Monday, 17 December 2012

Friendly Fashion

Since tengah lepak di rumah, relaxing and doing nothing, tidur makan sambil menambahkan lemak badan aku saja saja je kemas kemas wardrobe sambil cuci mata dalam wardrobe sendiri tengok koleksi pakaian yang dah berkurun lama tak berganti. *takde duit noks. Tiba tiba rasa nak suruh ayah beli almari baru rasa tak cukup je almari lama tu, eventhough the space in my room is getting smaller. Itu antara luahan perasaan aku yang merasakan apa kegunaan baju baju lama yang dah tak muat dek badan besar, yang dah old fashioned, yang dah tak kena dengan gaya muslimah. Godek situ sini, naah I found a correct place to sell my pre loved outfits. It's a place called Friendly Fashion.

FF has been found by two lovely sisters who combining their aspirations and dreams into reality, Nadzirah and Diyana Hashim. FF is a good place for you to sell, swap or giveaway your preloved clothes, shoes and accessories. Oh I'm not talking about the ladies outfits only, this place is also designed for men too. Sebab tertarik sangat dengan facilities yang ditawarkan aku terus sign up di website FF dengan harapan mampu lah mengosongkan wardrobe yang sudah sarat tu.

Aku percaya dengan community FF nie sebab di sini kita kenal siapa the seller. Ini penting untuk mengelakkan duit kita ditipu penjual. Disini anyone yang nak jual barang dia can't easily upload her picture then lepas tu jual macam tu. Kat sini ada step by step yang harus diikut. And the other thing yang buat aku rasa tertarik adalah bagi pemilik akaun FF nie diorang akan ada profile sendiri just like facebook profile di situ lah ada feedback customers, koleksi items diorang,  profile peribadi like tinggal dimana, umur dan siap ada button follow lagi. So it'll make things a lot easier. Senang nak berurusan dan can be trusted.


Jatuh cinta lagi, lagi lagi ku jatuh cinta. Aku jatuh cinta pada Glitter Jelly Shoes ini *nantilah lu gua masuk gaji gua belasah lu


Eventhough this is a pre loved site tapi aku perasan lately ramai juga blogshop yang jual new item diorang. Maybe senang nak promotion atau dapatkan customers kot. Kalau preloved pun memang still in good condition tak ada nya yang macam di bundle rm5 dapat dua helai baju. Tak ada. Ini baju baju yang up to date, yang masih baru bagus, cuma mungkin dijual atas faktor ketidak sesuaian atau kalau aku ketidakmahuan pakai bila dah banyak kali pakai atau tersalah saiz waktu membeli.

Nonetheless, FF community also featured its official bloggers for the website and among 15 of them, I'm never expected I could seen kawan alam maya punya belog, Girl Next Door. Hai haz*lambai sambil kenyit mata senyap je sekarang. hikhik. Tahu tahu busy dengan finals kan.


p/s : baru baru nie dah dapat jual sehelai skirt dan dua helai blouse. Hoyeah hoyeah. Sewonoknye titew. Nah link profile FF kita fifieszk, nanti check it out yo'.



51 comments:

  1. babe klu ko pakai bkilauan kaki ko haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha boleh buat nikah terus, jimat oiiii

      Delete
    2. boleh bah kalau kau :P eh mana wordless wednesday kau? kat dashboard nampak tp masuk blog kau takde la pulokz hmmmm

      Delete
    3. delete. tengok yang baru. hahaha. Setting jam di belog aku macam gila ah sikit

      Delete
  2. sedak la orang puan ada benda gini.
    wan kalo shopping gak, cerewet sungguh.
    nak kena tengok barang and masuk fitting room.
    baru boleh angkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee ore puan gak sedap lah bab shopping nie wan eh. hehe
      Fie kalau seluar dan skirt jarang sangat beli on9 sebab takut tak padan, kalau baju okay.

      Delete
  3. Replies
    1. Hahaha baru lah dari jauh orang dah nampak

      Delete
  4. hehe..makin rancak biznes kamu ni..tahniah2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome faiq. Biasalah tengah jobless sekarang. haha

      Delete
  5. Wah bestnya,fy dlu ada gak FF tapi dah delete sebab malas urus. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie pun sama kalu mood nak berbisnes datang je fie uruskan. Hikhik

      Delete
  6. owh... ade ea. boleh try tengok2 lepas ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah ada dear, lepas nie boleh lah beli barang dengan harga murah. heeeee

      Delete
  7. lya pun ada fie
    tp xaktif
    sbb mls nk snap gmbr baju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul lyaa, letih nak try baju tu snap lepas tu pakai yang lain pulak.
      kalau ada ank patung kan senang. hehe

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh baru tau. baguslah fie boleh kosongkan almari taklah terperap je baju yg dah taknak pakai. untung bisnes boleh beli baru semuaaa. haaa

      Delete
    2. Haah nana, sometimes kita dah tak pakai barang tu tapi tak tahu nak bagi dekat siapa atau jual dekat siapa.

      Delete
  9. ohhh..sies baru tau psl benda ni fie..woh..nia pon nak try jugak la..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try lah nia mana tahu untung. hehe

      Delete
  10. Replies
    1. Memang cantik sangat nadia, glamour gitewww. hikhik

      Delete
  11. actually onie pun ada account FF ni,tapi tak berapa aktif sangat :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa pulaj onie? fie suka beli barang di sini eventho pre loved tapi masih nampak baru. hehe

      Delete
  12. boleh la recommend FF kt my mom..
    koleksi tudung kt umah tu dah leh bukak kedai kt pasar tani..
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha perempuan memang macam nie, semua benda nak banyak sennag nak mix and match katanya

      Delete
  13. waaa FF mcm sonok je bleh jual preloved items.btw glitter shoes tu sgt gojes.sile beli cepat fie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duit tak ada lagi ely. sobs sobs. Sedih kan. haha

      Delete
  14. FD banyak kali swap baju kat FF. baru 2 kali beli baju kat FF ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie membeli sekali je, menjual yang banyak. haha

      Delete
  15. sorry fie, td blog tu ada problem sikit..sekarang dah boleh komen dah..btw,sarah nie baru dengar akaun Ff..cam menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lah patutlah tiba tiba tak dapat nak komen, jenuh refresh. hehe. Haah menarik sarah, cuba lah survey. Mana tahu ada yang berkenan. hikhik

      Delete
  16. dulu pon mee jual preloved jgk. tag2 dekat fb shopping onl yg lain pstu ad yg brminat trus pm. hehe .. laku jugok .. smpai xdde baju dh nak jual ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambil baju fie lah mee tolong jual banyak gilaaaaaa. Tak muat lemari dah nie

      Delete
  17. penah bukak tapi tak berani nak beli takut tak ngam pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheee mintak measurement iima. Kalau okay boleh beli lah. hehe

      Delete
  18. assalamualaikum fifie....cantiknya kasut tu penuh ngan bling2...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh buat kasut kahwin kan mama. hehehe

      Delete
  19. sya suka ff ni juga..best n byk bnda blh cari,dgn harga yg murah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah chot, best kadang2 harga murah barang tu memang berkualiti lagi.

      Delete
  20. amboiii gemerlapan sgtt fie... ;)

    ReplyDelete
  21. hai fiee!!! hahaha. malu saye... >.< mmg sgt bz kot.. tgh siapkn segla project yg berlmbk2 n kne present proposal fyp esokk..! ohmaiii T.T

    buat keje last minutekan.. mmg cmni la gayenye. hahaha xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha takpe, tak namanya student kalau tak buat kerja last minute haz. haha.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...