Monday, 1 October 2012

Kisah whenfifieisbabbling

Tiga hari ye tiga hari si Fifie tidak jengah blog kesayangan tidak jugak jengah blog teman teman. Baca luahan hati dan informasi sambil makan popiah goreng. Enak sungguh. Bukan benci bukan jugak tidak sayang tetapi ekoran laptop gua yang cepat panas lalu termampus sendiri. Itu penyebab gua malas nak on laptop berjam jam. Tapi hari ini mungkin masalah itu dapat diatas, gua sudah beli aircond untuk laptop gua. Sayang wey mana nak cari not ribu ribu untuk sebuah laptop dimasa tidak mempunyai sebarang pekerjaan lagi. Diharap encik laptop tidak lagi panas panas hati ye sayang. Ehe.

Intro panjang melambangkan kerinduan membuak buak. Kuikui. Hari lepas lepas tika aku sedang online fb dengan handphone tercinta tiba tiba aku terbaca satu post ini, tentang blogger. Isi kandungan nya sudah aku lupa tapi rumusan nya adalah apakah tujuan sebenar kita ada blog. Lebih kurang lah kan, nak quote betul betul maaf otak gua bukan mesin photocopy.

pict courtesy : google 

Ada yang bagi tahu aku, gaya penulisan aku menunjukkan aku sudah lama berblog tapi bila tengok followers aku ciput je. Hehe. Ini ada blog ke tiga aku, aku punya dua blog lain sebelum ini tapi sudah aku delete di atas faktor faktor yang aku sendiri tidak punya jawapan. Yang pasti kali ketiga buat blog iaitu blog ini aku memang bertekad tak akan delete blog tanpa sebarang sebab pasti. Istiqamah. Yess sekarang oktober maksudnya dah lebih kurang setahun aku setia pada blog ini. Entry lama lama yang mengarut sudah di delete, hiks. Tak usah lah mencari. 

Dulu aku ada blog sebab aku rasa best je tengok orang lain punya blog sendiri. Tidak langsung ada rasa di hati untuk famous dengan blog, untuk publish blog pun sudah tidak sanggup. Malu barangkali. Aku buat tidak tahu, update jarang jarang BW dan tinggal jejak tidak langsung. Aku suka blogwalking ke situ sini tapi jarang aku comment. Aku more to silent reader. Seronok begitu. Itulah silap aku sebenarnya suka blogwalking tapi tak suka tinggal jejak. Ehe mana orang nak tahu kewujudan kau fifie kalau kau pilih untuk begitu.

Lama jugak lah aku begitu sehingga lah satu masa wan rafiq encourages aku untuk publish blog aku di facebook. Katanya apa guna ada blog kalau tak nak orang lain tahu, share lah dengan orang apa yang awak tulis. Betul jugak  monolog aku sendirian. Tiba lah hari tu aku publish blog aku dan as I expected ramai yang tak percaya. Uhuk. Takpe normal lah kan. Sejak hari tu memang semangat nak berblog makin banyak tidak pernah pupus. Alhamdulilah dari followers 40 lebih je sekarang dah masuk 200. Seronok.

Tapi tidak adil kalau aku tidak berterima kasih pada teacher comel nie sebab dia adalah follower pertama aku yang pada waktu tu followers dia pun dah beratus ratus. Memang ohsem. Dia jelah yang rajin nak komen setiap kali aku update blog. Hiks. Indah thanks for the supports. Memang tak sangka sampai sekarang kami masih bersahabat.


38 comments:

  1. fie, mohon jangan sampai 2,3 hari takde entry baru. rinduuu. hiks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alangkah indahnya kalau idea boleh dibeli secara online. Hahaha

      Delete
  2. termampus sendiri? hakhakhak! laptop kite pun da nak rosak da :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. yelah tiba tiba tengah syok blogging dia klik hitam legam habis. Geram. Beli baru dengan guna duit nuffnang la awak. hehe

      Delete
  3. Patut lah hebat menulis dh 3 blog rupanya xD

    samalah.. dulu time xde blog dok baca je blog org..
    Kalau nak sgt beri respond terpaksalah jadi anonymous ;P
    tapi xde lah jadi anon yg keluar tanduk tu >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Yelah buat lepas tu delete buat lagi delete lagi. hehe.

      Mohon jangan jadi anon bertanduk tak sukalah.

      Delete
  4. sayang la gi delete entri lama..klu tak boleh korek2 rahsia sket..muehehe..keeping blogging..mohon jangan la delete'adorable blog' nie..huehue

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa sebab taknak dikorek la fie delete yang lama lama. Malu la ain. Thank you ain, dengan ada sahabat macam nie lah fie rasa makin kuat nak berblog.

