Friday, 26 October 2012

EidAdha

Oh oh oh lenguh habis belikat aku bagai nak patah pinggan nie menyental lemak lemak yang tertinggal di periuk belanga. Tak lama lagi ada muscle lah aku, hakhak. Dah dua hari air takde di rumah dan kawasan sekitar, cissss inilah yang paling aku benci. Kalau takde air waktu biasa takpe, ini yang kena hari raya. Orang datang tak putus putus takkan nak suruh buat macam jamuan sekolah tu. Datang mesti bawak pinggang dan gelas sendiri ye.

Ini tahun ayah dan umi ambil korban di kampung masing masing, maknanya banyak betul daging di rumah. Tapi nasib baik lah doktor dah advise untuk aku kurangkan pengambilan daging since aku ada alahan pada protein di daging, nanti habis lah merah merah mata dan hidung. Tak cantik dan bergaya lah saya. Huahua.

Raya haji masih sama pada tahun tahun lepas, nothing special and extraordinary. Nanti kahwin special lah kot, hikhik sambut dengan suami tercinta kan. Alang alang dah tertulis (ter adalah kata sifat yang menunjukkan ketidaksengajaan) entri ini, marilah kita bersama sama dengan kerendahan hati memohon kemaafan dari seluruh warga blog, fb, instag, alam maya, ilusi, halusinasi, realiti dan sebagainya. Andai ada tersilap kata, tersalah bicara, terkasar bahasa, tergores hati, terkecik limpa maafkanlah hamba yang khilaf ini. Hamba is non perfect.

Kalau free lapang lapang tu ringan kan lah kaki ke rumah saya. Pintu rumah sentiasa terbuka untuk anda. Hikhik. Huarghhh ngantuk dah, moh la kita tidur ye kawan kawan.

Merah sempena kemenangan treble TRW tahun ini biarlah tadi aku perasan lembu asyik usha aku je. Cissss. Lembu itu sudah dimakan dagingnya. Haha




50 comments:

  1. merah habis...memang raya sakan ni..hehe btw selamat hari raya aidiladha ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. memang pun. Selamat hari raya aidiladha awak. maaf lambat :)

      Delete
  2. fie, org cakap raya haji kat pantai timur ni meriahhhh. ye ke fie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, aunty atau uncle fie yang asal luar pantai timur memang suka balik beraya haji disini. hehe. Sebab kami lebih meriah diorang kata.

      Delete
  3. Wahh merah nye fie! Kang kena sondol taw laa hehheheh *cantik fie dihari raya AidilAdha ni :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh sebelum nie tak cantik ? Haha. Tulah memang takut sebenarnya. Lari lari fie bila tengok lembu korban tu.

      Delete
  4. baik2..nnti lembu kejar fie..heheh..
    kerbau kpg nia telepas dah last year..ehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh macam mana boleh terlepas ? Fie tak pernah lagi ada pengalaman dikejar lembu. Fie kejar lembu adalah dlu waktu kecik. Hehe

      Delete
  5. merah itu menawan..cantik..Selamat hari raya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merah itu garang. hehe. Salam aidiladha lyeen :)

      Delete
  6. selamat hari raya aidiladha awak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya aidiladha boni yang kacak lagi ohsem :D

      Delete
  7. Replies
    1. Salam aidiladha cikgu Indah. Hikhik

      Delete
  8. alahan kat protein di daging2? alahaii. ruginyaa andaaa :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah awak. Daging merah je, kalau daging ayam tu takpe. Hikhik.

      Delete
  9. warna merah makngah ha baju.hehe. salam aidil adha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merah abang marah. haha. Selamat aidiladha dani comelsss

      Delete
  10. auuuuuwww merahhhnyeee Fifieeee !
    hihi selamat hari raya fieeeeeeeeee :>

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merah cikgu marah. Haha. Selamat hari raya korban bunga

      Delete
  11. Amboii, merahnyaaa dia.. hehe.. btw, selamat hari raya aidiladha sis cantik... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Thank you ena. Salam aidiladha untuk ena :D

      Delete
  12. fieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee slmt raye aidiladha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye yeeeee salam aidiladha jugak awak awak awak ( stail bergema gitu). hikhik

      Delete
  13. nasib baik lembu tak kejar... hehehe
    salam aidil adha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lembu pun takut dengan fie. haha. Salam raya korban pha is.

      Delete
  14. Replies
    1. Selamat hari raya haji cikgu ma :)

      Delete
  15. Replies
    1. Salam korban tieee. Nanti datang lah Kelantan. heee

      Delete
  16. salam aidiladha
    kaler merah sesuai dgn awak..lawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat raya haji ros. Hehe. Thank you :D

      Delete
  17. amboiii, merahnyaaaa makngah ! hihi

    salam Aidil Adha ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makngah memang macam nie, saja buat lembu tertawan. haha. Salam aidiladha jugak wahida :D

      Delete
  18. hihi.merah menala uolls. iolls dh tobat pkai bju wane merah sbb tiap kali tu la lembu dok target nk kear. haha

    rumh fie ktne? meh haz dtg. hhi

    selmt hr ry aidiladha yee =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Fie ada berapa pasang je baju warna merah, Macam tak berani nak pakai. hehe.

      Rumah fie di KB. haz asal mana ? Salam aidiladha hazzz

      Delete
    2. alaaa... jauhnye.. haha. haz dok putrajaya. hee ^^

      Delete
  19. Salam Aidiladha.. Terlambat baca entri ni, kalau tak mungkin sempat ke rumah Fifie.. ;D

    Ok baru tau ada orang yang alah pada protein dalam daging daging.. Dapat jamah sikit pun dah syukur sangat kan..


    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah sape suruh malas bukak blog. Hikhik. salam aidiladha yousoff.

      Haah, fie pun baru tahu. Doktor memang nasihat fie ambil dalam kuantiti sedikit. Takpe nanti takde lah gemuk fie. Haha

      Delete
  20. selamat hari raya aidiladha fie..;)
    wahh..manis nyedia...lagi satu nak bgtau..merahnya mak ngahh..*_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. manis macam terlebih gula ke dhia? Hikhik. Salam aidiladha dhia

      Delete

  21. Asalamualaikum warrahmatulahhi wabarrakatu ada org ka x ada heheh... pakjoe datang sini lg dgn penat x habis lg bru ja sampai umh bru blk dari kampung terus buka blog yang comel nie hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam. Alahaiiii nape lah tak rehat rehat dulu. tengok tuan blog rehat, 5 hari baru update entry. Hahaha.

      Delete
  22. kemain raya haji..raya haji ain suram jer..hoho..sangat menyedihkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Nanti datang raya rumah fie. hee

      Delete
  23. x taw tang mna nak terjah mcm ne nk smpai ke pintu rumah.....huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...