akak direview , sila tengok :)

    http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/11/review-blog-3.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tengok dan komen. Heeee. Thank you sister :)

      Delete
  16. aduhh mcm skrngg hihihi tp fb skrng puin da x terjaga na usay lak adoyaaii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha. Tulah pasal na, fb pun kadang kadang berpenghuni selebihnya tak ada lah. haha

      Delete
  17. selesa dengan facebook...ala..nak buat yousays ke apa ke.jangan le sebijik...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah sebijik ditirunya. Buat lah lain sikit, nie part depan tu pun sama.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...