Tuesday, 25 December 2012

Oh My English !!!


Currently I am reading of this novel, where rainbows end by Cecelia Ahern. Aha that was not coincidentally grammar mistakes or wrong spelling like you thought, this is one of the paragraph I took from that novel and that was letter wrote by Alex. Please correct it teachers ;) 

43 comments:

  1. datang lagi sini..nak dapat top commentator la tu ha..nak inform ni je..
    segmen ni..
    jangan risau takda syarat pape pon..cume letak url entry terbaik fifie je..
    http://www.jeritpekik.my/2012/12/segmen-bebas-syaratentry-terbaik-untuk.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha fie tak letak top commentators pun awak sebab yang hari tu tak menjadi. insyaAllah nanti fie join. Thanks datang jemput ;)

      Delete
  2. hahaha...law suh abg long speaking lagi la hancus.....mau leleh ayaq telinga sape dengaq... (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha abg long mengajar subjek apa ?

      Delete
  3. cane lahh bole ade yg salah vocab ape semuaa , bknke sblm dia publish buku tu ade proses mengeditt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha nie bukan salah penulis tapi sengaja dia buat macam nie.

      Delete
  4. cte ni tersangatlah best fie..slamat membaca! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayang nak habiskan, malas nak beli novel baru. hahaha

      Delete
  5. Replies
    1. Fie pun sama. Heeee. one of my favorite author

      Delete
  6. Replies
    1. Haiii Alex, pleasure to meet you

      Delete
  7. Replies
    1. Haha sikit sikit boleh la, banyak fie pun tak reti

      Delete
  8. saah tak pandai sngat english tapi macam pelik ayat dia. Ke nie english lama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sarah, huhu. Nie budak darjah 2 ke macam tu tulis surat dekat kawan dia. heeee

      Delete
  9. disengajakan atau tak disengajakan? heheh happy reading fie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Disengajakan. heee. Thanks sis Nora

      Delete
  10. ena paling lemah dlm english ni Grammar.. serius, memang lemah dan keliru.. kalau speaking xde hal.. main hentam je, kalau grammar x btl pun bkn org perasan sgt.. ngeeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha fie tahu sebab bila kita speaking kita cakap dengan cepat jadi possibilities orang nak perasan yang kita buat salah tak banyak. kuikui. Tapi betul ke ena lemah grammar? Ena pandai lah

      Delete
  11. hurmmm, macam mana boleh terlepas salah ejaan ni.

    ReplyDelete
  12. comel je eja macam tu,urban spelling kot..macam wassup? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal, jangan jadi ikutan sudah la sue oii

      Delete
  13. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ tinggalkan jejak..follow kat sini

    ReplyDelete
  14. ingatkan novel tu yg typo kakakkaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tu lah pasal ramai ingatkan macam tu

      Delete
  15. budak2 yg tulis kan ni. okeh lah ni, ada jugak sebutan. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah budak budak sekolah rendah. Hehe

      Delete
  16. alahai,baca 2 kali sweet pulak paragraph ni :)

    ReplyDelete
  17. macam disengajakan je perenggan ni??? atau saya yang salah tafsir?hahaha

    ReplyDelete
  18. cheida kalau tido dah baca novel english ni wkakakak sbb cheida x pndai englishh huwaaaaa

    ReplyDelete
  19. biasanya dalam poetry atau old english novels, the writers do not follow the convention of grammar..maknanya diorang tak follow grammar rules masa menulis sebab nak bagi ayat tu menarik. sebab tu kalo kita baca poetry atau english literature ayatnya tunggang langang..hahah..memang disengajakan.

    ReplyDelete
  20. oh my english!!!! phat masuk kan fifie dlm blog list phat ya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...