Friday, 5 October 2012

Kelibut

Mungkin ini adalah entry terpendek ( kecuali WW ) pernah ditaip oleh si Fifie ini. Sebenarnya hati aku tengah gundah gulana, duduk gelisah berdiri resah. Alahaiiii ibarat ditelan mati mak diluah mati bapak. Begitulah dirasa tika ini.

Ceritanya begini besok gua ada interview, sedikit rasa nak pergi sebanyak rasa tak nak pergi. Tapi umi suruh pergi. Sejak dua hari lepas setelah tahu berita itu aku dah berlatih bercakap dengan gaya sopan menarik dan santai. Demi menutup debaran di dada.  Ahhh berlatih dalam toilet tika mandi sudah, berlatih dalam hati tika makan sudah, lalu apa lagi yang harus dibuat.

Kalian doakan si Fifie. Tidak dapat tidak mengapa, pengalaman yang dicari itu lebih penting. Kelibut sungguh didada ini.




69 comments:

  1. Replies
    1. TQ jna. tadi baru lepas debaran. haha

      Delete
  2. semoga berjaya dalam temuduga

    ReplyDelete
  3. gundah gulana tu comel dah, pegi interview esok lagii comel. gud luck fie ! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gundah gulana menyebabkan hampir terkencing waktu di interview. hahaha.

      Delete
  4. Goodluck fie!.

    sape tak kelibut kan?..

    eh, kata berminat nak jadi cikgu pulok.
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee. Thanks wan. meme nak jadi cikgu, tapi kena amek KPLI lah. Malas nya. haha

      Delete
  5. Replies
    1. Hari nie ain, 6oktober. heee. Thanks :)

      Delete
  6. Good luck..!

    hihi.. moga berjaya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you cik senget. insyaAllah I've did my best :)

      Delete
  7. Selamat maju jaya fifie... Doa banyak2 mintak diberi ketenangan dan dilapangkan hati~!Pray for u too...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Khalilah for the pray.

      Delete
  8. Replies
    1. TQ adik bunga, bunga pun goodluck in your final. Buat elok elok

      Delete
  9. banyakkan berdoa n beristighfar. lepas tu bertawakkal. insya Allah semuanya ok.

    banyakkan baca doa penenang hati Nabi Musa AS, (20 : 25 - 28).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Haris, dah baca banyak doa dan ayat2. Mintak dipermudahkan semuanya.

      Delete
  10. buat rilek jer.. ada petua paling mudah .. jgn pandang mata .. pandang dahi orang yang tanya kita .. komfem rilek

    ReplyDelete
    Replies
    1. tadi asyik pandang atas je. mesti interviewer rasa diri dia tak cantik pasal fie tak pandang dia. haha

      Delete
  11. try dulu yea fie...tak cuba tak tahu ^_^

    relax k?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah sis, tu yang fie pergi. Cuba nasib dulu.

      Delete
  12. kuatkan hati...InsyaAllah...semuanya akan baik2 saja..good luck dear

    ReplyDelete
  13. gud luck fifie....,dpt interview pegi je..,at least dpt pengalaman..,n mgkin bleh krgkan debaran kita nnti..bla ade lg intrview...hihihi..cayok2..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah nina, kalau dapat alhamdulilah kalau tak dapat pun at least fie gain something. Hehe

      Delete
  14. Goodluck fie. InsyaAllah kalau ada rezeki mesti dapat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you zaza for the wishes.

      Delete
  15. all the best fie..ida doakan semoga fi berjaya dengan jayanya..mlm ni jgn blatih bercakap dalam tidur tau...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semalam langsung takleh lelapkan mata, asyik terbayang macam mana lah di perasaan di interview. Hehe

      Delete
  16. nak tau x semakin banyak kita pegi interview semakin tinggi keyakinan kita utk hadir next interview..seriously ni pengalaman sendiri..
    btw, gud luck for ur interview dn selawat sket sblom masuk bilik tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hipotesis pakdin memang boleh diguna pakai. heehe. Thank you for the reminder :)

      Delete
  17. good luck...interview for confidence...

    ReplyDelete
  18. semoga berjaye..buat molek..tnjuk gaye kekonfidensan tu..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh I even break my legs in front of interviewers. hahaha

      Delete
  19. fie!! all the best!! be confident and trust urself! hope to hear something good sooonnnnn ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee. InsyaAllah indah, fie pun harap sangat dapat.

      Delete
  20. good luck... moga segalanya dipermudahkan Allah... :D

    ReplyDelete
  21. semoga berjaya ye sis... semoga semuanya berjalan dgn lancar... ckp pun nanti akan mnjadi lebih lancar.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap tadi tergagap, yang dah study semua lupa. Alahaiii

      Delete
  22. Replies
    1. Ahhh fifie is always cool. hahaha

      Delete
  23. so hari nie interview kan?? mcm ne fie?everything gonna be ok?? relax n selawat selalu tau! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari nie nervous gila. tak tahu kenapa. Sadis lahhh :(

      Delete
  24. Replies
    1. Thanks Miss Volvo. teringin nak tahu true name awak. hehe

      Delete
  25. salam
    Pekabr di malam minggu ni?
    Gudluck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkumslam awak. Sehat aje. thanks Awak :)

      Delete
    2. alhamdulillah sihat hendaknya..
      Thanks

      Delete
  26. GUDLUCK SYGGG .. ECECE .. BERSYG2 PLAK KAN .. KUIKUI ..

    KALO DIA TNYE . JWAB DGN YAKIN WALOPUN KITE XTAW JWAPAN TU BTUL OR SALAH K .. LETAK BEG KAT TEPI KERUSI .. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bawak masuk beg pun. haha. Takpe sayang2 dekat sini. Suka dapat tambah kenalan lg.

      Delete
  27. Interview je, bukan berperang. Bawa buah tangan sekali untuk ambik hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa nak bawak buah tangan, bukan lupa tapi tak terfikir pun. Hahhaa.

      Delete
  28. Gudluck fifie..nanti cerita la pengalaman interview pulak..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, dah publish. Takde lah pengalaman mana pun cuma cerita random

      Delete
  29. gud luck fifie.. yup, pengalaman itu penting... yg pnting kita usaha.. selebihnya, tawakkal dan doa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Phais :) InsyaAllah ada rezeki alhamdulilah

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...