Monday, 10 December 2012

Durian crepe sekitar Kuantan

Kenapa aku buat tajuk Durian Crepe dan bukan Pavlova atau CheeseCake atau Cake Moist Chocolate atau lain lain. Pertama sebab durian crepe tengah famous gilos sekarang, kedua sebab aku cari di enjin carian Google seperti nasihat syazwan tengok apa yang top search related dengan isi kandungan entry kita maka buat lah itu sebagai tajuk. Hikhik

Selalunya si Fifie nie kalau buat review mesti review blogshop je tapi hari nie aku nak tukar angin, sekali sekala ye dop. Hari nie Fie ( oh awkward nya berbahasa nama gitewww) nak review tentang satu page Facebook yang menjual dessert yang super delicious. Oh yang nie page Fb sepupu aku saja je aku tolong dia promote jualan dia atas dasar sahaja sahaja. Yang nie bukan bodek atau nak angkat sepupu sendiri, tapi yang nie serius gua bagitahu kek yang dia buat super sedap. Ehemmm dia dah pandai masak since 13 macam tu, lain dengan sepupu nya nie yakni aku sampai sekarang benda simple mimple je aku pandai. Hukhuk


Bagi yang tinggal sekitar Kuantan kalau nak try dessert hasil tangan dia, boleh lah terjah ke faebook page milik  dia. Aku panggil k.Nur. Sekarang kan musim masyarakat Malaysia menggilai durian crepe, dia pun ada mengambil tempahan durian crepe dengan  harga 6biji 10myr. Murah dan sedap. Gua sumpah. Nak request kasi color crepe tu pink pun boleh, mengikut warna yang korang gilai lah. Kalau aku of course aku nak pink. Huahua.

Selain durian crepe, k.nur pun ada terima tempahan untuk buat pizza, tiramisu strawberry atau pun apa apa jenis tiramisu, cheese cake, moist choclate cake, pavlova dan macam macam lagi. haaa satu lagi kalau nak tempah makanan biasa maksudnya lauk pauk lah pun boleh. Sebab dia memang jenis multifunction wanita. Haha.

Moist chocolate cheese cake, sumpah terliurrrrrr. K.nur please buat untuk kakak hok nie

Bagi penggemar durian crepe, gua malas nak rotate. hahaha Takpe sila terbalikan laptop anda.





Pavlova dua tingkat 50myr, saiz besar ye tuan tuan dan puan puan.

Aku ingat nak publish lewat malam entry nie, diwaktu perut para bloggers sedang bergurindam irama Kpop. Hahaha. Nanti dia balik aku nak belajar lah buat semua semua nie, nanti senang birthday anak anak aku buat sendiri je kek. Haaaa lagi berkat. huahua.


58 comments:

  1. wahhhh untung lah fie..sila amik peluang belajar semuaaaaa jenis2 kek ke, kuih muih, lauk paukkk nanti fie pulak boleh take over bisnes sepupu. ecewah memandai je aku ni.haha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha fie nie kalau buat cake tu pandai lah. tapi lemah lutut bila masak lauk pauk. memang tak berapa pandai. Kesian lah bakal laki takkan hari hari nak hadap cake. haha

      Delete
  2. perghh sedapnya...time2 cmni lah kna amik peluang..gudjob! smlm kat stdium pn ada jual durian ni..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah tengah dok hits macam nie lah kita kena pandai ambil peluang. untung untung bertambah rezeki kan. hehe

      Delete
  3. nyum2 ,glurpppp telan air liur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar sabar. Sila kesat air liur anda. Hikhik

      Delete
  4. mohon anda blaja buat sgale jenis kek spy senang nak buat bufday surprise utk yg tersayang ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah tie, akan ku pos kek ke Putrajaya nanti. Hahaha

      Delete
  5. ish xcuba lg durian crepe yg tgh gilos famous skg ni!! hmm durian crepe ptt warna kuning je kot? nmpk peliks durian crepe warna merah la hijau la.


    hmmm


    mungkin sbb kuning tu fav aku kot? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau colorful nampak lah rainbow sikit shalee. Yelah kau minat kuning lah tu sampai takleh terima color lain. haha.

