Sunday, 30 December 2012

Raikan Cinta- Maria Elena and Asfirdaus

Esok Isnin, lusa Selasa and aku tengah countdown happy new year. Nanti boleh sing outloud dengan adik adik lagu It is final count down. Macam biasa never celebrated new year, hanya berbaring di ruang tamu sambil pegang remote control and tengok rancangan menarik. Boring me.



I just watched Raikan Cinta on Astro Ria and this is what I've been waiting for since a week ago since I saw their preview, sebab I'm too much excited of watching them jadi aku dah awal awal lagi dah save the date. Aku yang memang suka tengok orang orang kahwin nie makin lah bertambah teruja, hari tu rasanya cousin Maria Elena adik kepada Hunny Madu tapi aku dah lupa nama, perkahwinan mereka pun been featured in Raikan Cinta, memang full of happiness lah. Hari tu dah stalk dia punya instagram tapi masih tak puas hati, tengok gambar tak bergerak tanpa nada mengiringi, memang rasa biasa biasa je. Bila dah dapat tengok her wedding on tv dengan nada dengan suara dia dengan kepoh dia ( well you know Maria ) rasa macam puas gila gila. Hahaha. Sounds creepy.

Dalam banyak banyak persalinan Maria Elena dan Asfirdaus yang paling paling aku suka ialah persalinan waktu resepsi. Persalinan in Emerald Green sama dengan Scha dan Awal dulu, tapi ini versi simple yet elegant. Even tudung dan dress Maria Elena tak ada banyak labuci labuci tak bling bling but still aku rasa elegant sangat mungkin bertambah dengan majlis resepsi yang diadakan di Sime Darby. Dalam sesuatu majlis perkahwinan pasti akan ada satu situasi yang paling touching, paling buat dada rasa sebak. And the most touching part is when Asfirdaus selesai akad nikah, tengok Maria Elena dah berubah muka nak tahan nangis, tengok her mom face, her father face. Aku kat luar pun nangis. Kuikui. Hati tisu ioll. I am happy for you Maria Elana and I don't know why, maybe sebab Maria nie one of my favorite person and she is beautiful outside and inside.

Aku tak tahu apa masalah laptop aku, aku tak dapat nak download video tersebut but no worries. Ini aku attach link video Raikan Cinta Maria Elena & Asfirdaus khas untuk pembaca tersayang. Hiks

Till then, good bye and selamat kembali ke sekolah :)

update : Aku dah tukar link video cuba tengok dapat tak.


62 comments:

  1. sedihnyaaa kita tak boleh nak tengok. duk kolej mana ada tv.sob3 -____-
    sebenarnya suka gak tgk maria dengan dato tu..sweet muwit gitu:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahhh takpe2 cuba awak tengok link video yang baru fie ubah tu. Fie tadi teruja amat tengok mereka. Haii terus rasa nak kahwin. Hahahhaa

      Delete
  2. Replies
    1. Nanti chah tengok dalam utube atau video fie bagi.

      Delete
  3. takleh tengok pun video tu.error :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Babe cuba tengok again, saya dah tukar link

      Delete
  4. knp x dpt pun tgk video tu..please...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba awak tengok balik, saya dah tukar url video.

      Delete
  5. fie bila pla nk Raikan Cinta?...HiHiHi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie lambat lagi, nanti ada rezeki. hahaha

      Delete
  6. haaa btul lah maria elena !! hehehehe .. mee duk tgk jahh supo kenal .. btul laa .. maria elena .. dy klakor !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lahhh mee ada ko boleh tak cam. Haha. Fie tengok dia tu aduhhhh sedak nya nak nikoh etek sero. hahaha

      Delete
  7. Sis Maria is the one that i adore, her personality is so multifaceted and fascinating. they're both meant to be together, for each other. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me either babe, and I started to wonder when will it be for my turn. Haha.

      Delete
  8. bila tgk , saya pulak rasa tak sabar nak kahwin ni.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boni tu dah selalu sangat sangat jadi pengapit orang kahwin tu yang rasa nak kahwin tu. Hikhik.

      Delete
  9. ni video yg ada post kt fb tu ker? or yg lain? klu yg fb tu dah tgk..siap download lg.. sweet gler..haha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu la fiq, tapi yang nie dari raikan cinta di astro ria. Kalau yang selalu fie tengok tu dari CST je.

