Saturday, 29 December 2012

Random talk

Hari nie dah 29 Disember 2012, maknanya tinggal lagi dua hari untuk budak budak sekolah berlenggang kankung bangun pukul 12 terus nikmati breakfast tanpa gosok gigi. Wulamakk hidup yang best makin berlalu, eh lupa nak ucap tahniah buat Apex dan Leuniey Natasha yang selamat diijabkabul semalam. Terkinja je aku tengok Louis Vuitton Alma Vernis dari Apex untuk Leuniey, haiii untung badan usia muda dah bimbit handbag rege hampir 10K. Okay lupa kan soal mereka.





Memang dah jadi rutin sebelum taip entry check traffic Nuffnang, macam biasa lah tak ada yang extra ordinary traffic masih betwen 100-200 UV per day lepas tu tengok keyword, oh ramai pulak yang search blog aku using keywords Duri dan Setia Hujung Nyawa, ramai jugak yang nak tahu kisah selanjut pasal Ersalina tu. Aku pun tak ada benda sangat nak cerita sebenarnya, yelah Ersalina mengandung anak abang kawan baik dia yang dah berpindah ke Dubai ( rasanya) tapi bila dia dah berbaik dengan Zain ada terjadi satu kejadian aku dah lupa yang sebabkan dia gugur. Family mertua semua ingatkan ersalina bunting pelamin, kuikui tanpa mereka tahu Ersalina sebenarnya dah pregnant before kahwin, Zain yang terkejut memang mengamuk gila gila lah. It takes time jugak untuk mereka berbaik balik and at the end of the novel, Zain sebenarnya pernah meniduri perempuan bernama Ekin, kiranya sama sama dah buat silap. Dan Zain terus maafkan Ersalina dan menyesali perbuatan dia. Setakat itu jelah aku mampu tulis.

Eh semalam aku dapat email dari Bank Islam regarding interview session yang aku dah attend hari tu, dan aku terpilih ke second stage interview which will be held in Kuala Lumpur. Ini sebenarnya yang aku malas, aku nie lembik sikit malas nak travel sorang sorang. Kenapa lah interview tu tak jatuh pada hari Jumaat kalau tak aku boleh ajak umi pergi sekali. Nie kena pergi sorang sorang. Sobs. Gua dah lah tak berapa berani. Dan aku terfikir betul ke second interview atau nie interview lain pulak since tak ada tulis pun second interview di email tu.

Itu jelah aku nak bebel hari nie, semalam aku tak blogwalking mahupun jenguk blog sendiri. Kenapa, sebab aku malas. Tapi Alhamdulilah tengok traffic masih lagi cecah 196 unique view semalam, kalau selalu aku tak BW atau tak jenguk terus blog confirm akan jatuh bawah paras 100. Korang cuba lah jenguk blog aku selalu. Huahua. Baru lah traffic aku naik mencacak macam blogger retis.

p/s : Jom cuba tutorial SEO yang baru sini


32 comments:

  1. cop tempat dulu kot2 belum ada org komen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. H selalu jer jenguk blog teacher..tapi nanti bila teacher dah jadi retis, jangan lupakan kami di sini..hahaha

      Delete
    2. Hahaha. InsyaAllah teacher tak akan lupakan orang yang selalu support teacher. Gila lah H.

      Delete
    3. hahaha..eh mana entry baru teacher tu? dah nyurukkan ke?

      Delete
    4. Haah sebab aku rasa malu nak tengok. Hahahhaa

      Delete
  2. aku nk jd ank murid ko la...cam teringn nk jd ank murid blik la.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh boleh silakan. Tapi tak bosan ke kena masuk sekolah balik ? Aku bosan. Hahaha

      Delete
  3. Uii sempat lagi jeling2 handbeg leuniey tu. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sempat je Nana. Minat minat

      Delete
  4. Topik yang menarik untuk dibincangkan..smoga traffic blog fie terus meningkat.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap harap lah hanif. huhu. jangan lah jatuh below 100

      Delete
  5. wah... fiq pun kalau taip entry, mesti tgk nuffnang.. keyword yg tinggi sekarang pun DURI..huuhuh..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Clap clap. Sama kita fiq. Eh thanks for the below comment :)

      Delete
  6. eh lupa nak ckp good luck utk interview tu... chaiyok2 :)

    ReplyDelete
  7. Good luck for your second interview

    ReplyDelete
  8. mampu menjeling je lah fie ble tgk handbag mahal.nk belinye tu takkan termampu..huhu..at least fie da dpt Furla sebijik, indah ni tak dpt sebijik pn lg. haish...sabo je lah. fie pegi tak interview tu? wat bebaek ye! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha alah Furla tu hadiah dari ayah fie je, nak beli yang LV memang confirm tka mampu indah. hehe InsyaAllah thank you for prayer.

      Delete
  9. nanti saya teman awak kat kl tau.hehehe :P

    ReplyDelete
  10. untung la.. trafic bleh maintain.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang kadang je untung pha is. hhee

      Delete
  11. Alamak,,Dah Nak bukak sekolah dah..Rasa sekejap ja cuti..

    Apapun Good Luck 4 Interview..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh azizul masih sekolah ke? tengok umur dah 18 tahun kan. Hehe. Thanks :)

      Delete
  12. Tetiba kite rasa Apek tu hensem hahahahaha . Tp spoil lah gigi depan dia .

    Goodluck interview Fie !
    Hti hti ke Kl tu nt . Jaga diri .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha gigi tu pemanis wajah dek oiii.

      InsyaAllah sayang, thanks for prayer :)

      Delete
  13. Dah masuk tahun baru, umur pun dah bertambah..Hik3
    Rindunyaaaaa nk pergi beli kasut sekolahhh -___-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Kan dah laam tinggal kasut sekolah rindu nak pakai kain color biru.

      Delete
  14. Assalamualaikum,, saya ila,, boleh x awak share sikit pasal 2nd interview bank islam.. hihihi tq

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...