Monday, 31 December 2012

Emma Maembong & Cha Cha Maembong

Ini entry aku taip malam, memang terbiasa macam tu. Taip siap siap malam nie pagi esok atau tengahari lepas bangun tidur gosok gigi cuci muka capai laptop dan publish entry. Aku tak reti nak buat autopublish, bukan tak reti sebenarnya tapi confuse dengan jam yang setting di belog nie. Dia macam lari dari zon kedudukan aku sekarang nie.

Hari tu waktu tonton Setia Hujung Nyawa sebelum cerita dimainkan kan ada lagu soundtrack lepas tu keluar lah nama nama pelakon, penerbit, krew krew semua. Then aku tertengok eh nama Cha Cha Maembong iaitu  Zahra kawan baik pada Ersalina, terus aku buat rumusan dia nie mesti adik atau kakak kepada Emma Maembong, yelah mana nak cari nama ayah pelik macam tu. Macam aku nama ayah aku Sazuki, orang orang yang kenal aku, yang dah lama tak bersua muka, kalau terjumpa nama aku di mana mana terus tanya, tu Fifie yang ini ini ini ke. So nama kami rare. Muahahaha

Terus aku google kisah lanjut pasal Cha Cha Maembong nie, dan betul lah apa yang aku teka. She is younger sister of Emma Maembong, tengok rupa pun dah tahu hampir seiras kot. Lebih lebih lagi tang mata, both of Maembong's daughter nie punya mata yang menawan macam nak menangis pun ada redup je mata mereka. Cha Cha mula dikenali waktu dia membintangi sinetron Mimpi Cinderella untuk slot Lestary TV3 yang baru saja menamatkan nyawa nya.

Ini emma maembong, macam mana nak mekap mata macam dia eh. Nad tolong jawab boleh? hehee



Ini chacha maembong.


Kalau orang tak cakap Cha Cha nie adik kepada Emma aku mesti set di kepala Cha Cha nie adalah kakak sebab kalau tengok size badan dan rupa, Emma lagi nampak awet muda dari Cha Cha. Ampun ye ampun. Biasalah tu, resam adik beradik. Nasib baik aku adik adik lelaki selalu orang kata oh nie lah adik Qawien ye. Hahaha. Biasa ah sape suruh adik lagi besar dari kakak.




50 comments:

  1. owh yg pelakon utama tu ke?ptt cm sama ja muka..haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dalam Setia Hujung Nyawa dia pembantu je, kalau dalam Mimpi cinderella utama jugak. huhu

      Delete
  2. Replies
    1. Haah sis, fie suka mata diorang. hikhik

      Delete
  3. emma lagi cantekkkk kot. hihi. chacha belakon muka dia mcm garang tak berapa nak redup mcm emma. eh hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan nana, fie suka tengok emma lagi. maybe sebab tu director bagi emma watak lembut, dan chacha watak nakal nakal sikit.

      Delete
  4. errr..baru tau diorang ni adik beradik..hehehe

    tapi kalau sekali tengok, nampak yg Emma tu kakak la fie..tak nampak macam adik..

    p/s: diorang single lagi ke? lalala~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. fie tengok emma nampak lagi muda dan dia agak kurus compare to chacha. heeee.
      Fie rasa single lagi, ada chance ah H. Cepat cepat sebelum terhabis. hahaha

      Delete
  5. sape ni..tak kenal pun..hehe..nampak sangat lama xtngk tv ni..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Hanif nie selalu macam tu kalau fie cerita pasal hiburan. Huhu. takpe takpe, nanti holiday boleh kenal lah.

      Delete
  6. 2 2 superb gojes.love their eyes :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan nuru, fie pun sama berkenan sangat dengan mata mereka.

      Delete
  7. please tuto mekap emma tu, hee. dua dua pun cntik, tapi kalau btudg gi cntk. haa ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie pernah tengok emma bertudung she is reallly pretty taty. huhu.

