Sunday, 21 October 2012

Blogshop pilihan hati

Sebagai seorang pembeli online tegar atau die hard fan blogshop amat ralatlah bagi aku untuk tidak share paling kurang sebuah blogshop pilihan hati dalam masa sebulan. Amat penting jugak review sebegini sebenarnya dimana dia berkepentingan kepada kedua belah pihak. Kepada penjual of course dan kepada para pembeli. Pembeli semestinya tidak ingin tertipu dengan blogshop mana mana setelah mereka membayar sejumlah wang tunggu punya tunggu wang dan owner blogshop terus lesap. Ahhh memang sakit hati.

Aku nie jenis yang suka kan fesyen dan seperti sedia maklum fesyen bagi ladies bergerak dengan amat pantas. Terlalu pantas sehingga nak kumpul duit nak beli yang baru pun tidak sempat.Hiks. Maka nya solusi terbaik adalah mencari pakaian dengan harga berpatutan atau senang cerita murah. Brand tidak lagi menjadi keutamaan buat masa sekarang. Antara blogshop yang menjadi kegemaran aku ialah colourlovecloset. Dimiliki oleh one of my friend, Farah Honeym tapi lebih mesra dipanggil farah.

Mula mula kita cerita pasal servis ye. Servis nie sepanjang aku belajar bisnes management antara benda terpenting untuk melariskan barang jualan kita. Kalau barang jualan terkenal hebat macam mana pun tapi kalau servis hampehh orang pun tak nak beli. Setakat kita tanya dah malas nak menjawab, kita email atau inbox ambil masa seminggu baru nak reply (tanpa alasan munasabah) memang la orang tak percaya. Orang akan ingat awak tu tak serius nak berniaga. Haaa paham. Tapi dengan blogshop CLC ini semua itu tidak menjadi masalah. Servis tiptop. Kau komen la di gambar tu pukul 2 pagi pun InsyaAllah dia reply paling lewat tengahari tu. Tapi selalunya awal pagi dia dah reply. Dia kan kerja mesti lah on pc awal pagi. heee.

Dari segi barangan jualan harga yang ditawarkan antara yang termurah. Nie betul betul. Aku selalu jugak order barang dari sini, jadi sebelum order aku selalu buat survey antara blogshop blogshop yang lain. Memang tidak diragui CLC menawarkan harga yang murah. Biasalah barang pre order nie memang senang nak jumpa dengan shopping online lain, jadi itulah keistimewaannya yang senang kita nak compare price. Takkan lah yang ini letak harga rm50 yang itu harga rm38 free postage lagi, kau lebih pilih yang rm50. Memang tidak lah kan.

Baru baru nie aku order dua helai baju, dan baru semalam sampai. Hiks. It takes two weeks after closing date. Biasalah kalau pre order kan konsep nya akan ada tarikh tertentu start bila habis bila dan customers kena tunggu dalam tempoh masa dua minggu selepas tarikh ditutup. Kalau sebelum tarikh tu ditutup jangan pandai pandai nak tanya penjual yang barang kau dah pos ke belum, kenapa tak sampai lagi barang tu. Dah konsep nya macam tu, kita yang membeli kena faham unless it stated ready stock yang bermaksud stok di tangan. Makanya itu boleh lah lepas kau buat pembayaran kau tanya laju laju bila nak pos. Hahaha.



This is madddd, it's soo tempting. Ehem apa salah tambah koleksi ye dop. Hiks

45 comments:

  1. cantik gila handbag tu ha.
    saya pun tengah cuba mengumpul beg tangan. hehe.
    blogshop kegemaran saya semua ada dalam bloglist

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat nie fie ada sebuah baru handbag nie. Heee. Tu pun kemain lama savings duit poket. Nanti kumpul bannyak banyak boleh buat gilir pakai, eh mintak dengan encik tunang la dani. heeee. Buat hantaran

      Delete
  2. fie!!!! da bli ke dat furla? OHHHH NAK KEJE CEPAT! NAK ANGKUT SEBIJIK JUGAKK!nk cekidaud jugak lah blogshop tu..lama btol da tak shopping..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dahhh Indah. Lama hari tu dan fie beli mahal dari kawan fie jual. kalau tahu dia nak jual, fie sanggup tunggu. haha. takpeee nanti dah dapat gaji boleh lah borong banyak banyak. Hiks

      Delete
  3. akak belum pernah beli barang online..tak berani...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie beli di site yang trusted je kak. Yang fie kenal owner. heee

      Delete
  4. wah...cantiklah beg tu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah kahwin beli lah dekat wife, kalau belum sila beli untuk gf. Hiks.

