Wednesday, 16 January 2013

Square scarf tutorial

As today is the Spontaneous Thursday and tingg I came up with the idea of making a tutorial of wearing square scarf likes shawl. It's simply because I woke up early today and after doing housechores like usual I have nothing more to do, no friend to ajak lepak, no entertainments are worth to watch.

I don't know if you guys ever watching this tutorial before but enjoy this. Ignore my silly face and the pictures are not clear enough according to the not so quality camera on my laptop.


1) Fold your square scarf like this. Kalau nak labuh lipat sikit je, kalau nak singkat lipat bagi sama sudutnya.

2) Pin your square scarf make one side longer than the other one. 

3) The scarf will look like this after you have pinned it.

4) Take the long side and twirl it around your head 

5) Tadaaaaa pin bahagian yang sudah tu, careful jangan terkena telinga sudah

6) Whattttttt? That easy huh Fifie.

7) Yes sayangs, senang je. Nampak tak fifie senyum kambing tu. Itu tanda nya senang hingga hati Fifie pun gumbira riang.




51 comments:

  1. nak try nak try.. suka tgok tutorial tudung... awwwwwww btw, comel kak fie..awwwwwuuuuummmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaa. cuba lah senang sangat, fie pun terfikir sambil basuh pinggan tadi. Kuikui

      Delete
  2. kenapa awak tak buat video je awak??hehehe.. kan lebih direct :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malu lah boni. Huuuu. Tak tahu nak cakap apa.

      Delete
  3. ingat pesal tadi muka terkejut.... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Nampak tak senangnya. Nanti kau boleh ajar wife pakai

      Delete
  4. U look different fie dalam gambar ni. Hehe cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auwww that is so sweet of you hanida. hehe

      Delete
  5. shawl ke tudung biase tu? cntik la.. senang rupenya nk pakai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudung biasa sarah, square scarf. Huhu. Tapi yang nie fie buat sendiri beli kain then pergi kelim tepi tu

      Delete
  6. wah..kemain buat tutorial shawl...hehe..akak x reti pakai sebab rasa x sesuai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nie bukan tutorial shawl sis, nie tutorial tudung bawal tapi pakai macam shawl. Huhu

      Delete
  7. waahhh..dah upgrade ni..ehehe..a'a betul kata hazanis tu..lau video lg nice fie..teringin gak nk dgr suara fifie..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malu lah nie, fie bukan nya tak nak buat video tapi karang korang jugak tak terdaya dengar fie membebel. Hahhaha

      Delete
  8. nk belajar...nak tolong pakaikan kat isteri bila dah kahwin nanti...hehe...sekarg kursus dlu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auwwwww sweetnya awak. Untung lah bakal isteri nanti. Huhu

      Delete
  9. Replies
    1. Haha. Lucu tengok muka sendiri tu belum buat video lagi

      Delete
  10. xreti la dik nk pakai tudung belit2 ni...lgpun dengan ank kecik ni mmg malas nk belit2...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu sama la dengan cousi fie semua, diorang lebih suka pakai tudung instant yang awning tu. heee

      Delete
  11. fie..kirim slam kat pix no3 tu ye =D

    ReplyDelete
  12. harap2 nanti ade la syarikat tudung yg terbaca blog fie ni.
    kalo depa tengok terus nak amik jdi model tudung..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh boleh jadi retis. Hahha. lepas tu dapat promote belog. yes yes. Haha

      Delete
  13. cantik fie nmpk senang tp ima buat cm tak jadi jerr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lahhh yeke. Okay cuba banyak banyak kali mesti jadi punya. InsyaAllah sayang

      Delete
  14. will try..wpun sy bkn bertudung..cantik je u bt tutorial :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee nanti kalau saila nak ke mana mana then teringat dekat tuto fie haaa boleh cuba. heee

      Delete
  15. pandai belit pashmina jadi labuh x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu sangat lah anis, huhu. Tapi nanti fie usahakan ye. InsyaAllah

      Delete
  16. nice tutorial fie...keep it up!

    ReplyDelete
  17. nice . tutorial yg sagt brguna :)

    ReplyDelete
  18. tq..i will try it tommrw..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangannnnn aku tak nak sebab aku kau jadi pond**n. Hahhaha

      Delete
  19. fuuu..
    ingatkan Maria Elena buat video baru tadi..
    :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhhh tak mampu lagi nak lawan kak maghia. Hahaha

      Delete
  20. Hihi kite penah buat sebelum ni sebab tk bape reti sangat pakai tudung bawal : selalu tk center , msti senget ke kanan sikit atau ke kiri sikit . Hiks

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...