Wednesday, 26 September 2012

Wordless Wednesday 5

Lily Collins, she keeps her thick and dark eyebrows perfectly yet she still looks naturally beautiful.

She's the perfect reason why we (Muslim women) should never pluck our eyebrows. Thin eyebrows is reaching the pitfalls. 

p/s : no offence darlings





32 comments:

  1. janganlah cukur keningmu wahai muslimah. dah cantik Allah beri pada kita. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan dani, dulu lah waktu kecik tengah bodoh selalu rasa nak cukur kening. Nasib baik umi marah, kalau tak marah lama dah fie buat. tapi bila besar besar fie sendiri yang tak nak. berdosa.

      Delete
  2. kening lebat la cantik... ena suka tengok perempuan kening lebat even tak teratu mana pun... Allah dah berikan yg terbaik untuk diri kita, buat apa nak ubah ubah lagikan... ada org kata, sesiapa yg cukur kening umpama monyet yang tak ada kening tu.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie pun suka tengok perempuan bulu kening lebat. tu yang fie lukis lebat kening fie sebab kening fie sangat lah takde. huksss

      Delete
  3. true..but then different people got different definition of beauty fie..too bad lah for them who can't see that they are beautiful with what they have and what God created for them

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its true Indah, pity on them. kalau yang kening macam elfira tu pun taknak cukur nie kan pulak yang biasa2.

      Delete
  4. wan rasa,
    peremuan yang bulu keningnya lebat.
    cantik je.

    pelik jugak ore buat nipis nih.
    supo cacat jah kalo wat nipis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu. yeah this is the opinion from man. Selalu nak tahu benda tu cantik tak kena tanya lelaki.

      Delete
  5. comel dan suka tengok dia dlm cerita mirror mirror..
    at the end, pompuan yg berkulit puteh dan rambut yg hitam pekat, sangat2 cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann. Suka sangat dengan perempuan kulit putih rambut lebat hitam lepas tu pakai lipstick merah menyala. Macam anne heathaway*betul ke tak eja. haha

      Delete
  6. selalunya kite nampak kalau perempuan nk kawin mak andam mesti cukur bulu kening pengantin perempuan tuu . aigoo =='

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap taknak je bunga, kalau fie nanti fie nak kawen fie taknak MUA cukur kening fie. Taknak. tak cantik nanti.

      Delete
  7. fie lagi cantik dari awek kt ats 2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan jangan bermain angin daku. haha

      Delete
  8. tu lah kan.. org sekarang eyebrow pun nk potong..
    lps tu bila dh hilang terbasuh muka, nmpk pelik je
    muka xde eyebrow xD
    mcm Hawa dalam cerita Adam & hawa lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. normal artis la EE, kalau boleh nak kasi bald terus bahagian kening. Pelik.

      Delete
  9. kite suke kening ori kite. cecewahhhh. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie pun sama. Hiks. Tapi kening fie yang real gambar header yang dah touch up dengan browliner yang gambar profile. Huhu

      Delete
  10. sesetengah cukur sampai botak kening tu . haih . ap lah ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Kesian kan. Macam alien takde kening

      Delete
  11. dulu akak cukur kening tp sekarang dah tak buat lagi + dlm agama kt pun melarangnya kan. kening dia hitam , lebat dan cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa lah sis lynn, muda muda semua pun nak cuba, fie pun sama dulu. Tapi sekarang taknak pulak. hehe.

      Delete
  12. na dlu dancer taw!then dyorg ckp wajib cabut laa ape laa sbb nk kene makeup! Tp jd dancer xsampai beberapa tahun..pas da resign sampai skrng xpenah cabut laa..tp eyebrow mcm da merajuk nk..xnk tumbuh tebal2 dah! MENYESAL!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa ada kes yang macam nie. kening tebal bila cukur dah tak nak tumbuh balik. takpe lah jna, boleh hide flawless dengan mekap. Heee

      Delete
  13. cantikkan! lebat betol kening die... jeles! T_T
    emy tak pernah cukur pon mmg kening seceot je :)

    fie, i'm done following you! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kening seceot boleh tambah dengan guna browliner. hehe. Thanks emy :)

      Delete
  14. hahaha.. contoh terbaik, walaupon tak beberapa baik sangat.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. memang lah cuma nak bagitahu sini yang artis Hollywood pun memilih untuk kekalkan kening dia kita yang Islam nie lagi lagi lah kena buat macam tu kan. Huhu

      Delete
  15. kurniaan Allah tu dah sememangnya cantik.. tak perlu diubah... ;-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...