      Delete
  5. hai saya follower ke 260 :D
    jemputlah visit blog saya :D
    http://hatorubisco.blogspot.com/

    kalau rajin , follow lah ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah awak, fie dah pergi tadi. Tapi line slow sangat. tak dapat nak follow lagi. Nanti kejap kejap lagi ye. Thanks :D

      Delete
  6. Replies
    1. Memang pun, couldn't agree more liaa.

      Delete
  7. Fie cantik handbeg! PINJAM!!
    Fie pasal shop online fie..na cuma berani dgn yg btul ² na kenal je fie..taw x kwn baik na kena tipu bulat²!memula dye beli kat org tu btul dpt..so mesti laa klau da 1st try tu ok ade next buyer kan..pastu utk klai ke2 kwn na ambek bnyk jugk laa brg..siap mamat tu ckp beli bnyk dpt discount dekat seribu nam ratus bank in terus mamat tu hilang fie...tu yg kena berhati² tp klau kwn sndri xpe..sbb kita da kenal kan?

    Fie again CANTIK handbegggggggg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jahatnya mamat tu. orang mana ? sebab fie pernah dengar jugak yg seorang owner blogshop dari Pahang nie dah tipu ramai buyers. Fie nie memang kenal rapat la dengan farah, sebab satu negeri lepas tu dekat2 je rumah. heee. Fie memang beli dengan yang betul betul trusted lah. Takut jugak tertipu nie jnaa ooiii. Dua tiga puluh pun duit kita kan.

      Jna sila lah beli, anda kan sudah bekerja. Heee

      Delete
    2. kerjaaaaa je! duet xde,,na ni boros..tp ke arah baju ;D
      sampai skrng na da xdibenarkan beli baju..so fie da bg cadangan lepas ni beli handbag laa plak heeee

      Delete
  8. sy rajin gak beli barang online tp kan setakat ni baju tak pena lg heheehhe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habis tu awak beli apa. hehe. Fie novel pun beli on9. Hahha

      Delete
  9. waaaa.. cntik nye beg tu fie.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rina beli lah. Heee. Sekarang tengah instyle.

      Delete
  10. Cantiknya!!! Kt mn nk beli?? Selalu tgk org indonesia yg guna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli dengan blogshop yang fie buat review nie pun ada jual ayu. Cantik cantik. Hehe

      Delete
  11. Replies
    1. Lelaki tak boleh pakai, haha. tapi boleh belikan utk makwe. Hiks

      Delete
  12. fie sme macam kak zek kaki shoppinggg :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Dah nama perempuan bunga, mesti suka shopping.

      Delete
  13. gila cantik beg tu... 0.0.. warna dia, perghhhhh kalau pakai memang gojes.. btw, ena ni paling tak berapa nk beli is handbag.. setahun sekali kot baru tukar.. hahah gila kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie nie paling gila dengan handbag,. Setahun mahu 3,4 buah handbag beli. Pokai ena pokai.

      Delete
  14. abg long x blogshop coz hnya terjah bundleshop...hihihi....bundle itu sempoi...ツ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg long fie pun suka bundle tapi since tak pergi Dungun nie dah jarang shopping bundle. Heee

      Delete
  15. nana tak pernah beli barang2 online. sila lah percaya. haha sobs sobs -.-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Must try nana. heee. tapi awas anda akan addict.

      Delete
  16. nak bukak kedai on9 la..nnt ko ley borong brg aku..kaya2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Sila sila. Fie first nak terjah.

      Delete
  17. Cantik beg tu.;) Saya ada tag anda..:) http://www.aimisyahirah.com/2012/10/segmen-jom-follow-mengfollow-by-puteri.html

    ReplyDelete
  18. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Thank you pak joe, InsyaAllah fie visit balik :D

      Delete
  19. awakk lawa beg furla ni, beli kat mana. hehe nak gakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie beli di blogshop yang fie tulis tu. heee. Sila lah terjah.

      Delete
  20. Replies
    1. Alahai jangan puji melampau. Hehe.

      Delete
  21. boleh cuba ni. Terima kasih perkongsian ini..

    ReplyDelete
  22. rambang mata tgk koleksi dlm fb dia...fie..nk beg satu..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. minta lah dengan incik tunang buat as hantaran. heee. syiokkk punya.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...