Wednesday, 12 December 2012

Samsung Galaxy S 4

Samsung recently began teasing about something new that will be released in January nexy year and it is presumed to be the next legacy of Samsung Galaxy S which will be Samsung Galaxy S4. Perghhh kalau lah betul memang gila hebak lah Samsung sekarang, yang S3 dengan Note 2.0 pun belum mampu milik dengan latest produk nya Samsung Galaxy Camera tu dan sekarang SG4 pulak.

Kemonn Samsung gua tak kerja lagi takde duit kot nak beli benda benda kau. Naik juling dah bijik mata nie melihat. Kagum hanya itu dalam hati. Yang pasti features SG4 nanti akan lebih hebak dari yang tersedia ada. Sebetulnya aku tak berapa arif sangat pasal features atau specification handphone nie, aku main beli je bila hati dah berkenan. Itu pasal I need someone pro about handphone ada waktu aku beli benda nie. Boleh lah advise sikit sikit yang mana berkenaan kan.

Tapi ini hanya lah sekadar di peringkat rumours lagi masih belum tahu ada kepastian nyata atau gossip sahih tentang kewujudan SG4. Yang aku pasti Samsung pasti akan produce something yang bakal hit next year demi untuk compete dengan pencabar terdekat mereka which is Apple. Betul ke tidak pasal Samsung Galaxy 4 nie sama sama lah kita tunggu ye.

The possible design for Samsung Galaxy S 4

Siap boleh main lipat lipat hebak kau samsung


p/s : Harus mula savings nie.

50 comments:

  1. perghhh!!! siap boleh lipat2 lagi tu.. memang tak terkejar kita dengan samsung ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Tulah pasal kalau kena lipat dengan anak sedara pun tak hearan dah. hahaha

      Delete
  2. feh, s4! adoi..lg la pening nk pilih phone. fie pkai hp pe skrg?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samsung Galaxy Ace je indah. Tu pun dah hang hang dah, fie nie jenis ganas. Memang smartphone tak berapa ngam dengan fie. haha

      Delete
  3. s4 lambat lagi. yg paling hmpir prototaip Samsung GT-I9525. maybe pakai plastik. sbb kaca yg diguna sekarang (corning gorilla glass2 ) diakui tahan calar tp ttp akan pecah. maybe disebabkan saiz screen sekarang makin besar.

    tp setakat ni semua ni rumors saja, samsung already denied it about s4 release awal taun depan... samsung hanya mengumumkan s4 akan datang tahan dengan screen tahan pecah.

    P:s ambo jadi pengikut blog demo doh fie. hahha
    bad :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bad mana eh ? Haha. Tu lah fie ada terbaca jugak semalam, dia kata maybe released January or February next year adalah big screen television. Tapi tak tahu lah betul ke tidak, nie pun khabar angin jugak. hehe

      Delete
    2. acu tekooo... hohehehe.. xkenal kito ore pasir mas ni awo dio pasir putih haha

      Delete
  4. S4 dah nak kluar???
    mustahil kot January..
    sebab biasanya Samsung ngan Apple x banyak lari sangat..
    kalau Apple biasa keluar time Summer, Samsung should be around Spring..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu lah, ini yang basic observation yang fie buat through reading few articles semalam. hehe

      Delete
  5. perghhhhhhhh ..s3 sentuh pun belom dah ada yg lagi hebakkk hok alohhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha Sama lah ain. Fie dah sentuh tapi tak berangan pun nak beli.

      Delete
  6. EH ? BETOL KAH ? HEHEHE .. GANAZZZZZ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu lah dedeq, nie rumours ke betul. hehe

      Delete
  7. wahh,siap bleh lipat bagai.sure hrga pun meletups jgk ni.huuu.mampu tgk jela.s3 pun xmampu beli :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah kita rin. heee. fie pun tak mampu kalau dah kerja tu lain cerita.

