Saturday, 22 September 2012

Jelly jelly mengiurkan

Rasanya lama jugak lah aku tak review mana-mana blogshop last review pun bulan sebelum raya hari tu. Sebab musabab nya aku dah lama tak shopping online. Uhuk. Tuan blog sedang mengalami sistem penjimatan terhebat. 

Tapi semalam setelah genap sebulan berpuasa dari shopping through online aku terusha instagram seorang member nie tengok dia upload jelly wedges yang bermacam color. Sumpah sungguh mengiurkan. Rasa nak makan makan je. Haha. Sebelum nie aku ada minat jugak dengan jelly wedges nie tapi harga macam melampau lah, seratus lebih for unbranded shoes. Tak berbaloi. Aku nie jenis yang kalau unbranded benda tu harus lah murah-murah, jangan melebihi seratus. Maklum lah masih bergelar penggangur terhormat. 


Itu pandangan aku sebelum jumpa satu blogshop which suggested by my friend yang menawarkan harga untuk jelly wedges yang rasanya paling murah setakat diketahui pada hari tuan blog menaip entri ini. Only rm60 excluding shipping. Murah sangat sangat compare to other blogshop. Uhuk. Kalau rasa rasa berkenan dihati jom lah singgah duskywings cepat cepat. Sebelum stock habis. 

Bagi aku, aku lebih prefer contact blogshop nie through instagram. Senang nak communicate and fast reply. Service pun bagus. Layan je soalan aku banyak banyak. Biasa lah tuan belog mulut banyak sangat. Kuikui. Banyak pilihan warna jelly wedges nie tapi aku lebih prefer nude color. Wedges yang sebelum nie dah ramai sangat yang berwarna, sekarang rasa nak pilih warna pastel pastel je. Nampak efek lembut disitu. 

Telan air liur glup glup, okay sila klik ke duskywings sekarang jugak. Jangan sampai termimpi mimpi sudah, kes naya karang. Haha. Kalau yang ada instagram, boleh search duskywings. Aku baru je order semalam, puasa shopping lama sangat kan. Cepat cepat je transfer duit. Haha. Aku berkenan sangat pada jelly wedges nie bukan sahaja pada different color offered tapi pada keselesaan kasut nie. Dia jenis rubber dan tak keras, kira kalau pakai pergi shopping ke pergi dating ke pergi jalan jalan dengan bff di taman ke tak adalah rasa nak baling kasut ke dalam tasik. 

Yipeee, I choose this color. Fall in love at the very first time I saw it.
Listed on my next-item-must-have


                                       

37 comments:

  1. jenis rubber macam ni selesa eh fie? tak pernah try sarung jelly wedges macam ni. warna kuning tu pun cool jugak warna ala-ala raja sehari. eh, hikhik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie tak boleh color kuning nanti berjalan I'll keep looking on my feet. haha. Tapi cantik kan color dia.

      Delete
  2. Hot sgt wanr kuning & merah... Nak beli!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang hot sis ayu. Fie pun berkenan color merah. ingat nak nude dengan merah tapi merah dah out of stock.

      Delete
  3. klo jenis rubber mcm ni lebih kurg macam crocs jugak lah mc pix eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan aku kata tak, aku pun tak tahu tak macam mana tu tie. Huhu. Tapi yang aku tahu comfort lah kasut nie, tak menyakitkan kaki.

      Delete
  4. ingatko pasal makanan.
    pasal kasut ruponyo.

    bapo inci ni fie?
    tingginyoo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Nanti boleh beli ko shuhada. Huhu. 3.5inch ke cm eh. haha. Lupa tapi tak tinggi sangat pun wan.

      Delete
  5. kite teringin nak pakai kasut macam ni . tapi tiap kali testing mesti ada perasaan takut tapak kaki patah * haha yang ni tak boleh blah * macam manalah orang boleh lari - lari pakai kasut macam ni ? *wondering * yang lagi scary pakai yang tajam batang kecik je tuuu . tk sakit ke kaki ? hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Tak payah wondering, it is possible for you. haha. Fie selalu je buat macam tu dulu lah waktu ke kelas rasa nak melawa pakai wedges. Ehem. Yang heels fie tak pakai sebab doc selalu nasihat jangan pakai nanti dapat penyakit tulang belakang.

      Delete
  6. eh eh terkomen pakai acc ni pulak . hai fie ni Bunga tauu ^^.

    ReplyDelete
  7. mak aihhh..tudiaaa tingginya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tinggi mana pun 3.5 inch je. Huhu.

      Delete
  8. nude color tu sgt cantik!!! selesa eh bile pkai? seyse comel wedges ni >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Member fie dua orang yang pakai jelly wedges nie kata selesa sebab dia jenis rubber dan tak menyakitkan tumit kaki. huhu

      Delete
  9. tingginyew~~
    kalau lya mmg x berani nk pakai..
    hoho

    ReplyDelete
  10. tak pernah pakai wedges tapi teringin pulak nak try. boleh tambah ketinggian I. ngahngahngah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its been a long time since I quit wearing any wedges or heels. Nie baru nak berjinak balik sejak rasa nak jangok makin bertambah. huhu

      Delete
  11. aduiii..da la mmg tgh shopping deprived ni fie! wuwuwu..rs lama gilaaaaaaaaa da tak shopping.i'm hunting for nude wedges jgak..tgh cuba untuk bersabo *tarik tudung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indah sila beli demi kepuasan sanubari. haha. Nanti termimpi mimpi pulak. Nude tengah in kan sekarang.

      Delete
  12. Replies
    1. Semua color lawa tapi sebab dah bosan dengan color yang terang so pilih yang pastel je.

      Delete
  13. ena suka pink last tu.. cantiknyaaa... ya Allah, nak pkai kasut macam ni tapi ena kena dermakan ketinggian ena kt orang lain la... serius, ena nak sangat.. hewhew, krg pkai org nampak pelik sbb tinggi sgt2 nanti.. T~T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau fie pakai wedges nie still fie tak leh kalahkan ena. huhu. baru jadi 168.5 cm. Huhu. Takpe ena, nanti nampak macam model. Heeee

      Delete
  14. wahhh mcm lawa jer.. agknya selesa tak pakai kasut cmni eh hak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depends on the material, kalau yang jenis keras ke memang tak selesa. huhu. harap2 selesa la EE.

      Delete
  15. amboi yang lelaki ni tengok pun dah lenguh. apatah lagi yang memakai :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Itu sebab lelaki tak pernah try pakai. Ce try pakai mesti nak pakai lagi. haha

      Delete
  16. mak hoi tingginyeeeeeeee xsakit kaki keeee??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang nie member kata tak sakit kaki, sebab dia punya tapa tak menjunam ke bumi sangat. haha

      Delete
  17. cantik! tapi. ain tak minat la shopping online. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu. fie suka shopping online ain takpe lah tinggal di putrajya senang nak mencari barang2.

      Delete
  18. hai... kasut yang gambar last tu mane nak dpt?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...