Saturday, 15 December 2012

Skinny Jeans

It's not a matter whether you are fans of skinny jeans or not, let's talk about color jeans. Kalau pergi shopping complex sekarang memang pasti lah akan berjumpa dengan para fashionista yang memang superb dalam menggayakan jeans mereka. Yang tidak bertudung atau bertudung berada dalam kelas mereka tersendiri. No denial. Its color skinny jeans season, actually. Ho yeah ho yeah.

Back then, I love seeing color skinny jeans on everyone else but I don't think it's a great idea for me. Rasa macam clown pun ada dan selebihnya I don't know how to style it. But nevermind, with a bit help from lookbook ( a place for fashion people uploading their style and get references ), mix and match, after finding over finding now I know how to style it. Ahha forgot one thing, although you have hour glass body curve you still can style it with your own way. As for me, I wore big blouse enough to cover my back. Teheee

Sekarang nie if looked at all hot color of skinny jeans display in mall I feel like grab each color of them nak nangis tau tengok colorful skinny jeans dari baby pink, hot pink, baby blue, tiffany blue, navy green, mint green, named it. Semua ada. I'm so tempted to grab mint green color from Old Navy tapi sayang seribu kali sayang, Old Navy tak ship ke Malaysia. Sobs sobs *sambil sapu hingus di lengan baju.

So what do you think about color skinny jeans. Are colored jeans a Yes or No? Are they just for kids or college hipsters with a big glasses and ironic tee or for fashion icon with an elegant looks.

Just for the record I have four color skinny jeans which is in peach-orange, red, navy green and denim blue. Dan akan ditambah mengikut kesesuaian duit. Hikhik. Eventhough skinny jeans is tight but you hide your curves by buying one size bigger than the usual ones. As for me, kalau selalu pakai saiz 26 untuk skinny aku beli 28 macam tu. So that memang tak nampak ketat sangat and please jangan beli yang jenis stretchable kalau tak nak nampak over. 



p/s : tiba tiba gua rasa rajin jadi gua berPolyvore kejap. Tudung tu kena mix and match, amalkan method tiral and error sama macam belajar mathematics dulu. Till then, bhai sayangs.

45 comments:

  1. saya tak minat skinny jeans sebab satu je, ketat. tapi minat dengan warna2nya tu. cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dani beli palazzo, fie tahu dani minat pakai palazzo kan. heeee

      Delete
    2. baru ada dua. hehe pandai fie

      Delete
  2. Aaah! I love colour jeans! Fy ada warna merah je. Nak beli lagi pink and baby blue! Cantik sangat rasa macam nak beli semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby blue lawa fie. Serious lawa, tapi satu je pastel color nie buat peha fie nampak besar. Dah la fie punya drumstick kemain besar. Haha

      Delete
  3. suke color2 ni tapi seyesly x brani mencuba disebabkan cheida bersaiz xxxl hahaha... cukup hitam,blue black dan grey sahaja hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe kalau macam tu color hitam dah cukup cantik dengan cheida. It helps to give skinny looks to your legs. Hehe

      Delete
  4. sys,chot ada warna kuning,tapi tak pernh pakai pun kuar..chot prefer blue jean,xpun yang blue2 cair tu..hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lah kuning lawa okay chot. Pakai dengan baju royal blue. Memang cun dik oiii

      Delete
  5. tu laaaa..i love mint skinny! aritu nampak kat f21 fie, bape ratus tah..huhu. tgh tanam anggur ni, mana la dapat nk beli jeans mahal. sedes. dlu indah tak bape sgt skinny, cause i'm already skinny..ble pkai mcm tak cun lak. tp after bli sbijik frm f21, mcm not bad lah jgak. would love to buy the coloured ones pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indah sekarang 79myr je. Hehe. Murah fie beli jugak yang f21 color blue. Eventho kita kurus, tapi bila pakai skinny okay jugak. Sebab pakai dengan blouse besar tak ada lah sekeding je nampak. haha

      Delete
    2. YEKE?? adoiiiiii..nk kne g tgk lah nnt..haha

      Delete
  6. rin suka baby pink & tiffany blue :) lawa sngguh.beli kat uniqlo murah je kan. around 50 sepasang =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah rin tapi yang uniqlo color dia biasa biasa je, tak color pastel. Huhuhu

      Delete
  7. org ppuan cantik pakai skinny jeans..tapi kalau org lelaki, depends pada gaya or cara pemakaian dia..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie sebenarnya tak suka sangat lelaki pakai skinny. Hehe. pakai straight cut cun lah

      Delete
  8. mint green sgt cantekkk lah fie. nana ada skinny colour grey, hijau2 coklat amende ntah & 2 pasang colour purple. tapiiiiiiiii sekarang tgh cuti pakai skinny sebab berat naik mendadak. ahhh jadi ketat mcm sarung nangka -_-'..tapi betul lah nana pun selalu beli saiz lebih besar dr normal size.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari tu waktu badan fie naik memang tak pakai terus lah jeans nana wey. Rasa macam weird pun ada sebab dah ketat sangat. Tapi bila dah kurus nie jeans semua jadi longgar kira sedang sedang. Heee

      Delete
  9. ok..akak x penah pakai jeans dan memang xminat ^_^

    **18 dis gaji kakitangan awam masuk..akak belum dilantik dlm DG41, jadi sekarang masih dikira elaun...so, akak kena lulus spp baru bleh dilantik ke DG41 (kakitangan kerajaan yg dilantik) maybe bulan 1/2 dapat result dilantik atau gagal...huhu...takutnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh takpe kak, insyaAllah akak dapat. Fie yakin. hehe.

      Delete
  10. memang cantik. FD sendiri jeles bila tengok orang yg pakai skinny jeans colourful ni. sebab FD takbole pakai skinny jeans! T___T peha FD beso =='

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie peha besar, macam peha lembut. Haha. tapi fie pakai je.

      Delete
  11. Replies
    1. Betul ke Dhia? Ada nyer, for sure

      Delete
  12. x pernah pun miliki skinny jeans.....

    ReplyDelete
  13. salam fifie
    X penah bli lagi..dan kurang tau bab ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkuslam TA, kalau dah tahu kena belanja wife TA. hehee

      Delete
  14. saya xminat kot skinny jeans..

    ReplyDelete
  15. Na dlu x minat langsung skinny ni sbb Na rasa mcm Fido Dido lakk..hahaha skali da try..haaaaa berpuluh2 skinny jeans da adeeee taksub gilaa pulak kekeke ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fido Dido? Hahaha. tu lah sekeping sangattttttt. Fie nie tak pe lah ada isi sikit. muahahahha

      Delete
  16. oh skinny jeansss.
    drumstick besor.
    so angan angan je la
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. mana ada besar lyaa, fie tengok okay je.

      Delete
  17. bila pakai skinny kaki nampak lebih kurus dan panjang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah ima, cantik sangat. hehe. lebih lebih kalau color hitam

      Delete
  18. suka tengok org pakai, tp xpernah pkai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa tak pernah pakai Sarah. Okay je kalau pakai dengan baju besar besar. hehe

      Delete
  19. saya punye skinny jeans size 32..hahaha
    xde gf..so, tak tau dia pakai size bape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau takde kena cari tu nick. hehe. Eh 32 tu okay doh ore laki mana comel kurus sangat. hehe

      Delete
  20. amboii..fie..da jadi fashionista ni..aha
    yup..pkai skinny kene pndai plih size..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie nak jadi blogger serba boleh. hahaha

      Delete
  21. haram haram skinny jeans, menampakkan bentuk kaki haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...