      Delete
  8. cangggihnyyo teknologi loni.
    kalo ikut kan dulu.
    mana ada ore buat gini kan.
    kejap kejap ada produk baru.

    persaingan punya pasal.

    tapi wan tak tahu, bakpo wan tak berapa kenan dengan phone touchscreen
    wan prefer tad dan juga pad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie semua okay wan, tapi gak BB dapat ko fie hang pakai setahun jah. Lepas tu beralih ke handphone sekarang pun sama gayanya. Kejap kejap hang, lepas tu slow. Adehhh. Nampak gaya kena beli nokia 3310 jah kot. Haha

      Delete
  9. yay! rupa paras s4 lbh kurang mcm s2! nsb baik xmcm s3!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti kau nak cakap S3 tak lawa kan. hahaha

      Delete
  10. i'm no more android . haha meh meh guna bb meh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. BB tak banyak application dik. Huahua

      Delete
  11. hebak weh...
    mmg samsung sungguh2 saing ngan apple.huhuh..
    tp, teknologi samsung tu mmg canggih dan mnjd pilihan ramai..,huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah fikri. Teknologi dan reka bentuk samsung tu yang buat diorang makin ramai peminat tambah tambah dengan loyalty user/customers diorang terus sokong.

      Delete
  12. nasib baik lah kite jenis tak kesah pasal gadget2 ni ha. haha keluar lah ape pun, keluar lah. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah kita nana, Haha. Fie pun tak gila gajet kalau yang lama nie rosak baru terhegeh hegeh nak beli yang lain. Tapi kalau peminat gajet memang sanggup berhabis lah demi memiliki gajet terbaru

      Delete
  13. Jangankan S4. S1 S2 S3 pun tak mampu lagi nak beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, betul betul. takpe lah yang nie buat wishlist hantaran nanti. Haha

      Delete
  14. amboih buleh lipat2..sekali patah or rosak, kopak la duit..hehehe

    H skg pakai sony jer..and dalam perancangan nak beli HTC..samsung dgn apple mahal bebenor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah benda mahal tinggi maintenance nya. hehe.
      H kalau fie bagi pendapat boleh tak. Fie rasa tak payah lah HTC mudah rosak. BF dan cousins fie pernah pakai, tak lama pun diorang pakai. Tapi tak tahu lah kalau yang H nak beli tu jenis mana.

      Delete
  15. hebakk la..samsung dan apple sentiasa bersaing..pasal domain dot my tu sarah join jugak..mana tahu rezeki..fie pon jom la join sekali..insyaAllah, trafik boleh meningkat kalau guna domain dot nie

    ReplyDelete
  16. wak pakey phone cap epal cokia jugakk.. ihhikKs

    ReplyDelete
  17. eeerrr.... kak ... saya mana ada novel sendiri kak. kakak nie dah misunderstanding dah nie -_-

    ReplyDelete
  18. S2 pon tak tercapai nk ke S4 plak hahahah boley tgok je :P

    ReplyDelete
  19. wahhh.. nad doakan ada orang bg nad adiah bufday ujung tahun nie.. ahahha :)

    ReplyDelete
  20. kalo betul mmg boleh dilipat, mmg hebak la tepon tuh..

    ReplyDelete
  21. penat nok ambak teknologi sekarang -_-'

    ReplyDelete
  22. menanges la fie tgk gadget2 hebat ni..tp xmampu nak miliki..heeee...

    ReplyDelete
  23. sys,mmg hebak laaa..hee..dulu adik laki chot trgn s3..ni tgk s4 mengigil2 duit nk kuar..hahah :)menanti orang hadiahkan jer la..*kut ada..he

    link Chot,Jom singgah :
    http://chot91.blogspot.com/2012/12/entry-bertarikh-12122012.html

    ReplyDelete
  24. Adyhh Na baru paw En.Bf iphone5 skrng nak paw sape lak utk samsung ni hahahhaha ;D
    makin maju kehadapan makin canggih segala HP!!


    Fie nakk samsung S4 satu ;p

    ReplyDelete
  25. skrg ni, kalau bab smart phone, dok nampak samsung ngan apple je.. kompeni lain dah "tenggelam".. hehehe

    ReplyDelete
  26. patutnya jadi Wordless Wednesday ni. hehe :D

    ReplyDelete
  27. bunda cume mampu pakai, samsung galaxy y duos jer..

    ReplyDelete
  28. apa? nak bagi hadiah untuk hana.. boleh boleh :P

    ReplyDelete
  29. akak yg dh keje bertahun ni pun xmampu nk follow dik...huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...