      Delete
  6. wan tak tahu kenapa wan tak suka durian crepe.
    mungkin sebab first impression durian crepe yang wan dapat from my friend's awek not so impressive.

    awaittt wan rasa macam muok jahh...
    semulut je sedap.
    pastu muok dah.

    baik cekoh sendiri durian.
    make banyak banyak.

    lepas ni wan nak try pavlova pulok.

    hehehe..ce fie try google nanti.
    entry ni dok ranking nombor berapa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh maybe taste tu tak best kot wan sebab bagi durian eater atau fans durian memang durian crepe nie diorang suka sangat sangat lah. Sedangkan fie yang tak berapa makan durian pun boleh tersuka. hehe

      Delete
  7. eh, wan dah check sakni.
    bila tulis durian crepe kan, first yang muncul is resepi.

    bila tulis K.
    KL yang muncul diikuti kota bharu dan klcc.
    bila tulis sekitar .

    entry fifie yang muncul di ranking number 3 from busuk.
    bagus jugak ping entry kat sana.
    hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tadi fie check, kalau fie tulis resipi durian crepe entry fie nombor 8. Kalau fie tulis durian crepe saja entry fie nombor 1 di busuk. Haha. Alhamdulilah, baru tahu another place nak ping entry.

      Delete
  8. wowww..durian crepe tu looks yummy ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee, it is awak. Boleh kecur air liur melihat

      Delete
  9. petghh byknya sis fie beli crepe tu??? perghhhh untunglah... Pavlova tu, dia hantar melalui post ke??? 0.0

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh tak lah ena. tu yang cousin fie buat yang tak telah dibooking oleh customer dia. hehe

      Delete
  10. Replies
    1. Haaaa sape suruh baca entry nie malam malam. hehehe

      Delete
  11. sedappp sangat ke durian crepe niii ? :O
    makan durian macam tu je dah . haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lain dik sayang oiiiii. Yang nie dia lemak lemak berkrim sebab disaluti dengan whipping cream. orang kata durian kontemporari. Hahahaha

      Delete
  12. Replies
    1. Suruh wife belanja lah abang KH. hehe

      Delete
  13. ahhh... pemberat badan semua tu...

    ReplyDelete
  14. Lepas baca entry ni,bukan stakat irama kpop,irama lagu rock and roll pun ado! Terliur tgk pavlova tu oh my..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tu pasal tak leh baca this entry on night waktu tu perut tengah craving for something. Haha

      Delete
  15. sebenarnya... eden smpai rini x penah rs durian crepe tu... ttnya jugak rsnya. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa dia sama je macam durian awak tapi sebab dibalut dengan whipping cream dan lepas tu balut balut dengan crepe agak kontemporari lah rasanya. Haha

      Delete
  16. teringin ugk nk try pavlova tu..satu lagi teringin nak rasa red velvet...ish..ish..terliur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi fie pavlova lagi best dari RV cake. RV cake taste biasa je sis. Hehe

      Delete
  17. wah cakenya buat saya terus menelan ludah hehe

    ReplyDelete
  18. tak pernah rasa lagi durian crepe nih.. heheh

    ReplyDelete
  19. find ! jeles tgk pavlova ngn durian crepe :(

    https://www.facebook.com/EDazzleShop

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pavlova still number one compare to durian crepe.Hehe

      Delete
  20. pehhh...sedap err sedap errrr...hehee

    ReplyDelete
  21. dah pandai main ngan SEO dah tu..huhu
    tak suka durian.
    ntah r..kalo makan mudah pening kepala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Wan ajar bro nick. Fie pun tak suka, tapi durian crepe nie tak tahu macam mana boleh makan. Okay bro nick not soooo Malaysian lah tak suka durian gak. hahaha

      Delete
  22. hurm penah rasa ke durian ni sedap tak..

    ReplyDelete
  23. Replies
    1. Durian crepe khusus buat penggemar durian

      Delete
  24. Replies
    1. Kata nak bisnes durian crepe, harap menjadi ye,.

      Delete
  25. durian crep, banyak dah cakap pasal ini, aku sornag saja yang tinggal, belum pernha makn.

    ReplyDelete
  26. akak tak pernah makan pavlova lagi... teringin pulak nak cari pavlova... hari tu masa org sibuk pasal durian crepe.. merata akak cari... last2 dpt juga... adeh... mana pulak la nak cari pavlova ni... adeh!!

    ReplyDelete
  27. << dok kat kuantan..hehehe..nak kena suruh kerani order ni, makan kat ofis..

    ReplyDelete
  28. terbaik la fie..baca entri nie kul 2 pgi boleh buat perut nangis wooo..lapo2

    ReplyDelete
  29. klo nk oder ..sila singgah ke Fb sya nama Dania Alya ye..tq

    ReplyDelete
  30. waaa...sedap2...nak trai jgak la drian crepe tu..haisshhh...heee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...