Tuesday, 15 January 2013

shoppingNsales

Perasaan tak Fifie sekarang dah tak review mana mana blogshops. Kenapa ye, haaa meh Fifie nak bagitahu satu secret, tak ada rahsia pun sebenarnya. Cuma sekarang aku tengah ikat nafsu ketat ketat flush dalam lubang toilet. Nak save budget babe. Sekarang dan dulu dulu aku memang jenis manusia pantang nampak sign SALE besar besar yang kecik kecik pun dah mampu menaikkan nafsu membeli aku. Apatah lagi yang besar gedabak. Terus belek belek baki duit kalau mampu go ahead kalau tak mimpi jelah. Sobs.

Disebabkan aku jenis manusia tamak haloba aku selalu jugak survey survey tengok kedai mana yang buat sale, tapi maaf lah kedai nie jarang nak buat sale. Nak tunggu end year baru nak buat ramai ramai YES. Apa cerrr. Sekarang dengan bantuan teknologi bukan setakat hujung tahun je aku boleh beli barang dengan harga murah tapi awal tahun, tengah tahun, bertahun tahun selagi ada duit semua jalan. Ahaks. Sebab nie ada dua tempat yang aku nak share selalu buat sale maka nya kita separate dua bahagian. Easy and tak bagi korang headache.


Dealmates nie segala jenis benda dari fashion, beauty hingga la ke perkakas rumah. Semua benda ada. Terbaru hari tu aku sempat rembat sebuah beg Versace uolls. Potongan 60% gila tak rembat. Harga betul cecah hampir rm2000 tapi aku beli hanya dengan rm500 plus. Kalau nak tunggu tak sale, usah cakap gua tak mampu lagi. Nampak tak kegilaan tu, eh nak cerita saja tak gempak wey serius baik korang terus tekan link tu dan hadap puas puas jenama hebat berbaris. Perghhh mana dengan Burberry, Gucci. Haiiii untung lah ada duit berkepuk.

Terbaru ioll rasa berkenan dengan yang kat bawah nie, perfume by Katy Perry EDP 50ml hanya seratus lebih. Kebetulan perfume dah habis, dan dan je kau Fifie ye. Ye encik lelaki nie kalau nak bagi hadiah dekat girlfriend boleh pilih, luxurious brand tapi harga murah. Berbaloi. Cik girlfriend mesti lagi tangkap cintan. Haha


Bestbuy nie adalah blogshop khas untuk cosmetics, fragrance, dan sewaktu dengannya. Aku tak pernah lagi membeli disini, jadi aku memang tak tahu shipping macam mana servis macam mana. Cuma aku suggest dekat sini sebab aku tertarik gila dengan harga harga yang ditawarkan, memang tepat dengan tagline mereka The Best Price In Town, memang best price sungguh sungguh la wey.

Yang paling aku rasa nak meletup adalah benda nie, Capture Total Intensive Night Care. Aku beli dengan rm500 tapi sekarang dia punya sale mak aiiihhhhh 50% kot. Sekarang rm250 je. Alahaiiii. Tapi serius aku cakap walaupun brand Dior nie a bit pricy tapi skincare dia memang worth every penny plus dah dua tahun pakai masih tak habis habis. Hahaha

Bagi encik encik boyfriend yang rasa nak bagi something lah dekat cik girlfriend nak bagi yang brand tapi harga mahal sangat. No worries. Banyak gilaaaaa kosmetik disini yang offer harga runtuh. Aku pun macam dah gila je tengok, ingat nak beli barang sebatang dua lipstick tapi tak ada pulak yang kena dengan color aku selalu pakai. 




Haiiii nampak tak nampak tak. Gua sudah gila. Aku nie kalau bab lipstick memang choosy teramat pasal bibir aku cepat gelupas hitam dan kekeringan kalau tersalah guna lipstick. Important note jangan beli lipstick atau mekap tiruan yang di pasar malam tu. Bahaya babe, banyak bad effectnya. Beli yang nie, nampak tak harga dah murah gila. Berbaloi weyyyyyyy.

