Sambal belacan + Budu + Ulam-ulaman. Ubat untuk kuat makan, dua pinggan bertambah. Hakhak. Gua cakap sama lu, kalau tak ada selera sila makan benda-benda diatas. Mak mertua lalu pun tak sedar.
1st time makan budu bulan 4 lepas masa pergi ganung. org joho try mkn budu terus borong budu bawak balik joho. hahaha. hati-hati ayat tu..kecik hati mak mertua. haha
Memang sedap lah adik eh. Huhu. Tapi fie tak suka sangat ikan kukus, lagi prefer ikan goreng kunyit lepas tu cicah dengan budu. Okay cukup.*takut pergi dapur cari nasik
Awak orang Pantai Timur ke makan budu ni? Kalau makan dengan pucuk ubi memang selera, kalau dengan ikan bakar lagila, nasi dengan ikan dengan budu je dah cukup.
x reti mkn budu. sobs
ReplyDeleteAzalia should try this. Huhu. Meh kelantan, lepak rumah fie. Boleh makan budu everyday !
Deleteadessss..tak suka budu.tp ulam ulaman suka pulak..
ReplyDeletetapi darah daging dari kelate.camne tuh.hik3
Sama macam si dia, pernah sekali dia makan budu sebab terliur tengok fie makan. Last-last dia muntah. Apa punya orang Kelantan daaa. Haha
Delete1st time makan budu bulan 4 lepas masa pergi ganung. org joho try mkn budu terus borong budu bawak balik joho. hahaha. hati-hati ayat tu..kecik hati mak mertua. haha
ReplyDeleteEh eh harap-harap mak mertua tak tahu fie punya blog. Haha. Tulah pasal nana, budu nie kadang-kadang penambah selera.
DeleteBudu pernah makan waktu dudk di universiti dulu.. kat sini susah nak dapat budu
ReplyDeletetapi mmg sedap ooo
Alahai, nak suruh fie pos tak ? Huhu. Sekarang awak tinggal kat mana.
Deleteurghhh urghhhh..dapnye fie!!!!
ReplyDeleteMemang sodappp. Hari nie fie masak ikan singgang + ayam goreng kunyit + budu + ulam. Semata-mata terliur tengok gambar nie. haha
Deletekitorg 1 family suke bendi cicah budu..sape lagi yg ajar klo bukan ME..hehe
ReplyDeleteHaha. mum sapo ajar tie? Cari mana lah budu dekat Putrajaya tu.
DeleteSEDAP WEH MAKEY BUDU .. ULAM .. NGE SMBAL BELACAN .. KALU TAMBOH IKAN KUKUS .. PERGHHHHH
ReplyDeleteMemang sedap lah adik eh. Huhu. Tapi fie tak suka sangat ikan kukus, lagi prefer ikan goreng kunyit lepas tu cicah dengan budu. Okay cukup.*takut pergi dapur cari nasik
Deleteadoi..terus lapar tgok...kecur air liur...nak makanla jap...fifie ni sengaja je tau...haha
ReplyDeleteSilakan silakan. huhu. Memang sengaja bagi kecur air liur awak nur.
Deleteadoiyai!!! my faberet ni... sedapnyaaaaa...dah lama tak makan, sape lah kt sini rajin buat bnde ni semua.. hyuaaaaaaaaaa
ReplyDeleteEh eh orang KL pun minat makan budu ke ena ?
Deletebudu sdp tue...hehe
ReplyDeletePernah makan ke piko ? Huhu
Deletekite tak makan budu cencaluk dan yg sewaktu dgnnya . mgkn sb nilai dari luaran hihi
ReplyDeleteHaha. Budu orang Kelantan je ramai yang makan, cencaluk orang Melaka.
Deletearghh ada smbl blcn mm kawkaw laa
ReplyDeleteHaha. bertambah dua kali kan.
Deleteterbaik!
ReplyDeleteHaha, kecur air liur ke apa nuru ?
Deletebudu ni, ambo takleh gi mano.
ReplyDeletebukae toleh make.
tak teraso nak make.
tapi gakkkk.
kalo sambal belacan.
uummpppphhhh!!
sedak kakloh.
tamboh plok, letak pauh nge perah limau kasturi.
jeliro molekkk..
Hahaha. sama sama. Fie brehi cincang2 buah pauh letak dalam sambal belacan. perghhh. haha.
DeleteBudu nie boleh kata faveret, hari tu masa lepas operate sebulan tak makan budu. Seksa okay. Haha
Awak orang Pantai Timur ke makan budu ni? Kalau makan dengan pucuk ubi memang selera, kalau dengan ikan bakar lagila, nasi dengan ikan dengan budu je dah cukup.
ReplyDeleteHa'ah arham. orang kelantan. hehe. Pucuk ubi tu antara ulam faveret lah. Kena pulak ikan singgang. Eh eh awak makan jugak ke ?
Deletefuh sedap! budu sedap weh
ReplyDelete