Monday, 21 January 2013

Uqasha Senrose


Cuba teka ini siapa? Yeayyyy siapa salah berdiri atas kerusi siapa betul duduk elok elok jangan cankung. Nie bukan Nelydia Senrose tapi nie kakak kepada Nelydia, iaitu Uqasha Senrose berusia 20 tahun. Sebenarnya dia pun berlakon juga dalam telemovie Setia Hujung Nyawa tapi serasanya tak ada lagi aku tengok muka dia muncul, mungkin dia pegang watak Ekin bekas kekasih kepada Zain Hakimi yang akan muncul lewat telemovie nie.

Kalau diingat balik Uqasha pernah dilanda kontroversi pada tahun 2010 dengan Nabil Raja Lawak. Uqasha bukan sahaja seorang pelakon tetapi adalah seorang pramugari di Air Asia. Kalau sekali pandang nie mesti orang tertukar antara Uqasha dan Nelydia. Muka memang sama sangat. Walaupun ada 7 beradik yang kesemuanya perempuan tapi aku tengok dua orang nie Nelydia dan Uqasha punya wajah yang terlampau seiras. Nanti boleh lah berlakon as twin.



Bestkan ada adik beradik perempuan ramai nanti boleh share barang barang. Lepas tu share hobby shopping. Huaaaa bestnya!


90 comments:

  1. Naseb bek tak kenal dorang. So takde la kena berdiri atas kerusi :P

    Sekali je tengok cite kat tv3 tu so takde la cam sangat pelakon dea. Hehehe. Btw, bab boleh share barang2 tu memang best! Kitorg adek beradek 5 org pompuan. So memang dari dulu salu share2 barang. Asal berkenan, pinjam je la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung nya liyaa, fie anak perempuan tunggal. Tak dapat nak share barang ke apa. Sobsss

      Delete
    2. Ehh? Anak pompuan tunggal lagi best apa. Biasanya mesti anak manja salah sorang, mak or ayah. So mintak apa je konfem leh dapat kut. Betul tak? Takyah nak share2 dah. Lagi untungg. Hehe :D

      Delete
  2. alaaaa kite dh tk dapat nak tengokk setia hujung nyawa dahhh :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Bye bye budak sekolah. Selamat kembali ke sekolah :))

      Delete
  3. yang tak best dapat abang. Selalu kena buli.. grrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa betul tu, nasib baik fie anak sulung. hehe

      Delete
  4. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...

    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...



    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  5. ttba rasa segan nk komen sbb xknl... tp, klu nelydia tu dulu prnh brlakon SPA Q ae? sbb mukanya cm plakon anak kpd watak Qistina (pmilik spa q..huhu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa yelah tu fiq, yang berlakon Setia Hujung Nyawa Ersalina sekarang tu

      Delete
  6. sebijik. Alahai ingatkan kakak tadi umur 25 tahun ke hape, 20 tahun lahai. budak nye. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kann, kita yang tua nie rasa macam dah adik kepada diorang. Awet muda iolls. kuikui

      Delete
  7. Fie klau Na kan takyah sampai 7 org pun xpe...
    atlest 1 kakak/ adik perempuan pun Na rasa mcm dah bahagia sangattt..
    huuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie pun sama, jom na jadi kakak fie. I kepingin mahukan seorang kakak. Auwww

      Delete
    2. hahahahhahah
      Fie pun sorang je ke perempuan dlm family?

      Delete
  8. muka memang seiras gila r..ingat kn adik dia tadi..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe kakak dia chot. Tapi muka diornag nie macam tua dari usia.

      Delete
  9. sebijik. suka sangat tengok adik beradik ada iras2 macam ni. adik beradik saya semua muka lain2.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe adik beradik fie semua sama. Fie sama dengan no3, yang no2 sama dengan yang no4. Selang seli dani

      Delete
  10. muka akan2 dorang ni.. wah bestnyaaaaa ada adik beradik cenggini.. boleh kongsi2 mslh tnpa selindung apa2... huuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ena kan best jugak, anak bongsu ada abang abang dan kakak kakak. Heee

      Delete
  11. pergh...sebijik an..tang mate tuh..bte..emma maembong n cha cha maembong is their cousin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lahhh patut lah kan hari tu fie tengok IG diorang, then tengok diorang macam close sangat sangat. tak macam kawan artis. Patut lah.

      Delete
  12. Yup2 muka dorg mmg seiras.l x reti nak beza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa kan, fie mula mula tengok eh sama lah. Lepas tu perati betul betul baru dapat beza.

      Delete
  13. umo 20 ke? alahai muda lagi.. ramai adik beradik pompuan, best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah sarah baru 20. Semua perempuan sarah adik beradik dia. untungnyaaa

      Delete
  14. kenapa saya tak kenal mereka tu?? tapi muka sijibik..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa boni tak layan lah tu cerita Melayu mentang lah pelakon. Kikiki

      Delete
  15. Replies
    1. Cheida upin ipin kan kembar. Hehe

      Delete
  16. tp uqasha dlm gambar ni nampak berusia sket...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan gambar nie je sis, gambar gambar lain pun. Biasalah mungkin kuat mekap sangat kot.

