Sunday, 6 January 2013

Pramugari Air Asia hot

I'm really sorry, this blog looks sangat tak terurus sekarang dengan comments yang tak di balas dengan entry yang berhabuk lama nya, maybe some people yang baru je visit blog aku thought that the owner of this blog is no longer exist. Maaf bukan tak berminat mahupun tiada idea, idea kemain kau banyak rasa nak share je dengan korang jual murah murah 5 idea barter dengan 100unique view. Amacam mau? Hukhuk.

I just came back from KL yesterday, thought that I could at least write an entry today but I was super duper bussssy trying to adapt with the new situation. Dua bulan uolls i rehat dari buat sebarang housechores everything is under umi's control bangun pagi umi dah siap kan brunch since di rumah no one is having breakfast, rumah dah siap kemas, vakum, mop lantai, baju berlipat. Aku hanya tahu makan, membebel itu ini, online, tidur bangun tidur makan lagi. Heaven. So bila umi dah mula kerja balik makanya semua house chores tu atas bahu aku as usual lah. Balik balik tu eh dah kena masuk dapur, eh rumah berhabuk kena vakum, eh lantai dah dua hari tak mop, eh baju tak berlipat lagi. Urus itu ini eh eh eh almost 24hours went away. Nampak tak bebelan biasa je tu dah boleh buat satu paragraph. Blogger perempuan je ada bakat macam nie. Hahaha.

Since its been quit long aku tak update apa apa so I guess ramai orang berminat nak tahu kisah aku. Biasa ah retis. Hahaha. Selasa lepas aku naik flight ke KL biasa lah aku penyokong setia Air Asia (pasal tambang murah sebenarnya) naik waktu malam and I was alone memang menikmati pemandangan malam sungguh sungguh lah. Cantik gila aku cakap sama kau naik flight malam malam pandang ke tingkap sambil lagu Yuna yang menang AJL semalam tu as background. Sebelum nie bukan tak pernah naik flight malam malam tapi sebab selalu berteman dengan family so memang tak ada nya aku dapat nikmati masa masa macam tu. Spoilnya malam tu steward dan stewardess tak berapa cantik dan handsome. Hikhik.



Oh ini jugak kali pertama aku travel dengan flight Air Asia dan stewardess nya pakai jeans dan baju korporat tu. Nie memang dah lama ke macam tu eh. Nak kena tanya Jna lah untuk pencerahan pasal dia kerja dengan Air Asia.Waktu balik ke Kelantan stewardess memang cun cun gila, aku yang dah tinggi nie di paras bahu je. Alahaiiii.  Hari tu kan uolls waktu balik hari sabtu lah, gua terserempak dengan vokalis kumpulan Sheila On 7 yang hangat dulu dulu waktu ioll tengah form2 form 3 macam  lah. Tapi memang aku jenis tak terkinja nak tegur artis so buat bodoh sebenarnya sebab aku dah lupa nama dia apa. Huahua. Takkan lah tiba tiba nak tegur like, eh I am your big big fan but sorry what is your name actually forgot already. Muaahhaha. No way

Selalu aku cakap dengan adik aku, kalau naik flight aku paling suka bila pilot tu bawak kita jalan jalan pusing pusing airport dulu lepas tu dia berhenti kejap, then terus tekan minyak laju gilos Ferrari pun kalah dalam cerita Tamil je hero mampu panjat plane tengah laju macam tu. Aku paling suka part tu. Bila pilot tekan minyak kuat kuat. Best wa cakap sama lu. Nie memang harus eh? Kena tanya dengan wan pasal dia bakal pilot.Tapi part paling tak best bila dah syok terbang tinggi tinggi sampai pucuk awan tu terus pilot drop plane laju laju, oh mak kau jantung aku ibarat di luar uolls. Part nie aku memang cepat cepat ambil minyak angin sapu di kepala, pasal aku jenis cepat mabuk. Karang nak pergi honeymoon jauh jauh takleh ah, selamat duit poket wanRafiq. Huahua.

Oh bagi yang bertanya pasal interview, Alhamdulilah it went well, a wayyyy well than I thought. Aku dah ibarat sakit jantung pasal jantung berdegup dengan kadar tidak berpatutan dalam sesaat. Thanks for everyone who pray for me. Keputusan memang tak tahu lagi, InsyaAllah in next two weeks.

Till then, night uolls.

45 comments:

  1. hehhe.nanti wan try jawab. yang pilot bawak jalan jalan tu, bawak jalan jalan dalae kapal turbae o gano?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah dia bawak jalan jalan slow kea dulu pah dia tekan habis laju minyak. Haha

      Delete
  2. tapi kenapa dlam gamba tu stewardes dia cantik2...hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha sebab tu dah short listed kot awak.