      Delete
  10. owhhh patutlah bila tengok colour baju resepsi dia macam pernah tengok sebelum ni. baju awal ngn scha rupanya. dah lama jatuh cinta dengan colour tu jugak. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie pun sama, tunggu lah turn fie nanti. Nak buat baju color tu jugak. Hahahah

      Delete
  11. nice kn bju dia time resepsi tu! haz pn ske gila maria elena ni. sgt baik luar dan dalam =') smoga perkhwinan diorg ni bhgia smpai ke akhir hayat. ske tgk diorg. suweet sgt. i iz jeles uols~ bila la nk kawen ni. hahahha xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soalan last tu fie tak dapat jawab ah Haz, susah sangat. hahhaa. Fie pun suka dengan Maria Elena, adore her toooo much! Hehe

      Delete
    2. kan kan! hihi. actually soaln last tu untk haz sendri. dh gatal nk kawen tp calon tarak. hahaha xD

      Delete
  12. Replies
    1. Sama comel, tapi muka husband Maria memang comelll habis. hehe

      Delete
  13. line tenet slow, xdpat tengok..sedih, dah la minat nad suka sangat ngan akak maria elena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala next time nanti sarah tengok bila line dah laju. Fie pun selalu line slow, happened all time. hehe

      Delete
  14. suka juga tgk raikan cinta...tapi selalu sangat miss...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe sebab ditayangkan waktu magrib kan sis.

      Delete
  15. Lagu final countdown tu lagu zaman aku sekolah dulu... lama sungguh lagu tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama tapi masih punya jiwa kan. hehe. Aku suka dengar

      Delete
  16. DAH besar2 ni kita mmg suka tgk org kawin kan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka habissss iiima, selalu rasa bila lah turn aku. hahahha

      Delete
  17. rasa nak kwen jugak kan kalo tgok org kawen.. lagi2 bila tgok org kawen dlm cinta raikan cinta tu.. part family kasi ucapan tu yg sebak.. T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan rina, dalam raikan cinta tu memang nampak simple tapi masih elegant. Kalau yang dalam NONA memang tak tercapai akalku lah. huhu

      Delete
  18. Replies
    1. Takpe Astro Ria selalu nya akan ada repeat. hehe

      Delete
  19. memang fall in love tgk wedding maria elena n husband.
    grand, tp nmpk xover

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Lyaa, dan Maria nampak berseri seri.

      Delete
  20. Fieee selamat pengantin baru utk 2013 cewahhhh hahaha
    Na on9 ni sbb nk wish
    HAPPY NEWYEAR!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na how sweet you are, Happy New Year to you too
      Semoga next year na kahwin cepat, lepas tu invite fie. Kuikui

      Delete
  21. salam fifie :)

    selamat tahun baru 2013 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkumsalam, selamat tahun baru 2013 Ayie :))

      Delete
  22. ambik idea untuk pelamin sendri nanti la ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tak lah, dah idea nie untuk pelamin nanti. Muahaha

      Delete
  23. banyak3 perkahwinan kat raikan cinta tuh..yg nih paling best

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is yana, fie paling suka the first episode and episode Maria.

      Delete
  24. FD dah tengok semalam. best gilaaa! pengantin paling sporting kot. memang gila2 ah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah FD, tengo Maria selamba je. And all her family members memang bagi full support. Besttt gila

      Delete
  25. FD dah tengok semalam. seriously best sangat! pengantin paling sporting kot. meriah habis

    ReplyDelete
  26. pernah tengok video diorg kat fb... sweet.. heheh

    ReplyDelete
  27. asfirdaus ni abg Fatin Liyana kannnnn?

    ReplyDelete
  28. Kite pun seminggu awal dh nmpk dia punya preview terus save tarikh . Haha . Suka ah tgk maria dgn asfirdaus gilaaa sempoi .kite suka persalinan maria yg warna merah tuu . Nampak seksi . Hahahaha . Dia pakai apa pun nampak cantik lahh .

    ReplyDelete
  29. gf aq klau ..lau ada cite ni ..mesti mcj aq suwuh aq tengok -.-'

    ReplyDelete
  30. Wahhhh rindu maria.....http://www.azimahshukor.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...