Tuesday, 4 September 2012

Sayu.

A part of me is here,
The rest I've given it to you,
My heart, my love, my soul,
My breath take that away too

Waktu entri ini ditaip si dia dalam perjalanan ke sana, mungkin berehat sambil melelapkan mata demi memedekkan waktu perjalanan yang pada hakikat memakan masa 13 jam. Si dia mungkin baca ini esok atau lusa atau hari selepas lusa. Tidak tahu. Internet mungkin tiada sambungan lagi dirumah baru. Ehem. 

Sedih itu sedikit ada tapi ekoran sudah terbiasa sedih itu dapat dibendung. Aku fikir, oh tidak apa-apa si dia kesana untuk belajar. Untuk masa depan yang gemilang, menunaikan tanggunjawab buat diri sendiri, buat keluarga tercinta, buat aku jua (mungkin). 

Cepat pergi cepat balik cepat habis belajar. Boleh kahwin. erk. Jaga diri disana, mesej skype facebook whatsapp instagram atau mana-mana yang patut pada aku bila balik dari kelas, ringankan tulang memasak, belajar rajin-rajin. Jumpa lagi di duaributigabelas.







                                                                                                                                                                                      Yours,
                                                                                                                                                                            FifieSazuki

31 comments:

  1. Replies
    1. Ha'ah. Kejauhan betul si dia menuntut ilmu. Huhu

      Delete
  2. "kadang-kadang Allah jarakkan hubungan kita,kemudian Dia datangkan pula dengan dugaan. Puas kita menangis mencari mana insan kesayangan kita. Rupa-rupanya Dia nak hadiahkan kita rindu yang berpanjangan". fie,berjauhan sekarang, hikmahnya masa mendatang.insyallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah nana. Moga-moga Allah berkati hubungan kami.

      Delete
  3. kalau dh jodoh xkn ke mane wlupun jauh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kan. Mudah-mudahan ada jodoh

      Delete
  4. Replies
    1. Ini mengejar manusia bukan gunung. Haha

      Delete
  5. salam, hai fifie (n_n) terima kasih bg cadangan kat saya ye :), nanti sy try buat tau..dia terus jahit kan? xperlu letak button? kire klw org order, kite buat, lepas tu org tu lah yg jahit sendiri kat baju dia ea?

    haha, sory byk sgguh tanya, sbb sy baru lagi, klw boleh, nk jugak try buat (n_n)
    hehe thank you !

    ReplyDelete
  6. fifie dah tunang kan?:)
    ololo sabar eh, cinta jarak jauh banyak kelebihannya..mcm mek cah dah hampir 3 tahun lebih berjauhan..:(
    kadang2 jah jupo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anis bukan tunang tapi tanda baru. huhu. 3 tahun? Lama gilaaaaaaa.

      Delete
  7. InshaAllah kalau dh jodoh tak lari mana kan? ;D
    pejam celik pejam celik dah pun berada di atas pelamin ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kata-kata semangat macam nie lah yang fie nak dengar. Huhu. InsyaAllah awak

      Delete
  8. jauh di mata dekat di hati. tapi jauh lagi tunang fifie berbanding tunang saya.
    hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunang dani dekat mana? Ala, ramai nya share LDR nie. Boleh buat club. Heee

      Delete
  9. cik abang fie study dekat mana ? jauhnya sampai 13 jam . distance doesnt matter Fie as long as two hearts loyal to each other :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perancis sayang. Huhu. Jauh kemain menuntut ilmu. InsyaAllah, jujur dan setia adalah faktor kejayaan sebuah hubungan

      Delete
  10. si dia blajar kat luar negara yew???? semoga semuanya selamat... Even jasad berjauhan, tapi hati tetap terasa dekat.. insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah ena, macam mana nak rasa jauh nya. Bila tiap-tiap masa ( kecuali tidur) asyik berwhatsapp je kerjyanya. Haha

      Delete
  11. sabar ye syg =)
    kejap je masa.. alih2 dh habis belajar.. pastu kahwin =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah azalia, harap-harap cepat la masa berlalu. Huhu. Nie pun dah september lepas nie end of this year dah

      Delete
  12. pejam celik pejam celik da 2013 da..:)
    ni pun da dekat hujung taun suda..kalau da jodoh tang mana kita pegi pun akhirnya berjumpa jugak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah yang dipegang. pujuk hati tak nak sedih-sedih sangat. Huhu

      Delete
  13. cinta jarak jauh.
    hewhewhew.

    tak apa fie.
    pejam celik, pejam celik.
    celikkk..eh, dah dua ribu tiga belas dah.
    kejapnye masa kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap-harap. Dah masuk 2013, kerja cari duit simpan duit. Ohoiiii. Dah bulan julai, dah boleh jumpa. Huhu

      Delete
  14. no hal nye tu fie insyaAllah. skarang kan da bleh berkontek dgn mcm2 cara asalkan ada Internet.. cuma fie kena banyak bersabar and faham situasi bila da berjauhan ni tapi indah rasa takde hal la tuh. u'll be fine =]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde hal pasal dah terbiasa. heeee. Cuma yang jadi masalah masa lah. Beza masa banyak sangat, 6 hrs. Pukul 12mlm Malaysia dia baru terkedek-kedek balik dari kelas. Itu jelah masa nak cerita semua benda. Hehe

      Delete
  15. Cinta jarak dekat, ujiannye iman. Cinta jarak jauh, ujiannye rindu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila fikir gitu aku rasa baik berjauhan. Dosa kurang sikit tie. Heee

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...