      Delete
  3. harap akan berjaya la nanti..InsyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah sarah mudah mudahan, terima kasih :)

      Delete
  4. frust sebab steward stewardes tak hensem n canteks lah ni ? haha

    semur hidup hidup baru sekali je naik flight. tapi dah tak ingat apa perasaan naik flight tu. hohoo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Lebih kurang lah awak. Kuikui fie selalu naik tapi nie first time sorang diri so memang feeling lebih lah. haha

      Delete
  5. Jna bkn firefly ke fie ? Besttnyeee klu ade abg yg jd pilot mcm dlm setia hujung nyawa tuu . Malangnya kite anak first (˘̩̩̩^˘̩̩̩) klu tk dh lama kite jd mcm Erl paw abg . Hahahahaha . Btw fie goodluck utk iv tuu . Tk sabar nk tngu result dia . In sha allah fie bolehh dpt . (ง'̀⌣'́)ง

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa tu Na fireflyz..myb Fie maksud kan sbb Na kerja dgn airlines kot hihihi

      Na pun xcited Nak tgu result Fie..hahahahahahha

      Delete
    2. Jna firefly ke. Malu nyaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Malas ah komen lagi. hahhaa. Thanks ayu.

      Jna : Wuhuuuuu sorok muka malu malu. hahhaa. InsyaAllah na, later fie share.

      Delete
  6. eh macik Jna fireflyz la noks :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku balas komen sambil sorok muka bawah bantal. Hahaha

      Delete
  7. ohye baru2 ni aku naik mas, pramugari tak hot pong yg hot pramugara je hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau prmugara kan Sha leee mmg mana2 airlines KACAK~!!!
      grrrrr

      Delete
    2. Hahaha, hari tu aku naik Air Asia pramugara ada dua sorang buncit sikit sorang nyah. So how? hahha

      Na : best ah layan mata hari hari. hahaha

      Delete
  8. haha sama la fie. paling suka kalau nak take off tu. lajuuuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee best kan dani. Rasa dah boleh terbang gitewww

      Delete
  9. ohye lg skli wkakaka! antara mas n air asia aku lg suka air asia bkn sbb murah (ah bunyi mcm blagak la pulok kn?) tp sbb lcct kecik, g kaunter nk drop luggage nk cek in xpyh nk jln jejau mcm klia

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dengan kamu! haha

      Delete
    2. Tahu takpe, aku pernah sesat dalam KLIA. Okay aku nyorok kepala dalam selimut kali nie. hahahhaha.

      Delete
  10. Pakai jeans?
    Memberatkan kapal terbang je...

    ReplyDelete
  11. tingginya jna... awak pun paras bahu dia je?? memang wajarlah dia jadi model..hehehe..memang sangat2 layak

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila pulak Na jd model ni ehem..ehem..

      Delete
    2. Boni bukan jna lah, pramugari tu yang tinggi. hehehe

      Delete
  12. emang pakaian pramugarinya bikin mata tak bisa berkedip hehe
    btw selamat buat interviewnya moga sukses kedepannya...amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih WC, mudahan kerja itu milik saya :)

      Delete
  13. insyaAllah
    tunggu good news dr fie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee besar harapan agar dapat kerja tahun nie lyaa. Thank you lyaa

      Delete
  14. wohh..ingatkan fie nk jd stewardess td..saspen2.ahaha..nia pon kaki mabuk jgak fie..asl naik flight je kompem2 la nak pening la..nak muntah lah..heee..gud luck fie..:)

    ReplyDelete
  15. fie pun apa kurangnya.
    kalo masuk jadi pramugari konpem dapat :)

    ReplyDelete
  16. sy suka tgk pramugari garuda airline..sgt cantik.. kemas.. ;)

    ReplyDelete
  17. jom fie naik flight pegi Amerika jumpa Yuna. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boring nye jumpa Yuna bek jumpa Na hahhaha

      Delete
  18. tak pernah naik kapal terbang lagii...

    ReplyDelete
  19. kita tak pernah naik flight,fifie.

    eh awok kami semua doakan semuanya berjalan dgn baik,n interview tu dapat maklum balas yg baik.eh kenapa ayat kita macam tunggan terbalik ni @_________@

    ReplyDelete
  20. Fie maaf Na terjadi admin kat blog Fie..hahahha
    tp pasal air asia Na tataw makcik..Na taw fireflyz jeee tp setahu Na jugak mana2 airlines kena pakai uniform masing2 laa x pernah jugak Na dgr pakai jeans ni...

    ReplyDelete
  21. amboi jna..abes smua komen disapu bersih nih! hehe..eh eh..haha..jgn marah jna! slamat pulang lah fie! indah lg sket dorang pnye uniform skrg, lg santai kot. pkai jeans kan, sng sket nk jln n wat keje dari pakai skirt. pasni lmbt lg lahhh indah nk nek plane da since da xstdy kt kchg da..sobs. nnt da dpt result interbiu, jgn lpe share ngn kitorg! ^^

    ReplyDelete
  22. policy air asia terbaru memang setiap ahad flight attendant dorang pakai casual jeans n baju-t. btw pramugrai dorang hot sebab sexy jer..cantik tu tak cantik mana. mas terbaik lagi.

    ReplyDelete
  23. Dah lama tak naik kapal terbang,tak tau pun stewardess skrg pakai casual je. T_____T

    ReplyDelete
  24. pramugari dorg hot sebab sexy skirt pendek pastu makeup tebal hehe jgn mrh

    ReplyDelete
  25. memang dorang sexxy sgt, tapi lagi tak boleh bla pramugari kt MAS... pakai tudung, baju kebaya belah kaki sampai ke betis.. choiiiii! hancur.. hahaha apapun, ena baru pertama kali naik Air Asia masa pergi sarawak dlu... dlu pergi london pun naik MAS...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...