Tuesday, 11 December 2012

duabelasduabelasduabelas


Kalau jadi next year nak pakai tiffany blue tak pun mint green. Impian oh impian. Kuikui

Siapa siapa yang kahwin yang bertunang esok tapi tak invite aku sila angkat tangan. Nak marah nie nak marah. Ada ke patut tak ajak blogger retis nie. Muahahaha. Ehem sana sini sibuk berpung pang bercerita pasal tarikh besok 12/12/12. Katanya lepas tarikh nie kira dah habis lah tarikh cantik tapi nak buat macam mana kan. Tak sempat kot nak kahwin besok. Huahua.

Ada apa dengan tarikh tersebut. Bagi aku tiada apa apa istimewanya. Cuma nya indah untuk ditulis dan ditatap di atas kad nikah. Yang selebihnya biasa biasa as usual. Buat bakal pengantin yang akan berkahwin esok buat para penunang yang akan bertunang esok, tahniah diucapkan. Selamat menempuhi alam perkahwinan semoga bahagia hingga ke akhir hayat. Bagi yang bertunang, tahniah juga selamat menempuhi alam darah manis, jangan suka bergaduh cepat cepat lah buat persiapan.

Aku tunggu next year ada jugak tarikh cantik 11/12/13. Kuikui. Tapi mana lah si wanRafiq tu balik bulan 12 tengah dok berperang dengan exam gamaknya tiada tarikh cantik lah untuk kahwin aku. Tapi takpe, tarikh is not a matter the matter is the life after marriage.


p/s : marriage requires falling in love many times but always with the same person




39 comments:

  1. Weeeee nak kawin dah ek fie! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tak lagi fy. alahhh dah jadi kontroversi dah. haha

      Delete
  2. Replies
    1. Hahaha InsyaAllah soon. Bila tak boleh bagi tahu lagi nie baru rough plan je cheida. heeee

      Delete
  3. mesti ramai yg nikah esk kan fie..haih..seronok lerr bleh kawen ha..fie pn mcm tak lama lagi jugak..tggu org jauh pulang pastu on lah kan? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha Tak lah indah nie baru rough planning. Kalau bajet tak cukup macam mana nak kahwin. Dua2 jobless nie. hehe

      Delete
  4. tak penting sangat tarikh tu.yang penting 22 belah pihak setuju dengan tarikh tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju ima. Hehe. tarikh tak penting mana pun.

      Delete
  5. bab tarikh ni saya tak kisah sangat. hehe. tapi kalau kebetulan dapat tarikh cantik, ok la tu.hehe. tahun depan nak kahwin dah ke fie? kalau betul, sama la kita.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually fie tak sure lah dani nak kahwin next year ke next next year. Haha. Sebab fie kena fikir faktor budget dan baru kerja insyaAllah. Susah jugak kan nak kahwin nie. hehe

      Delete
  6. 20122012 nanti pun best jugakkkk..tapi tarikh 121212 kalau kena weekend lagi syok kot..sok hari kerja. kamis pulak bola. eh takde kaitan. ngehngeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah best lah nana 20/12/2012 kan. Tulah pasal esok kerja lagi best kalau buat on weekend. Tapi fie dengar dengar ramai yang buat akad nikah je then sanding semua buat on weekend. Usaha nak tarikh comel. haha

      Delete
  7. Setuju.. Tak apalah terlepas tarikh cun pun.. yg penting, dapat juga tunaikan hajat & cita2 untuk ke jinjang pelamin tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah zam. Jangan nak nanti sanggup bergaduh semata mata sebab tarikh. Haha

      Delete
  8. ade bau nasi minyak ehh..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan bimbang kalau kuat sangat bau tu you are invited to my wedding tie. hehe

      Delete
  9. cantik no tu... harap semua berjalan lancar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Ayu tapi lambat lagi turn fie. hehe

      Delete
  10. bau nasi minyak dah ni fie.
    hehehe.

    eh, bakpo eh, ore dok oyak lepas bertunang ni lebih banyak cabaran dan dugaan.
    tak pahae sungguh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha jangan bimbang wan akan dijemput kalau jadi. hikhik.
      Tak tahu lah wan semua ore kata gitu. kata darah manis. Tapi maybe betul kot sebab fie pernah tengok couple nie waktu bercinta tak baloh sangat pun tapi bila bertunang makin menjadi jadi. Haha

      Delete
  11. wah 121212!

    kahwin nanti jemput le kita fifie oiii

    ReplyDelete
  12. tiffany blue cantik <3
    **bg link FF, tinggalkan link kat cbox ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang punnn. hehe. Okay nanti ye FD :)

      Delete
  13. ada hint dah tu, next year tuuu.. jeng jeng jeng.. hehehe... btw, tarikh yg cantik sgt.. dan ada mcm2 andaian la, kata tarikh ni hari kiamat la.. masyaAllah.. huhuhu..

    ReplyDelete
  14. nak kahwin tapi duit simpanan tak cukup lg.
    takde 10k orang tak terima zaman skng ni..huhu

    ReplyDelete
  15. betul tu tarikh bukan segalanya ..kalau dah jodoh bila2 pun blh kahwin kan... anyway sis warna blue kat atas ti awesome sgt..suit with u :)

    ReplyDelete
  16. eya betul tarik xmemainkan peranan untuk kawin, tapi selepas kawin itu lah yang penting. hihi

    ReplyDelete
  17. arini sempat nikah je.

    hmmm ada apa dgn tarikh? biasa tarikh cmni utk lelaki sng igt aniverseri je kot? ppuan tarikh mana2 pon blh sbb daya igtkn ppuan kuat hihi

    ReplyDelete
  18. tahniah fifie sbb dan nak kawin dan..tarikh pun dah ada dah tu..hehehe..

    ReplyDelete
  19. setuju tu.. tarikh tu tak penting.. yang pentin kehidupan selepas berumah tangga.. ia lebih mahal dan bernilai daripada tarikh2 ni.. :)

    ReplyDelete
  20. betul tu.. tarikh tak penting yang penting macam mana nak melayari bahtera perkahwinan tu bersama2... sbb takut kecundang di tengah jalan... tarikh thn dpn pun cantik juga... 11/12/13

    ReplyDelete
  21. wahhhh...jiwang word tu fie..ahaha..falling in love many times with the same person gitu ye..;) bak kate Nora karim tu 11/12/13.. haa..tahon depan boleh la fie..aahaha

    ReplyDelete
  22. yeyyy teacher dah nak kawen..hehehe..errr gambar kat atas tu elyana kan? bukan dia dah kawen ke? O.o

    ReplyDelete
  23. "tarikh is not a matter. the matter is the life after marriage"

    betol..!! setuju sangat2.. hehehe

    ReplyDelete
  24. insyaAllah mudah2an
    comey jer kale baju tu...sweet mcm org yg pakai baju tu ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...