      Delete
  5. wah..da 3 blog ke fie? kalo gini, lagi senior dari Indah lahhh. hehe..ala ur writing has its own attraction, rugi kalo tak publish and truskn blogging. Indah pn rasanya ni blog kedua Indah kot, the last da delete jugak. Memula rasa malu gilaaaaaaaaaaaaa nak berblog ni, nk kenal2 org..tapi lama2 cm why not kenal orang kan. Best jugak blogging, dapat kawan baru like u! But i still don't have the courage to put the link of my blog kt fb. wuwu..fie kentang lg! hehe. I'm glad dat we're frens fie, hope it lasts forever :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lahh fie ingat Indah dah publish dekat fb. Yelah followers indah dah 800 lebih kot, Heee. Fie pun harap macam tu, tak kenal di dunia nyata tapi harap harap kita terus bersahabat baik. hehe

      Delete
  6. Dulu pun ak slalu jadi silent readers. Glad tht u'r success than me. gaya penulisan mu meme best. senang nak bace n tak sangka mu ade talent utk jadi penulis.hehe..keep up blogging keyh ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Tie we are same, tak berbeza pun. hehe. Thank you tie for you supports. Really appreciate it :)

      Delete
  7. fie,annur tulis sebab suka...ok tak jawapan ni?hehe...

    sekali sekala je buat blogwalking...tapi selalu jadi silent reader...huhu,kena ubah perangai pemalas ni...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau annur rajin BW lebih baik drop comments. Biar orang tu tahu kehadiran annur jangan jadi macam fie. hehe. Annur punya tulisan memang terbaik lah. Suka bahasa puitis puitis tu

      Delete
  8. tulis jer apa yg suka. yg penting jgn melalut sampai reader pening..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulis dari hati adalah yang sebetulnya kan cikgu ma. hehe

      Delete
  9. laaaa da 3 blog fie??
    npe delete?syggggg nye!
    seriously na bgtaw,na suka bace entry2 fie.
    n klau bukak blog jee TERUS bukak fie nyer blog 1st coz nk check new update hihi *terpecah rahsia pulak x_x

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai malu nye na bagitahu macam tu,. hehe. Penulisan fie biasa biasa je., mengomel je lebih

      Delete
  10. ehem ehem ,
    HEADERRRRR BARUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !
    haha .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. baru nak bagi tahu di entry akan datang. ehem ada jugak yang perasan. hehe

      Delete
  11. amboi dah blog yg k3 .. jgn dlte lagi .. syg follower .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Tulah tak nak delete dah, sayang follower dah ramai nie. Susahnya nak dapat ramai follower.

      Delete
  12. ticer tu mmg overdose pn comel.
    hehehe

    neway

    blogging tu dah mcm part of life dah rase. even tak update blog.tp baca blog kwn kwn tu kemestian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. kann Rasa tak bukak blog sehari tak tenteram jiwa. Ehe

      Delete
  13. banyaknye sampai 3blog..!

    kite ni..satu pn x terlayan..
    ini pn nk tutup dah esok2.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 blog bukan buat sekali je semua. Buat delete buat delete. Hakhak

      Delete
  14. Replies
    1. Hehe. 3 blog tu dah di delete yang dua nya sis. hehe

      Delete
  15. sama la..first time jugak 3 hari tak update.
    trafik agak jatuh mggu ni.
    malas + takde idea..
    kalo boleh upah orang update blog best jugak kan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak upah orang takpe, kalau lah idea boleh dibeli di pasar. haha

      Delete
  16. banyak ner blog fie...itew ni pun malu ank publish kat fb....tp pas baca ni teringin jugak nak publish kat fb..blh tmbh polower..
    da setaun..mmg lamer.truskan beristiqomah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Fie susah nak istiqamah dhia. Buat blog lama lama boring fie delete. Tu yang sampai ke blog ketiga nie. InsyaAllah yang nie tak akan di delete dah unless something happen future onwards. Hehe

      Delete
  17. byknyaaaaa blog sis.. ena satu ni satu lah, dlu pernah kena serang malware blog ena sebab insert widget yg ada virus.. rasa feduup and frust gila sbb yela kita dah jga blog kita elok2, pastu kena malware... then, alhamdulillah, akhirnya ada penyelesaian.. hehehe keep on berblog sis.!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan banyak ena tinggal satu nie je lagi. Yang lain dah delete pasal boring sangat dan malu. haha. Thank you ena jaga blog elok elok jangan masukkan widget yang ada virus.

      Delete
  18. ain punya tulisan tak cantik. sebab tu ain malu nak publish. hihihihihi. :)

    ReplyDelete
  19. tu bukan blog kite lah fiiieeeee :( hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...