Friday, 25 January 2013

Peminat dari Russia


Tadi lepas blogwalking tinggalkan jejak di blog blog kesayangan, aku belek benda nie. Tak pernah pun belek sebelum nie tapi rasa macam tertarik je nak tengok pembaca aku kebanyakannya berasal dari mana. Wahh tak sangka jugak ramai peminat iolls. Huahua. Malaysia of course must be at the first place since aku berasal dari Malaysia kawan kawan pun ramai Malaysia.
Yang dari US, Russia, Indonesia semua semua tu aku tak tahu dari mana lah. Kalau France maybe wanRafiq je. Yang lain lain I've no idea how they notice about my blog. Blog picisan lah kan.


Malasahnya pembaca pembaca dari luar tu except students yang pursue studies kat sana or work there, faham ke apa yang aku tulis. Dah la dalam Bahasa Malaysia lepas tu mengarut je lebih. Tiba tiba aku rasa, aku perlu mula tulis entry in English. Mana lah tahu one day ke luar negara then bump into my fans  like Hye fifie, you're the owner of the blog When Fifie Is Babbling isn't it? Heyyy I love your blog bla bla bla ( walaweyyyy impian setinggu gunung everest huahua) then ambil ambil gambar dengan fans share di instagram dengan caption I met my fans here in Russia or here I met my fans in German. Auwwwww. Ibarat retis uolls.

Tapi itulah I have no courage to write an enrty using full english. Nanti sakan cik anons gelak dekat aku, maklumlah grammar mistakes berlambak sekilo rm1.50 je.

43 comments:

  1. hahaha. pasal tajuk blog nama orang putih kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha maybe kot, takpun dia nak search kenapa mak dia membebel last jumpa bila fifie membebel. hehehe

      Delete
  2. Kalau cakap omputih nanti orang melayunya tak feel baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah tu fie malas nak tulis dalam english lagipun fie tak terrer sangat. hehe

      Delete
  3. Replies
    1. Hahaha cuba kau tengok yang kau audience datang dari mana. Mesti sama je kan. Kuikui

      Delete
  4. retis tuu :p
    tinggi betul angan2 fie ek. hehe
    moga impian tercapai :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tak ada lah FD tu saja saja je, fie tak de benda nak up entry. Kuikui

      Delete
  5. untunggglahhhh kak fifie ramai fanssss :p

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Apa yang betol nya sayang? hehehe

      Delete
  7. berangan x salah fie, at least tu boleh jadik pendorong utk kita lebih berusaha utk maju ke hadapan...hihihiihhi... btw gud luck ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe alah jaa fie rasa tu maybe SPAM atau mat salleh sesat je. Huhu. InsyaAllah semoga lepas nie blog makin maju

      Delete
  8. mantap fifie!! keyword apa agaknya yg membuatkan peminat dr rusia tu dtg yer? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa itu yang fie tak tahu. Fie pun pelik fiq

      Delete
  9. kita baca fifie punya entry,terus cek dekat blog sndiri.hahahha tak bole bla tau,kita punya pembaca russia lebih ramai dari malaysia.kenapa ek?ke benda ni kurang betul?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa ascil tu lagi pelik apsal Russia lagi ramai dari Malaysia, ada komen SPAM kot. Cuba check dari entry entry lama.

      Delete
  10. wah fie....ramainya peminat dari luar ngara...tahniah2...hehe...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha taklah awak, auwww malu lah.

      Delete
  11. wah blog ko international ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ler pasal tajuk pun dah omputeh, amacam? Haha

      Delete
  12. Mamat rusia tanam spam kut... aku pernah terkena.. spam lebih daripada 50 kali...
    dari negara bekas rusia. dan aku terpaksa tutup blog aku selama lebih seminggu ... nak buang komen yang tak munasabah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gila aku nak cuba tengok balik lah, karang habis SPAM dalam blog nie.

      Delete
  13. haha Fie 2nd rank US, Moss 2nd rank UK. Tak sangka ade peminat omputih kan? hahahahah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moss mungkin sebab nama macam orang puteh kot. Hikhik

      Delete
  14. hahahaha. mula2 ain gelak baca impian fie. tapi bila pikir balik, benda tu tak mustahil kan? ain sokong fie! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auwwww Ain, I iz malu. hahaha. fie tak berangan setinggi tu pun, tapi nak jugak tengok blog nie maju.

      Delete
  15. haha blog Nana 2nd Romania, 3rd Russia. Haha Fie, nak ikuttt nak tumpang glemer jugak. kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghh Romania tu lagi hebat Nana. heeee jom jom kita sama fly ke awan. Kuikui

      Delete
  16. Replies
    1. Tak ada lah KH jauh dari glamour lagi. Huhu

      Delete
  17. kelebihan bila blog ditulis dalam english keywords org dari luar negara pun dapat cari kita punye blog.
    saya pun kadang2 mls jugak nak tulis dalam bi..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nick takpelah english mantap, fie nie ke laut. Huhu. Itulah pasal nick, kalau kita tulis dalam bahasa international target readers pun broader. hehe

      Delete
  18. ha sama la kdg2 aku tak faham camne dorg blh sesat kat blog aku

    ReplyDelete
  19. hahaha... tak mustahil... try la buat entri bahasa inggeris lakk.. just try something new.. :)

    ReplyDelete
  20. Fifie ni ada aura....
    Salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. erkk..bukan grammar jer fie, typo pun kena check sekali..hehehe

    'enrty' tu still boleh faham lagi..tapi 'setinggu' tu dah macam kartun pingu pulak..hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...