      Delete
  17. cantik2nya adik beradik dia..tp nelydia mmg cantik sgt la..huhu..jatuh hati tgk muka dia ;p
    bab share brg dgn adik beradik pmpuan tu btl sesgt :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah saila, fie rasa nely dan uqasha paling lawa dalam adik beradik dia. heee. fie berkenan dengan kulit muka dia.

      Delete
  18. minat dgn nelydia sejak dia bwa watak kt spa Q tue..muke sama..confius mane akk..mne adik kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tu Uqasha, yang adik Nelydia. hehe. Fie waktu Spa Q tak minat sangat pasal dia jenis garang macam tu. Haha

      Delete
  19. huhuhu betul laaa! sama! huhuhu saya minat dia dah lma dah nely neh huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie baru minat je dengan dia Sue, sejak telemovie tu lah

      Delete
  20. semua comel2 kannnnnnn!!! eh dah mcm blog beutiful nara je kan gosip artis2 giteww :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe, aku mempelbagaikan info dalam blog aku. Huahua

      Delete
  21. ehhh aah la sama la Fie.. Kagummmmm!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kagum kenapa Rina. Bestkan ramai adik beradik perempuan.

      Delete
  22. oo yalah sama muka dia...wah semua adk beradik perempuan bestnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee kalau pergi jalan jalan pun orang tak tertukar. Dah tahu nie anak siapa. hehe

      Delete
  23. memang best.especially bila umur dekat2 je. bleh ajak gosip2, sharing barang.best! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huuuuu nie mesti Rin ramai adik beradik perempuan kan. Bestnya!

      Delete
  24. Replies
    1. Haah hana, adik beradik dia semua pelik pelik nama. Tak terjangkau fikiran parents kita. Haha

      Delete
  25. ok. kite tak kenal. hehee
    dia ni kacukan ke. nama unik2 lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah ct, orang kelantan je tu. hehe. Nama diorang best kan.

      Delete
  26. byk jugak puteri2 dlm sibling dia ni ek..haha..xsbr nk tgk uqasha tu muncul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie rasa uqasha tu bawak watak as Ekin exgf Zain lambat lagi kot muncul.

      Delete
  27. piko nk try usha awek ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auwwww nanti bagitahu berita baik. Hehe

      Delete
  28. hahaa.. tu tak termsuk lagi yang bergaduh time kacik2. haha. huru hara umah nie la ;) hahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha fie nie adik beradik semua lelaki except fie lah, lagi lah huru hara komuniti hana.

      Delete
  29. ane gak kenal gan, jadi mesti gmana? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haiii tak faham lah awak. huhu. sorry

      Delete
  30. sebijik...igt dia ptg rmbut pendekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasal beza yang tu rambut panjang yang tu rambut pendek.

      Delete
  31. semua perempuan tu mcm siblings naz jgk ..all girls..hehe
    tapi adik beradik dia mmg cantik2 lah kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untungnya Naz, I iz jeles u noe. Huhu. Fie teringin sangat nak ada adik beradik perempuan

      Delete
  32. wah banyak adik beradik pempuan dia Fie! hehe. tapi muka diorang tak sama semua. dia gradually changed! tapi mmg uqasha dgn nelly yang sama habis! hahaa.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa tahu takpe, dia macam dari paling cantik hinga ke tak berapa cantik. Eh memandai je iolss nie. hahaha

      Delete
  33. aah la...mmg seiras sangat muka dia

    ReplyDelete
  34. cantik, tapi gak spt usia 20 ya??
    btw I alhamdulillah sehat, moga dirimu juga begitu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe her face a bit older than actual age. Hehe

      Alhamdulilah, semoga selamat saja.

      Delete
  35. kalau kakak dia umur 20, si El tu pulak umur berapa teacher?

    ReplyDelete
    Replies
    1. El tu 18 student H. hahaha

      Delete
    2. erkk..terus student H ea..grrrrr

      Delete
  36. sebijik!selama ni tak penah tau nelydia ada kakak muka seiras ahaahaa :D

    ReplyDelete
  37. siblings ni semua cantik2 kannnn! wowowwowow.

    ReplyDelete
  38. Nak cop baju kotak-kotak tu haha.

    ReplyDelete
  39. correction sis..dlm gambar atas tu bukan adik-beradik dier semuanya..dia ada 7 siblings..4 girls n 3 boys..nelissa,uqasha,nelydia n naquraisha n boys danitra,qirana n arjuna..ada gambar dlm instagram uqasha..emma maembong pun x related..saja nk betulkan kekeliruan..

    ReplyDelete
  40. dlm you tube pun ada video under 'senrose wedding'..parents,all 3 sisters yg wishing masa last tu..and adik2 lelaki 3 org yg jadi 'flower boys' belah kiri..father dia VIP..tapi remain low profile..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...