29 comments:

  1. Adrenalin naik giler tengok haha. tapi tahan napsu sebab nak beli Iphone! teehehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auuuwwww. hari tu fie beli second hand iphone4s untuk adik fie, owner dia kawan fie baru pakai 4months. Dia jual rm1400 je hanida. Gila murahhhh

      Delete
    2. Ha ah murah! Nida nak beli Iphone5. hehe. Ngengada kan. Terus x shopping byk sbb simpan utk phone je T_T

      Delete
  2. fuh..indah bli urban decay naked 2 palette tu dr dealmates lah fie..tp kalo nk bli brg branded ni kne tgk sket sbb kwn indah ade ckp yg dorang ade jual yg tiruan jugak..mcm brush bobbi brown ke tak salah..so kne berhati2 lah jugak ble shopping tu taw :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa itu pasal kalau yang macam benda tu mahal tapi dia drop price terlampau fie tak berani beli. Takut jugak lah Indah karang terbeli yang tak original.

      Delete
  3. glurppp! tak mampu lagi nak beli mahai2...orang kerja boleh la..kita mampu tengok orang shopping barang mahai..hihi;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaa nie fie dah bagi yang murah lah nie. Jenama mahal tapi harga murah. heeee

      Delete
  4. wahhhhhh gila barang sale neh! hahahaha bila nak belanja satu neh cik fifi?? huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha nanti fie jati Datin Fifie. Boleh sue?

      Delete
  5. Aaaaaa, tunggulah syaz dah kerja ni. Nak borong barang mekap bebanyakk. Sekrang ni mampu pakai tiruan je. Tsk

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah syaz. Fie pun bukan selalu beli, beli bila dah habis dan selalunya beli bila duit lebih. Heee

      Delete
  6. baiklah..saya hampir tertarik juga ni.. mana lah tau nak beli something kat someone special kan?hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auuuwww nanti dia mesti lagi tangkap cintan sama boni. Trust me!

      Delete
  7. alamak bahaya nie..sabor2, kena guna duit ptptn sebaik2 nye..hik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha baiklah cik Sarah, nanti ada leverage boleh lah guna kan.

      Delete
  8. Tung ahhh dh keje . Tung ahhh . Ni nak beli pun kena kira - kira . Bilalahhh nk hbis blaja niiii (˘̩̩̩^˘̩̩̩)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha biasa lah ayu budak budak belajar lagi, fie dulu pun macam tu sekarang pun sama jugak. Sobs sobs

      Delete
  9. heyyyyyyyy fie aku suka beli barang kat bestbuyworld tu HAHAHAH murah tahap gila2 kan?? pasal shipping kau tak payah risau sebab free shipping klu beli rm1oo ke atas. birthday aku bln ni aku dpt la 2000 point = rm20 HIHI. hari ni beli esok dapat :) kat KL la klu kat ganu tatau :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah kau kata elok aku terus laju laju order. Hahaha. Wey sejak bila aku tinggal di tganu? Aku tinggal di kelantan lah. Birthday tu boleh lah bodek encik boifrin. Auuu~

      Delete
  10. Salam Fifie..ok firstly fifie kamu lucuuuuu and yes....perempuan mana yang tiada nafsu meroyan shopping lol ;)

    Anyway thanx for sharing the info on dealmates and bestbuy...sumpah selama ni tak tau pon ada page best seperti itu..bak kata you berhari2 bertahun2 pon boleh shopping selagi duit tak habis.

    keep on writing dear....i love reading your blog ;)

    xoxo,
    www.aireeosman.com

    ReplyDelete
  11. wow murah2 juga ye... ena pun tengah mengusyar2 baju, tdung kt internet ni.. tp skrg tgh save duit.. lepas 27 baru lega

    ReplyDelete
  12. shopping eh.. akak suka tgk org make up tp diri sndiri klu bersolek nipis je cos kulit agak sensitif

    ReplyDelete
  13. hehe tq bg link utk membazir haha

    ReplyDelete
  14. wahh, kemain lagi. tahan nafsu shopping tu :p

    ReplyDelete
  15. hoho....entry yg sangat danger ;)

    ReplyDelete
  16. Na terpengaruhhh da ni Fie..mcm bnykk je benda yg Na nakkk =c

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...