      Delete
  8. rajin fie search google erk, sampai jumpe diorang nie adik beradik.. memang lawa anak beranak maembong,anak en. Sazuki pun cantik jugak..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie nie memang kalau malam malam rajin terlebih Sarah, bosan sangat. heeee. Ala ala malu lah titew. Kuikui

      Delete
  9. htc chacha maembong rupa mcm nik senrose zaris nik sen hmm mcm tu ke nama pelakon tu? heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nelydia senrose nama sebenar dia Nik Zaris Nelydia Senrose binti apa tak tahu. Kalau chacha tu rasanya Siti Aisyah kot. kuikui. Aku tak sure ah.

      Delete
  10. wah taksangka , baru seja download cerita ni, dan sudah tgk pun, memang bikin sakit hati juga tgk lakonan dia, tapi oklah tuh. lawa orangnya hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita mana nie Shasha? Huhu. Dua dua pun lawa, tapi fie lagi suka watak Emma sebab dia selalu bawak watak polos macam tu. hehe

      Delete
  11. dua2 cantik.... tp Emma lg cantik...

    ReplyDelete
  12. la..saya ingatkan sebelum ni, caca maembong ni emma maembong.ingatkan lepas terkenal, dia tukar nama kepada emma

    ReplyDelete
  13. sama la.. pha is ada adik yg lagi besar badan dia... selalu org salah erti.. hehehe

    ReplyDelete
  14. hari tu ad tgk fb emma promote drama lakonan cha cha neh. sama tang mulot jah.. emma tetap cantik ;)

    ReplyDelete
  15. wah. dua2 sama cantik. adik n kakak. hehe. btw selamat tahun baru 2013 :)

    ReplyDelete
  16. nama cha cha? erm.. makin terkenal la adik beradik ni mcm nealofa terkenal dulu2

    ReplyDelete
  17. 2,2 cntik kan . darah cmpuran nie . hee

    ReplyDelete
  18. ni mesti akn jd entry kesukaan Bundle hihi

    ReplyDelete
  19. adik,kakak 2 2 cantik..comel..sukaa tengok..:P

    ReplyDelete
  20. huhuhu tak tau kenapa sejak kali pertama saya tengok dia berlakon saya dah cakap. cntek jugak erk pelakon baru neh! huhuhu

    ReplyDelete
  21. tapi rasanya owner blog ni lagi cun kot?eh?

    ReplyDelete
  22. tolg krim slam kt emma tu weyh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. k nnty i gtw die ..

      Delete
  23. Fiieee kite sukaaa gilaaa cite Setia Hujung Nyawa tuu . Gilaaa sweeett . Tp tkthu lah tengah dia mcm mana sb kite tk penah baca novel dia . Lagi lagi satgi si Erl tu nak masuk u kan . Nasib baik tk baca novel dia lg , klu tk nt msti tk suprise lagi dah tgk cite ni sume plot dh hafal . Haha

    ReplyDelete
  24. wah..siap ada link tutorial utk make up cm Emma..huhu.. dua2 lawa.. klu cm Emma tu sesuai brlakon watak baik.. :)

    ReplyDelete
  25. emma lagi cantik dari chacha!

    ReplyDelete
  26. Setau aku nama Maembong tu nama sebuah bandar di pulau Sulu. Dari Sulu ka ayah dia or Sulu yang menetap di Sabah? Lawa2 orang Sulu..

    Maembong, Sulu

    ReplyDelete
  27. patut la..rupa-rupanya sibling..anyway..i followed you..hehe

    ReplyDelete
  28. Thanks for every other great article. The place else could anybody
    get that type of info in such a perfect method of writing?

    I have a presentation subsequent week, and I'm on the search for such information.

    Also visit my homepage; Generateur de Code PSN

    ReplyDelete
  29. mata tu yg pnting !

    ReplyDelete
  30. trngin nk jmpa 2 brdik nie .. muahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...